Koliko košta montažna hiša?

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
Uporabnik Rekreativni_kolesar pravi:
Lepo vas prosim ...

.
Citat:
Montažne hiše so ... Res da so energijsko varčne, ampak je to vse en navaden klump. Skoraj obvezno moreš vse v gips plošče oblečti, kar pa je 150kvadratov sploh malo ni poceni, še posebej mansarda

Na te stene bi ti dajal gips plate? Je vse v redu s teboj?
Citat:

Kot arhitekt, vam lahko povem, da je še vedno najboljša opcija za ceno 150kvadriature do 150.000eur najboljša zidana hiša. Prvič je trpežna, ni izolacije - kar je majhen problem - reši se z izolacijo s stiroporom, in najlažje je vzdrževanje hiše. Toplotna izolacija pa je najboljša v fasadi ... ampak to so že dodatna dela oz oprema.

Jst ti pa kot mizar povem da na tole bajto NI treba nobenega stiroporja limat . Jasno?Pa ta bajta je velika 14x 14 metrov

Citat:
Pri montažnih hišaj je problem, da je skoraj vse narejeno z velikih klanfic ... skorja nikjer ni žeblja ali vijaka - tak problem imajo američani, ko pride tornado, pa na koncu ostane samo še kup lesa po okolici ... Potem je še težko narediti balkon - malo možnosti.

A vidiš spoje te bajte? Si kdaj razmišljal kako je to skup sestavljeno skozi oči arhitekta?

Da tebi pokažem kako je treba balkon narediti ti prilagam še eno sliko...da boš kot arhitekt dobil zamisel..če boš uštekal

Citat:

Pri montažni hiši potem moreš uporabiti izolacijo, ki pa spet ni poceni - baje je letos šla za 10% cena gor, moreš plačati knauf, ki spet ni poceni, zunanjo stran moreš itak občečti s fasado oz zaključnim slojem in/ali stiroporom ...
Tako, da te cena na koncu pride ogromno ...

Jaz si bom hišo nekdaj delal s cigla oz betonom. Res se mi ni težko vsesti za računalnik in papir pa svinčnik in ravnilo, in si lepo v miru zarisati par A2 A3 formate papirjev pa nanj narisati načrte čim večjega načrta, za lažjo preglednost.

Pri montažni je problem še, da moreš že v naprej vedeti, kje boš imel predelno steno, med tem, ko jo pri zidani lahko prestavljaš kamor hočeš, načrt med zidanjem lahko poljubno spreminjaš ipd.

Na koncu pa če imaš kakšne veze, ti lahko hišo strojno omečejo zidarji za majhno ceno - tam od 3 eur dalje po kvadratnem metru (gips plate so lahko od 15 ur dalje po kvadratnem metru skitano pa vse, pripravljeno za štrihanje), potem pa za fasado boš spet mogel isto dati kot za montažno.

Mogoče za ceno montažne hiše 150 kvadratov, z zidano lahko narediš malo manj kvadratov ... kakšnih 10, 20 .. to pa je nič - wc malo tesen ali hodnik, ali shramba ali porazdeliš mere ipd ...

Mansarda bi te stala za celo hišo 150. kvadratov (oblečenih v gips plošče) nad 10.000 eur ... kar boš v vsakem primeru mogel dati, pri zidani ti pač sten ne bo treba oblačiti.

Tole pa raje ne bom komentiral...ker pač ne najdem besed za tvoje ultra genialne tolmačenje.. bom raje tiho saj me za moj odgopvor moderatoji bi 100% banali za zmerom..jst pa nočem to..

Lep pozdrav od čist navadnega tišlerja
evil.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
Citat:
Uporabnik Rekreativni_kolesar pravi:
Lepo vas prosim ...

Montažne hiše so ... Res da so energijsko varčne, ampak je to vse en navaden klump. Skoraj obvezno moreš vse v gips plošče oblečti, kar pa je 150kvadratov sploh malo ni poceni, še posebej mansarda.

Kot arhitekt, vam lahko povem, da je še vedno najboljša opcija za ceno 150kvadriature do 150.000eur najboljša zidana hiša. Prvič je trpežna, ni izolacije - kar je majhen problem - reši se z izolacijo s stiroporom, in najlažje je vzdrževanje hiše. Toplotna izolacija pa je najboljša v fasadi ... ampak to so že dodatna dela oz oprema.

Pri montažnih hišaj je problem, da je skoraj vse narejeno z velikih klanfic ... skorja nikjer ni žeblja ali vijaka - tak problem imajo američani, ko pride tornado, pa na koncu ostane samo še kup lesa po okolici ... Potem je še težko narediti balkon - malo možnosti.

Pri montažni hiši potem moreš uporabiti izolacijo, ki pa spet ni poceni - baje je letos šla za 10% cena gor, moreš plačati knauf, ki spet ni poceni, zunanjo stran moreš itak občečti s fasado oz zaključnim slojem in/ali stiroporom ...
Tako, da te cena na koncu pride ogromno ...

