Kolesarstvo 23

irwin

Majstr
13. mar 2008
1.397
383
83

Mogoče lažja odločitev za Primoža, da odide?
Zakaj neki? Prosim brez bulshita..
Dandanes tekmovalec rabi suport sotekmovalcev tutu svoje kvaliteti da izpelje zmago na eni od velikih 3. Jasno tudi dozo srece zaradi chrashev... V tem trenutku edino JV ima to kvaliteto. Videno na letosnjem TDF.
Primoz gleda oz ima v racunici 2.kariero...stalnica v kubu steje .

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
težko bo Jonas vozil na generalno uvrstitev...oz nemogoče se bo pripraviti na vuelto. bo pa odličen pomočnik.

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.937
2.639
113
Haha kaj se pa eni slepijo. Jonas da gre pomagat na Vuelto, prej bo obratno, saj vsi vemo kdo bo super domestique pri JV.
JV ima super šanso za grand slam GTjev tako da ne bodo stvari prepuščali naključju.

Pa še vprašanje za alter poznavalce. Kako to da se včerajšnji časi niso šteli v skupni seštevek. Jas sem do sedaj razumel da je 21 etapa čisto regularna, da gre samo za gentlemen's agreement da se ne prehiteva.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.715
9.486
113
Haha kaj se pa eni slepijo. Jonas da gre pomagat na Vuelto, prej bo obratno, saj vsi vemo kdo bo super domestique pri JV.
JV ima super šanso za grand slam GTjev tako da ne bodo stvari prepuščali naključju.

Pa še vprašanje za alter poznavalce. Kako to da se včerajšnji časi niso šteli v skupni seštevek. Jas sem do sedaj razumel da je 21 etapa čisto regularna, da gre samo za gentlemen's agreement da se ne prehiteva.
Ma to je zdej taka panika, k da bodo Primoža kr pokopal. TJV gre na Vuelto zmagat in če je Jonas pripravljen it, je to logična poteza, sej sta skupi bistveno močnejša. Seveda zdej to paniko zganjajo Rogličevi ultra fani, tisti k so na Touru za Jonasa navijal.
Ne vem, kaj pa je blo. Je prišlo do razlik znotraj 3km do cilja, al prej?

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

gr69

Guru
15. dec 2009
11.574
2.624
113
še v SLO - ampak komaj
Vsseno kje je prišlo do razlik.
Pravilo je, da se v primeru padca ali tehnične okvare nevtralizira čas ozr. “prizadetim” se prizna čas skupine v kateri so bili na 3 km.
Čebelice pa niso ne padle, ne imele tehnični defekt - ergo šteje absolutni zaostanek.
Razen, če je bilo že na začetku jasno določeno , da šteje čas za zaostanke na 3 km - kar pa nisem zasledil.

edit: je pa vseno al je zmagal za 5 al 7 minut …

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.187
2.490
113
Vsseno kje je prišlo do razlik.
Pravilo je, da se v primeru padca ali tehnične okvare nevtralizira čas ozr. “prizadetim” se prizna čas skupine v kateri so bili na 3 km.
Čebelice pa niso ne padle, ne imele tehnični defekt - ergo šteje absolutni zaostanek.
Razen, če je bilo že na začetku jasno določeno , da šteje čas za zaostanke na 3 km - kar pa nisem zasledil.

edit: je pa vseno al je zmagal za 5 al 7 minut …
So rekli, da to včeraj ni veljalo in veljajo absolutni časi. zadaj so ostali, ker niso hoteli reskirat odstopa, "če bi slučajno".

Kot rečeno zmaga je zmaga, vseeno 7 ali 5 minut.

Schime

Guru
22. nov 2008
1.986
770
113
Tole bolj spada v kategorijo kako narediti iz muhe slona.
Mimo je šel in je nakazal ali rahlo dotaknil, da ne bi prišlo do padca. Tisti, ki je šel zadi je šel bolj na knap.
Se pa na takih etapah motoristi vedno vozijo mimo sploh, če je kak kolesar ali grupa še naprej. Ne vem pa kako je bilo tukaj ker ne gledam.

• Všeč mi je
Reactions: 8888 in Yogi

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
glede razlik - vzel so čas za GC pred zadnjim krogom, razlog kao dež oz vlažno. zato so pri TJV šli na easy in proslavljali.

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113

pri tjv so rekli da gredo na vse 3 GTje letos. z jonasom imajo večje šanse, kdor bo močnejši bo pač vzel.
sicer pa vuelta je po mojem mnenju tolk nižje da res nima veze ali dobi še 4 ali ne. za res absolutni "hall of fame" mu manjka tdf, toj to.

naj dobi jonas to vuelto in poskuša še giro da dobi vse 3 GTje zapored. sicer dvomim da bi tjv kaj takega upal naredit, je tdf le prevelik da bi riskiral.
primožu naj dajo realno šanso pri tdfju - ne mislim s tem tako da vozijo samo za njega, a vsaj njega naj ne silijo da vozi za jonasa.

evo malo wishful thinkinga ;)