Koliko košta montažna hiša?

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.521
7.040
113
Kje? Sprašujem, ker me res zanima. Zaenkrat to še ni tako aktualno, bo pa v letu, max dveh. O teh stvareh ne vem veliko, moj tudi ne kaj dosti. Jaz živela od nekdaj v bloku, pri njemu so nazadnje nekaj zidali, ko se je še za dudo prerekal. Kje se da prihraniti? Saj ne rečem, vsi mi tumpajo koliko je zidana cenejša ipd, ampak če še kaj vprašaš, potem pa vidiš, da so cegle polagali sami, en stric je štromar, drugi jim je fasado delal, svak jim je pa okna ceneje zrihtal pri svoji firmi. Primerjajo pa z montažno na ključ.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska

ne vem zakaj so se v tebe kot arhitekta zapičili vsi po vrsti.no pa poglej ! pusti ameriko mi smo tu.Če si hodil vsaj malo po svetu skandinavija ni dosti zidanih hiš,vse leseno.Žival sem v njihovih lesenjačah dobre 4 mesece in kaj sem ugotovil ?-udobje.ne flancat da je zidana boljša.sam imam zidano pa vidim slabosti zidane.tudi tehnika gradnje pri nas lesenjač se je dosti spremenila,samo premalo,ker arhitekti in projektanti pri nas ne znate narediti nič pametnega glede instalacij v teh montažnih hišah.Pa reži ta tram (saj ni nosilni ),pa reži in reži tako v nedogled da bajta skoraj razpade.Tu se malo zraven spravte pa študirajte kako narediti vse instalacije da ni nič rezanja.Isti ste pri zidanih bajtah ,štemaj in štemaj,da še nazadnje rabiš statika da ti zračuna če še bo sploh kaj stalo. Nisem ne arhitekt ne projektant pa bi vsako bajto naredo tako da ni nič štemanje in rezanja lesa. Samo vi bi se morali malo bol angažirati pa ne samo program en ta isti na PC pa vredi skasirate mi pa rešujemo vse po bajtah na licu mesta kak vemo in znamo.pa dragi arhitekt brez zamere tak je kak je.Ti pa kar dalaj hišo kak si si jo zamislo al zidano ,al montažno tvoja odločitev,ti pa lahko pridem delat instalacije pa ti na licu mesta pokažem instalacije brez štemanja. Še enkrat brez zamere in lep pozdrav
write.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
verjetno poznaš koga, ali pa koga, ki pozna koga, ali pa koga, ki je kupoval ali kupuje..in gre količina veza.
če vsega tega ni..so pogajalske sposobnosti
potem ej kopica sp, ki delajo brez računa
pa to in ono.

mnogo tega je napisanega samo potruditi se je treba.

ginekolog

1.300. registrirani uporabnik
1. okt 2007
585
7
18
sosed gradi pasivno lumar, 140m2 za 155k. Prištet je potrebno še 10-15k za izolativno osnovno ploščo.

Sam nbom raje zidano klasiko. Računam na 800€/m2 na ključ.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik JosipBroz pravi:
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Lepo te prosim;

praviš da si arhitekt...očitno zelo slab, da ne veš kakšne so kvalitete enega in drugega načina gradnje. No, veš (upaš) samo za klasično gradnjo.

na topic:

sam sem bil pred dvemi leti v podobnih dvomih. Pracelo sva dobila(velika sreča!) in tako se je začelo.
Da skrajšam; izbrala sva na koncu montažno hiško, bivalne površine 130m2. Cena; cca 10% dražje od klasične gradnje, s to razliko, da sva bila praktično v parih mesecih vseljena.

No, to je to. Samo še ceno nam zaupaj. Ali pa na ZS. Koliko te je koštala taka hiša?

P.S.
Pa ne vem zakaj mi je nekdo zgoraj omenjal, koliko se porabi gips plošč, izolacije itd. Saj sem napisal, da gre za montažno hišo na ključ. Predpostavljam, da so tam že vse gips plošče na svojem mestu, prav tako izolacija.

Na trgu so ponudniki montažnih hišk, ki niti v 3ji podaljšani, ali pa že v 4. fazi nimajo knauf plošč na stenah. Kar je katastrofa, saj to je osnova za dalje.
Po drugi strani so pa podjetja, ki vse to imajo; za isto ceno kot zgornji ponudniki.