Jaz si bom hišo nekdaj delal s cigla oz betonom. Res se mi ni težko vsesti za računalnik in papir pa svinčnik in ravnilo, in si lepo v miru zarisati par A2 A3 formate papirjev pa nanj narisati načrte čim večjega načrta, za lažjo preglednost.

Pri montažni je problem še, da moreš že v naprej vedeti, kje boš imel predelno steno, med tem, ko jo pri zidani lahko prestavljaš kamor hočeš, načrt med zidanjem lahko poljubno spreminjaš ipd.

Na koncu pa če imaš kakšne veze, ti lahko hišo strojno omečejo zidarji za majhno ceno - tam od 3 eur dalje po kvadratnem metru (gips plate so lahko od 15 ur dalje po kvadratnem metru skitano pa vse, pripravljeno za štrihanje), potem pa za fasado boš spet mogel isto dati kot za montažno.

Mogoče za ceno montažne hiše 150 kvadratov, z zidano lahko narediš malo manj kvadratov ... kakšnih 10, 20 .. to pa je nič - wc malo tesen ali hodnik, ali shramba ali porazdeliš mere ipd ...

Mansarda bi te stala za celo hišo 150. kvadratov (oblečenih v gips plošče) nad 10.000 eur ... kar boš v vsakem primeru mogel dati, pri zidani ti pač sten ne bo treba oblačiti.

prlek, tup si upiækomater ko fosn in prosim lepo da v življenju več nikjer ne omeniš da si arhitekt, ker boš deležen blaznega posmeha, če stiskaš vsepovsod take kot tukaj.
Kot prvo ne moreš bit arhitekt že zato, ker tvoje pisanje kaže da nisi dokončal OŠ. Pravopisa so te očitno učili telegrafi, ti radi uporabljajo pikice, tvorjenje stavkov ti tudi ne leži ravno najboljše. Tak da prosim ne laži da si arhitekt.
Sam sem od arhitektov navajen marsikatere bedarije, ampak take kozlarije kot pa ti klatiš pa niti za komentirat niso.

Če pa se vrnemo na temo, prednosti in pomanjkljivosti montažne gradnje so že bile navedene. In tisti ki kot naš peciklist živite še v srednjem veku; montažna bajta iz 70ih in 80ih nima absolutno ničesar skupnega z današnjo tehnologijo, ki je šla svetlobna leta naprej.
Gluposti tipa: ne morem zabit žebla, veter jo bo odnesel, potres bo jo sesul,..., spadajo na tržnico in v gostilno, ne pa v debate, kjer sodelujejo ljudje z IQ vsaj sobne temperature. To spada pod splošno razgledanost. Če tega ne veš, si zabit.

če bom sam kdaj gradil, bo to gotovo montažna. edina slabost, oz. vprašaj je za mene kako je z prenosom zvoka v notranjosti. V stene filajo 5cm kamene volne, v strope 10. hmmm.... glede na to da so stropovi debeli 20 in stene 10, bi jih sam dal verjetno polno izolirat in bi verjetno bila smrtna tišina
smile-1.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
suzica ne more vplivati na okus investitorja - naredi tisto, kar mu je naročeno. In po slilak sodeč, obvlada svoj posel.

@suzica: vse ti dam prav, samo da je rekreativni govoril o montažni hiši, ti mu pa kažeš brunarico. In ja, pri brunarici ni treba stiroporja limat, ampak, saj ga na zidano tudi ni treba...

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik softi pravi:
ne..ti dej vodovod. ne mi v zelej skakat

Za vodovod rabiš že neko kvalifikacijo, za ometavat je pa dober vsak čoban, ki je še pred parimi meseci pasel ovce.
evil.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
ksz....za moje pojme nima smisla razglabljat katera izvedenka je cenejša (monatžna/klasična)..pri obeh grejo lahko zneski v ne bo..odvisno od tvojih želja in financ.

tako da..na koncu pač hvališ tisto kar imaš. MOgoče...če nisi človek, ki bi kaj sam naredil oz. nočem narediti...bo verjetno montažna bolj v priednosti, drug pa..malo poštuka finance malo svoje delo...pa traja malo dlje...je pa lažje izvedljivo.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Seveda, ampak pri lesu oz. brunarici je toplotna prehodnost taka kot je - in če želiš bolje izolirati, ostane samo še ena plast lesa (brun) ali stiropor.
Les ima toplotno prevodnost od 0,1-0,15 W/mK, stiropor pa 0,039 W/mK, kar pomeni, da ti 1 cm stiroporja pomeni toliko kot 2,5-3,5 cm lesa. Če zidaš iz 30 cm brun, si tam nekje, kot je 10 cm stiroporja na zidani steni. Če to investitorju zadošča, OK - če pa ne?

