Kolesarstvo 2021

luka51

Guru
16. avg 2007
14.398
5.680
113
Sam se sicer ne spoznam na kolesarstvo v profi vodah in se zato (z razliko od Kalbota) tudi ne spuščam v profi debate in taktike, ampak kolikor sem včeraj poslušal komentatorja na Eurosport, bi naj z tem mentalno pokazal konkurentom, da ga ne bodo kar tako zlomili
glede na to se dovolj spoznaš. Podzavestno te uniči, ko vidiš, da se ti odpelje ti pa zadaj na polno in ne slediš. pa malo tu pa malo tam in se poznajo promili. v 80 urah kolesarjenja je pa tudi promil omembe vreden.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.687
9.480
113
Sam se sicer ne spoznam na kolesarstvo v profi vodah in se zato (z razliko od Kalbota) tudi ne spuščam v profi debate in taktike, ampak kolikor sem včeraj poslušal komentatorja na Eurosport, bi naj z tem mentalno pokazal konkurentom, da ga ne bodo kar tako zlomili (sploh po njihovih komentarjih en dan prej). Nekaj sem sicer zasledil o bonus sekundah, ampak nisem točno razumel, bodo drugi bolj točno povedali. So pa tudi komentirali, da je vse opravil na vzponu in da je bil takšen spust velika loterija, ki ne bi kaj dosti prinesla...
Boš ti še kako analizo mojega pisanja naredil in celo razumel kar si prebral? Al boš samo prcal kot en bebec? Debate o profi taktikah so del navijaštva v vsakem športu, zakaj bi bilo to tukaj ravno meni prepovedano?

Zadnjič si naredil neko analizo in v bistvu z njo naredil iz sebe eno veliko budalo, ker aveš, nihče, ampak res nihče takrat ni pričakoval, da bo Pogi tako potrgal Rogliča na kronometer. Tisto je bilo po mnenju kar veliko komentatorjev, ki vedo veliko več od Šneckota in seveda mene, zelo na ravni preobrata Fignonn vs Lemond na zadnji etapi Toura 1989. Ena velika senzacija, ki je ni pričakoval res nihče.

Se pa strinjam s tvojim pisanjem v tem primeru, oziroma sva enakega mnenja. Bi zdaj šlo nehat prcat?

• Všeč mi je
Reactions: Najbolji

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.524
4.636
113
Boš ti še kako analizo mojega pisanja naredil in celo razumel kar si prebral? Al boš samo prcal kot en bebec? Debate o profi taktikah so del navijaštva v vsakem športu, zakaj bi bilo to tukaj ravno meni prepovedano?

Zadnjič si naredil neko analizo in v bistvu z njo naredil iz sebe eno veliko budalo, ker aveš, nihče, ampak res nihče takrat ni pričakoval, da bo Pogi tako potrgal Rogliča na kronometer. Tisto je bilo po mnenju kar veliko komentatorjev, ki vedo veliko več od Šneckota in seveda mene, zelo na ravni preobrata Fignonn vs Lemond na zadnji etapi Toura 1989. Ena velika senzacija, ki je ni pričakoval res nihče.

Se pa strinjam s tvojim pisanjem v tem primeru, oziroma sva enakega mnenja. Bi zdaj šlo nehat prcat?
Saj pravim, poglejte si JV dokumentarec o letošnjem Touru. Poglej si reakcije šefov v avtu ko Pogi skoči in sesuje vse. Popolna nejevera. In to so ljudje, ki poznajo tekmovalce in šport v nulo. Imaš vse naštudirano, pa ti pride izvenserijski norec in se samo čudiš ko eksplodira.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.355
2.730
113
Včeraj ni imel šans, da bi ustvaril razliko napram Movistar, ker bi ga na ravnem ulovili. Je pa dodal nekaj sekund že tako zaostalim Ineos. Očitno vidiš smisel v temu, jaz ga ne. TJV pa tudi ni ekipa, ki bi bila znana po briljantni taktiki.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.524
4.636
113
Včeraj ni imel šans, da bi ustvaril razliko napram Movistar, ker bi ga na ravnem ulovili. Je pa dodal nekaj sekund že tako zaostalim Ineos. Očitno vidiš smisel v temu, jaz ga ne. TJV pa tudi ni ekipa, ki bi bila znana po briljantni taktiki.
Brez težav bi si privozil razliko, ker je pri spustu precej boljši od Masa in Lopeza, ki se spuščata kot kanti. Ravnine ni bilo dovolj, da bi trije nadoknadili kaj dosti proti TT prvaku. Tako, da je računica seveda bila z ne preveč vložka energije pridobiti nekaj proti Masu. Vse ekipe imajo veliko napak v taktiki, ker kolesarstvo ni šah.

• Všeč mi je
Reactions: turbobitch

mr_

Guru
20. sep 2007
9.355
2.730
113
Ko je pospeševal, obraz ni kazal ne preveč vložka energije. Mislim da je ni bilo vredno trošit. Tveganje na spustu pa se žal tudi ni izšlo.
Saj se lahko reče, da si poskusil...ampak če bi končal kot Valverde, bi to bila slaba tolažba.

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.395
1.399
113
Saj ni bila ideja, da si ustvari razliko, ampak bolj to, da jim pokaže, da je tako močen, da jih je v nekaj 100 metrih vzpona zlomil in naredil cca 20 sekund razlike. Čisto tolko, da začne psiha delat pri nasprotnikih ;) Ne glede na padec je po mojem še zmeraj dosegel to kar je hotel.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.355
2.730
113
Če se odpelješ se moraš do konca. Al pa si Yates. Nič mu ni treba kazati. Taktično je treba peljati. Včeraj ni. Sej ni bilo nikomur jasno kaj in zakaj. Sploh pa tveganje na spustu.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.524
4.636
113
Če se odpelješ se moraš do konca. Al pa si Yates. Nič mu ni treba kazati. Taktično je treba peljati. Včeraj ni. Sej ni bilo nikomur jasno kaj in zakaj. Sploh pa tveganje na spustu.
V redu, te bodo najeli za svetovalca v avtu in bo vse super. Je že zdavnaj nov dan, nehaj jamrat.

• Všeč mi je
Reactions: ales85

kajn

Guru
5. okt 2007
2.774
1.607
113
Iskajoč brata
Včeraj se je pa šlo Jumbi za etapo. Dobro so narediili taktiko, tudi izpeljava je bila super. Niso dovolili ubežnikov daleč, Rogliča pripeljali na pravo točko v steno. Na koncu je Roglič z nasmehom osvojil etapo.
Drži se taktike od lani, vsako sekunde pobere iz etape, bonifikacijske in razlike. Bomo videli kako bo forma kolesarjev nihala do konca. Mas je tudi močan in je razlika zelo majhna. Ko pridobivaš so sekunde, ko imaš slab dan so takoj minute....

kajn

Guru
5. okt 2007
2.774
1.607
113
Iskajoč brata
Zdravo ekipa,

za vikend ni bilo veliko akcije, kaj napovedujete za danes?
Moja kavč napoved: Etapo bo dobil ubežnik, na zadnjem klancu sprememba rdeče majice. Upamo da v našo smer.