Pustmo klanfe; dobiš montažno hiško z zelo dobro izolacijo, vsega skupaj s fasado dobrih 40 cm. na ključ za cca 1200€. Če se pa rad še malo igraš pa prideš višje. Sam sem dal malo več, ker se dodajal strešna okna, TČ za ogrevanje, sončne kolektorje, žaluzije na elektriko, predpriprava za "pametno hišo" itn....Dejstvo je da luksuz stane, lahko pa prideš za tudi okrog dobrega 1000€/m2 lepo skozi...

p.s : softi pravi, da v montažnah odmeva, da ga skrbi zvok iz sosednjih sob....neumnost ! Ampak...spet, vse je v detajlih. Prazna soba, brez opreme pa odmeva tako ali drugače.

morm it, dete moje mi joka....
lp
s

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Nisem apriori proti montaznim in brunaricam itd
zanima me kako "zdravo" je les in ostala "montaza" obdelana da jo ne pozre crv. Natur zagotovo ni zmontirano.
Se tisti ki je primerjal steno s stiroporjem proti brunarici. 30 cm modularca je pozabil upostevat. Ima tudi neko prehodnost.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Sicer pa bil pred kratkim "prisoten" pri izdelavi "brunarice". Avstrijski lepljenci, vse vertikalne instalacije v brunu(zvrtano v delavnici).
Kako ima suzica reseno to ne vem.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Vsake oči imajo svojega malarja.

Verjetno tudi taka gradnja zahteva kar nekaj igranja...vse okoli inštalcij (požarna varnost), vodvodnih napeljav (kondenz, vijačenje kotnih ventilov?), izvedba tuša/banje, zajedalci..itd, itd.

Mi imamo leseno vikendico...osebno kaj več od tega ne bi želel (pa je bila hiša da zdaj praktično cela od znotraj oblečena v les).

Zetor5011

Fizikalc
14. dec 2010
639
28
28
Citat:
Uporabnik Chimay pravi:
KSZ

Kaj pa taka hiša? Na videz mi je fenomenalna, verjetno je tudi dobro izolativna?

To je oni gravž ob Celovški pri Šentvidu?
Sej verjetno paše nekam na Pokljuko ali pa v Montano, od koder so jo pripeljali, samo nasproti šentviške cerkve pa pač ne. Škoda.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
ksz

Blodite da kar slabi. Slovenskih montažnih ni za primerjat z ameriškimi (dalnje sorodstvo ma firmo v USA in jih proda kake 50 na leto, pa tudi pri nas je bil na ogledu v Jelovici in se samo smejal čemu mi pravimo "montažna").

Prednosti so kar konkretne in ne nima se vsak časa oz. volje ukvarjat z vsakim bosancem al pa slovencem, ki te proba nategnit kot politik, veliko jih je tudi, ki v tem času ko se ne ukvarjajo z gradnjo zaslužijo veliko denarja oz. drugo delo ne trpi, ženskam ni treba futrat šalabajzerjev in jih gledat delat piz*** na gradbišču ipd. Fiksen, dokaj vnaprej znan strošek je VELIK plus, tudi hiša je preračunana zelo natančno npr. kar se tiče toplotnih izgub ipd.

Da ni v montažni nič vijakov je čisti bullshit, gre v eno za cca. 1500€ takega železja, vijakov prvega kakovostnega razreda, ki jih težko najdeš na trgu.

In še NAJBOLJ pomemben del, ki ga nekako noben ne pozna montažno hišo pri večini ponudnikov lahko POPOLNOMA prilagodiš svojim potrebam, to je prva stopnja. Lahko pa seveda prineseš načrte in ti tako hišo v montažni izvedbi sprojektirajo in naredijo pa ni skoraj nič dražja (iz izkušenj) kot njihova tipska hiša.

Jelovica ma na spletu same klasične hiše....za tujino pa delajo za razne arhitekte (z odf*** idejami), sodobna naselja, kjer ma vse ravne strehe ipd. in se nikakor ne vidi da je hiša sploh montažna, tko da je izgled/razpored odvisen samo od domišljije in kvalitete arhitekta.

Un butl ki ga skrbi strošek knaufanja.....
bonk.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Montažna hiša???? Ne hvala, razen če ima laminatne stene plasti jeklo-kevlar, mogoče kaka tanke železobetonska vmes...Jaz še vedno tako pravim, al klasika, torej ene 70-110 centimetrov debela stena iz kamna oziroma opeke ali pa 40-60 centi železobetona.