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Seveda, ampak pri lesu oz. brunarici je toplotna prehodnost taka kot je - in če želiš bolje izolirati, ostane samo še ena plast lesa (brun) ali stiropor.
Les ima toplotno prevodnost od 0,1-0,15 W/mK, stiropor pa 0,039 W/mK, kar pomeni, da ti 1 cm stiroporja pomeni toliko kot 2,5-3,5 cm lesa. Če zidaš iz 30 cm brun, si tam nekje, kot je 10 cm stiroporja na zidani steni. Če to investitorju zadošča, OK - če pa ne?

Dobro..to pač piše , sam v resnici ni tako. Brunarica namreč diha in zelo zelo dobro zadržuje toploto, pri čemer pa stiropor tega ne bo nikoli in nikdar dosegel. Kvaliteta zraka je kot noč in dan, v stvar sploh ne znam razložit..to je treba sprobat v živo, da lahko uštekaš. V stvari sploh ne moreš verjet koliko toplote zadržijo hlodi in da imaš obenem "svež " zrak pri zaprtih oknih. Pri zidanih in s fasado čez 15 cm..hiša narejena v piko..okna troslojna..maksimalna izolacija na vseh koncih je pa notranjost hiše pozimi velikokrat čist črna od vlage in kondenza, kot bi prišel kje na kmetih v štalo, skratka poden. Pri brunaricah tega nikoli ne bo.

Montažna bajta.. tudi brunarica je montažna bajta in sem stemi slikami samo hotel dopovedat arhitektu na kolesu da ni treba izolacije in gips plat in da ni nibene komplikacije glede balkonov in da veter ne odnese bajte kar tako.

Montažna bajta je lahko tudi sosedov 100 let star kozolec..ga obleeš v les..inštalacija in čao regaci..imaš montažno bajto, ki pa je še zmerom boljša kot pa od jelovice sranje z remelni skup zbita. In od tod tudi nezaupanje v montažne bajte. Jebat ga js nisem kriv za tako mišlenje, saj tudi če bi zidane delali iz siporeksa 5 cm debeline in betonske plate 4 cm debeline ..bi bil tudi na te zidane zaničevalen odnos..

Jebo mast..za tisto kar ne vidiš in ne čutiš je pa že po logiki čudn in slabo..vendaar velikokrat temu ni tako.

Jst če bi še enkrat bajto delal..bi si brunarco skup zbil...100%..mogoče pa še rata..buh vej.

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Lepo te prosim;

praviš da si arhitekt...očitno zelo slab, da ne veš kakšne so kvalitete enega in drugega načina gradnje. No, veš (upaš) samo za klasično gradnjo.

na topic:

sam sem bil pred dvemi leti v podobnih dvomih. Pracelo sva dobila(velika sreča!) in tako se je začelo.
Da skrajšam; izbrala sva na koncu montažno hiško, bivalne površine 130m2. Cena; cca 10% dražje od klasične gradnje, s to razliko, da sva bila praktično v parih mesecih vseljena.

No, to je to. Samo še ceno nam zaupaj. Ali pa na ZS. Koliko te je koštala taka hiša?

P.S.
Pa ne vem zakaj mi je nekdo zgoraj omenjal, koliko se porabi gips plošč, izolacije itd. Saj sem napisal, da gre za montažno hišo na ključ. Predpostavljam, da so tam že vse gips plošče na svojem mestu, prav tako izolacija.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.521
7.040
113
Meni so rekli, da je visok srednji razred montažne hiše (karkoli to že pomeni, najbrž nizkoenergijska, troslojna okna brez fensi dodatkov ala senzorjev za to ali ono, neka klasika od fasade, ne ravno najcenejše ploščice/parket) pride 1000-1200 €/m2. Razlika 200 € verjetno nastane nekaj pri izbiri materialov, nekaj pa pri kvadraturi hiše.

To je seveda vse čez palec. Poznam pa (tudi videla ponudbe) nekoga, ki si je omislil 250m2 hiše, ponudbe montažnih hiš so se pa gibale od 250k - 330k€. Ne vem pa, koliko je kaj maneverskega popusta pri barantanju. Tu še nisem. Za koliko % se da kaj meniti od prve ponudbe?

Za zidane pa tudi jaz ne vem. Bom videla potem, ko bom tudi sama imela dokončano idejno zasnovo oz nekaj, na čem se lahko ponudbe delajo. Če dam na ključ, sigurno ne pričakujem, da bo cena kaj nižja od montažne, če sploh. Niti ne pričakujem, da se bi kaj bistveno poznalo, če se ne bi delalo na ključ, ampak bi se iskalo vsakega majstra posebej. pri denarju sigurno ne, edino če bi res hotela, da mi nekdo nekaj naredi, ker bi verjela da bo naredil bolje kot nekdo drugi (tu zna iti denarno celo navzgor).