Kolesni ležaj

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Danes dvignil avto in sem malo zadnja kolesa ½zazibal½ sem in tja pri tem pa se čuti res minimalno en luft.
Je to normalno pri starem avto ali pa gre za bolj slabe ležaje.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.379
5.654
113
Lufta v ležaju ne boš tko vidu! Prej maš luft v končnikih stabilizatorja

jakkaa

Pripravnik
19. mar 2009
352
0
16
ljubljana
Če ima konusne ležaje, znajo met minimalno lufta, če ma kroglične ležaje npr. tko kot so spredaj potem ne oz. je premal zategnjena polos al pa je luft kje drugje...
Kter avto?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.098
6.936
113
pri taščici
Da opazis luft v lezaju je ze nekaj hudo narobe. Ni to lezaj od bicikla. Kolegu se je pri leonu ohisje zdrobilo,potem je se le menjal... Pa ceprav je vedel da je fuc in je tulil ko burja okoli vogala vec mesecev.
Edit:7 sedmic v mojem profilu-----7777objav in datum registracije

Nazadnje urejeno:

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Ampak že vsaj nekaj tisoč kilometrov je tak zvok, kot bi imel na avtu 10 let stare gume, le d aje ta zvok vedno isti v ovinku na ravnini, gume so stare 2 leti-Kleber.
Za ležaj pa vem, da začne ½švižgat½takrat ga je treba menjat v parih 100km.
Sam ta luft mi ni povsem jasen, je to normalno, ker se pojavi na levi in desni strani ga samo začutim v rokah, skoraj nemogoče pa je oceniti za koliko mm se nagiba. Sem poskusil na bratovem avtu pa tega ni čutit, ampak avto ima tud nekaj 100kg več. Kolesa sem zategnil, redno pregledujem tekočine, kaj sčistim, pregleda, kaj bo treba popravit itd.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Tvoj polo ima konusne ležaje če imam prav v spominu. To pomeni, da ga je nekdo slabo pritegnil, če je res veliko lufta. Sicer pa ga pri konusnih ležajih malček mora biti, ker pri tistem ki ga ni se ne bo dolgo vrtel, ga hitro uniči.

jakkaa

Pripravnik
19. mar 2009
352
0
16
ljubljana
točn to, konusni ležaj, ki ga polo zihr ma na zadnjih kolesih, se zateguje mal več kot z roko, varovan je z razcepko in običajno ima malo lufta...ampak res malo, tolk da se čuti...