Koliko ojrou dobite stipendije?

NeGrA

Pripravnik
20. jul 2007
720
0
16
hmmm... men so jo pa zavrnli...
jezen.gif

MackaGrrr

Pripravnik
4. nov 2007
376
0
16
Se nikol v zivljenju nism dobila drzavne stipendije... Zdej sploh ne vlagam prosenj, ker itak vem da je ne bi dobila. Naslednje leto upam da bom dobila kadrovsko...

Lahko bi imela pa Zoisovo (mam tri srebrna Cankarjeva priznanja in enega bronastega, plus se malo morje ostalih priznanj in pohval z raznih tekmovanj -ampak to najverjetneje ne bi stelo?), ce bi bla v srednji soli vsaj pravdobra, pa mi je vedno zmanjkala kaksna stirica...
rolleyes-1.gif

kane

Gay(lord) Fucker
11. avg 2007
1.224
0
36
35
Fufn
Citat:
Uporabnik MackaGrrr pravi:
Se nikol v zivljenju nism dobila drzavne stipendije... Zdej sploh ne vlagam prosenj, ker itak vem da je ne bi dobila.

Nikoli ne smed vreci pusko v koruzo in obuat.Tolk casa probavas dokler je ne dobis
cheer.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Na hitro
evil.gif

Zoisova-če si priden
kadrovska-en bi rad, da boš kasneje garal zanj
tongue-1.gif

republiška-če imaš mal dnarja
občinska- za podporo tistim, ki študirajo za poklice, ki jih primanjkuje

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
ksz

sam za info glede zoisove štipendije: a bi jo lahko dobil glede na to da sem bil v SŠ 1xdober, 2xpravdober in 2x odličen. ter dosegel skoraj vse pike na maturi?

Floki

Guru
6. sep 2007
10.110
3.167
113
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Zoisova-če si priden

hysterical-1.gif

tole je zelo relativno nekdo ki ima npr povprečje manj kot 8 rečmo da ni ravno priden še manj tisti ki rukne letnik pa jo naslednje leto ponovno dobi......taki si je ne zaslužijo pa jih ni malo

alcazar

Pripravnik
3. sep 2007
879
19
18
Slovenia
eni ne veste kaj je cilj kadrovske štipendije....njim je cilj zadržat izobražen kader..in če en strojnik dobiva preko šolanja štipendijo in šolanje uspešno zaključi ter nato želi iti še na faks, mu ponavadi normalna podjetja to več kot omogočijo (še prosijo ga)....seveda ga potem zaposlijo in dajo tudi primerno plačo in takemu osebku niti na pamet ne pride da bi zapuščal podjetje... ni pa jim cilj, da jim boš ti zato tam suženj

Njim je cilj na finto dobiti zagarantiran kader za dobo šolanja se pravi za ~5let. Najprej te zvabijo, valada da zagrabiš, pol te pa minimalno plačujejo, ker vejo, da jih 99% ne more vrniti štipendije z obrestmi vred. Zelo redka so podjetja, ki jim je res cilj izobrazit kader in ga potem pošteno plačevat. Marsikdo se opeče, ker potem po končanem študiju nima proste poti.
uf-1.gif

Floki

Guru
6. sep 2007
10.110
3.167
113
jaz sem na faksu zavrnil 6 kadrovskih štipendij........pa mi danes ni žal...

p.s ....sem imel republiško

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Zoisova-če si priden

hysterical-1.gif

tole je zelo relativno nekdo ki ima npr povprečje manj kot 8 rečmo da ni ravno priden še manj tisti ki rukne letnik pa jo naslednje leto ponovno dobi......taki si je ne zaslužijo pa jih ni malo
No, da jo dobiš, je le treba nekaj pokazati. Ko jo pa enkrat imaš, jo pa ni težko obdržati
grims-1.gif

Floki

Guru
6. sep 2007
10.110
3.167
113
ja saj v večini se ve kdo dobiva take štipendije nekateri si jih res zaslužijoo pri nas so jih dobili otroci učiteljev in pa taki ki so meli dobre zveze......kot je tudi povsod drugod

mateja001

Pripravnik
29. okt 2007
586
0
16
40
okolica Ptuja
0
oče ne plačuje preživnine in me mama sama preživlja pa še družino kot celoto

če pa pogledaš večje kmete ko nevejo kam z dnarom pa otroci vsi dobijo

to je naša pravična država
cry12bpy.gif

alcazar

Pripravnik
3. sep 2007
879
19
18
Slovenia
če pa pogledaš večje kmete ko nevejo kam z dnarom pa otroci vsi dobijo

hysterical-1.gif

Si ti že vidla kdaj življenje na pravi kmetiji, ne tisti, kjer oba starša hodita v službo?

Drugače so pa po mojih opažanjih najbolj "bogi" otroci privatnikov. Ta stari tajijo davek in prihodke, tako da državi prikažejo, kot da so na robu preživetja. Nisem mogel verjet za primere, za katere sem slišal - privatniki, dobri avti pred bajto, skratka na 1km se vidi da majo keša ko dreka, otroci pa vlečejo republiške štipendije.
10.gif

mateja001

Pripravnik
29. okt 2007
586
0
16
40
okolica Ptuja
saj pravim svinjarija

tisti ki pa dobijo podpovprečne palče do 400€ pa otroci ne dobijo nič ker sta oba starša zaposlena

ah kmetje eden hodi delat drugi pa doma šalato flanca - od kere pol dobi 3x plačo moža
otroka pa oba štipendije pa še od njiv 50%

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
Citat:
Uporabnik medak pravi:
če si zlat maturant mislim da dobiš takoj, drugače pa te nekdo predlaga in pol greš še na en test, ki pa je kar težek.

ne zlat maturant nisem bil, ker sem imel 1 ali 2 točki manj od kolikor je bilo možnih. no pa sej, itak vem da mi ni usojeno met kakršne koli štipendije. sam firbec

Fiatista

Pripravnik
1. sep 2007
670
0
16
Poznam tipa z zoisovo štipendijo, ki si je kuhal jajca v mikrovalovki in grel mleko v šalci na šporgetu. Do I need to say more?