Kolesarstvo 2021

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.751
6.134
113
blizu močvirne prestolnice
A mam sam tako kratek spomin , se vam ne zdi da včasih niso tako množično padali na ravninskih etapah? Ok dol po klancih ali šprintih je za razumeti ampak zadnja leta je to postalo nenormalno.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.687
9.480
113
5k9taz.jpg

2.56 naprej
Si pač cepec, fajn. Odsejveškaj.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.687
9.480
113
Nekaj je povozil, al pa luknjo najdu na sredini ceste. Poglej posnetek tocno pri minuti
Sem zdele pogledu ene 20krat. Če je blo kej je bla veja in jo je takoj odpičlo ob cesto.

Tačkotu pa sporočam, da bi se lohk že navadu debatirat brez retardov in podobnih oslarij. Nismo vsi s Štajerske, kjer je vsaka druga beseda ka si ti fukjen malo.
Zarad blokiranih diskov so že bli zelo podobni padci.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
saj ni "problem" da si se zmotil, dregnil sem vate ker imaš toliko o diskih za povedat in za takega poznavalca kolesarstva a večkrat mem usekaš kot pa kaj zadaneš.

sicer pa bil je hec, kaj nisi ravno ti meni zadnjič nekaj o humorju brihtoliral?

še tole o valderdeju(mislim da je bilo v štartu rečeno da ni nič zlomljeno):
A late night CT scan then revealed he had broken his collarbone and Valverde will now have an operation in Murcia on Saturday August 21. He will only be able to return to racing after making a full recovery.

Schime

Guru
22. nov 2008
1.981
769
113
Samo ti od Jumbo Visme se res ne znajo pelat tko kot treba. Vsi po celem peletonu razstrešen.
Ineos pa spredi vsi na kupu.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.687
9.480
113
saj ni "problem" da si se zmotil, dregnil sem vate ker imaš toliko o diskih za povedat in za takega poznavalca kolesarstva a večkrat mem usekaš kot pa kaj zadaneš.

sicer pa bil je hec, kaj nisi ravno ti meni zadnjič nekaj o humorju brihtoliral?

še tole o valderdeju(mislim da je bilo v štartu rečeno da ni nič zlomljeno):
Ostalega ne bom komentiral, nima smisla. Razen tega, da če je bil hec pol pa ok. Sicer men ni blo smešno, ker gledat Valverdeja zlomljenega ni blo glih fajn.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.396
5.678
113
Glej z diski res "malo" pretiravaš. Neja to kr zašteka samo od sebe pa nevem kaj še vse.
Glej od leta 2007 nisem mel enega problema z diski. in tudi nobenega ne pozam ki bi mu kr malo tak za foro zaštekalo.

• Všeč mi je
Reactions: novaa in ales85

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.687
9.480
113
Nisi ti profič na meji oprijema. Je bilo ogromno padcev ravno zaradi tega. Tud ta padec Valverdeja je zgledal na prvi in naslednjih pet pogledov tako. Pro peloton ni preveč navdušen nad diski, sam to je nekaterim zelo težko razumet in sprejet. Diski so v pro pelotonu zgolj in samo zaradi komerciale. Prednosti ni niti ene.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.979
10.721
113
kod Džej-Zija
To pa iz več kot 20-letnih izkušenj z diski na mtb težko verjamem. Moč in modulacija se s kantilever zavorami ne moreta primerjati.

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.365
235
63
Ja, imaš izkušnje iz mtb, te pa niso enake izkušnjam s cestnimi kolesi. Res je, kar je kalbo napisal zgoraj: ogromno kolesarjev iz ProToura je proti diskom. Eden glasnejših nasprotnikov je prav naš Mohorič. Pogi pa niti ne rabi komentirat, saj svoje mnenje pokaže z izbiro kolesa/zavor.
Realnost je taka, da danes lahko samo še na italijanskih kolesih dobiš klasične zavore.

• Všeč mi je
Reactions: kalbo

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.979
10.721
113
kod Džej-Zija
Prednosti disk zavor sem omenil. Težko si predstavljam, da bi z njimi kar blokiral. Na mtb se to dogaja samo novim uporabnikom, ki niso navajeni moči in letijo čez balanco ob premočnem stisku.

Tu so profiji, težko si predstavljam tako začetniške napake.

Ker pa cestnih izkušenj z diski nimam, se prav lahko motim. Vozim povsem mehanskega italijana s klasičnimi zavorami.

Katere lastnosti diskov vam pa niso všeč? Poleg teže in bolj tečnega vzdrževanja.