Jutri se ne dirka za generalno, dej si to u glavo ucep.Saj si jo potiho vsi zelimo, v njegovih letih je sedaj ali nikoli. In ravno zato upamo na jutrisnjo borbo na vse ali nic.
Jutri se ne dirka za generalno, dej si to u glavo ucep.Saj si jo potiho vsi zelimo, v njegovih letih je sedaj ali nikoli. In ravno zato upamo na jutrisnjo borbo na vse ali nic.
Še tuki moje misli, zdej ko sem se sestavil...
Dons je pr men dan za najbolj mešane občutke do sedaj, vsaj kar se športa tiče, mogoče tud nasploh.
Cestno kolesarstvo spremljam od malih nog, to je moj šport. Ko so prijatelji dobival tiste prve MTB sem si sam želel specialko. Pravo sem si privoščil šele za prvo plačo, čist tapravo repliko Pantanijeve Carrere. Kje je takrat kdo mislil, da bo kje kdaj prišel dan, ko bo lahko Slovenec kot kapetan vozil na zmago na eni od velikih dirk. To so ble mokre sanje.
Pol pride Primož, človek ki si je neizmerno želel postati kolesar, in postal, najboljši na svetu, zmagal na Vuelti. Kdor spremlja njegovo zgodbo ve, kaj vse je vložil v zmago na Touru in ima tega predanega človeka globoko, globoko v srcu.
Ampak nimamo samo Primoža Rogliča, tukaj so še Tadej Pogačar, Jan Polanc, Matej Mohorič, Luka Mezgec in mnogi drugi, ki jih ni blo na Touru 2020.
Potem se pa zgodijo sanje, Primož in Tadej uprizorita eno največjih predstav v zgodovini kolesarstva, državno prvenstvo Slovenije na dirki vseh dirk. Cel svet je dons dihal z obema Slovencema. Tadej Pogačar bo jutri pripeljal rumeno v Pariz, poleg rumene pa še prestižno pikčasto in belo, fant je rosno mlad, sanjsko ta moment bom spremljal s solzami v očeh.
Seveda mi je bilo zelo, zelo težko gledat tako srčnega športnika kot je Primož Roglič, zlomljenega na cilju, samo je šel takoj, ko je lahko z 98% pulzom objet Tadeja, ki je danes uprizoril predstavo za zgodovino, na komplet Touru sta jo oba.
Potem pa berem komentarje. Sram me je, Slovenci si res ne zaslužimo takih športnikov. Kako ima kdo sploh obraz pisat, da se je Tadej šlepal, pa da se je Primož kar usral in podobne. Sram vas bodi.
Zdej grem pa na pivo, jutri bodo najlepše Elizejske poljane ever.
L
Primož je bil "podhranjen" v tretjem tednu. To je napovedal tudi Froom.
Žal se je to za Primoža tudi zgodilo.
Malemu pa vtrgam glavo če, ga kdaj dobijo na čem prepovedanem. Šel je nerealno
Pogi je danes na veličasten nsčin zaprl eno poglavje svoje kariere. Od sedaj naprej bo on tisti, ki ga je treba premagat in proti kateremu bodo vsi dirkali. Brez pomoči ekipe tu ne bo šlo. Žal ima z UAE pogodbo še tri leta. Tri leta v katerih lahko hudo nazaduje.
Če bi JV v preteklih treh tednih vedela za današnji razplet, bi pogi težje sledil Rogli.
A se motim?
Mi ni jasno zakaj tole men razlagaš. 57 sekund za tak kronometer je odločno premal, to sm reku večkrat, nazadnje dons svaku.To kar se je danes zgodilo, so napovedali največji asi kolesarstva tipa Armstrong in še par. Iz prejšnih Tourov je Rogla pešal v zadnjem tednu. Imel je zelo močno podporo ekipe, Pogi ni imel te sreče, saj sta že na začetku odpadla dva pomagača. Mislim, da je tudi eden naših kolesarjev rekel, da Rogla dela napako, ko pušča Pogija v beg (češ zakaj bi lovil Slovenca).
Pogi je bil vidno močnejši ob zaključku in predvsem bil je bolj svež, kjub temu, da ni imel take pomoči kot Rogla. Tudi prepričanja nekaterih, da bo gladko dobil kronometer je bila napačna, saj je Pogi vseskozi kljub zapletom (defekti, padca + razbita ekipa), vozil suvereno, na glavo....
Žal ga je to danes teplo. Vsa čast Rogli, vendar vprašanje je če bo še kdaj imel tako podporo svoje ekipe. To bo najbolj vprašljivo.
Posledice vsekakor bodo, saj kljub vsemu in bodrenju (po bitki) je TJV pričakovala gladko zmago.
Pogi pa je kot spisal zgodovino. Žal drugo mesto pomeni v kolesarstvu nič, je Mezga lepo povedal. Seveda je enormni uspeh, vendar šteje pa samo prvo mesto in majice.
Rogli se je zgodil najslabši možni scenarij in če je taktiziral (pomoje, da ni) ampak če je, je to strateška napaka. Naj še povem, da mu je šlo vse po načrtih, brez defektov, brez napak ekipe, brez padcev.
Zato gladko rečem, da si je 100% Pogi zaslužil rumeno.
Kok ti kej kolo voziš. Tko zanima me.Ne JV je naredila vse kar je potrebno. Rogla pa je mislil, da je to dovolj. Kjub temu, da je verjetno tudi njemu znano, od prej, da v zadnjem tednu je pešal. In zanašanje na minuto je bilo hecno.
Mi ni jasno zakaj tole men razlagaš. 57 sekund za tak kronometer je odločno premal, to sm reku večkrat, nazadnje dons svaku.
Roglič ni čist nič upehal v zadnjem tednu, Froome je neki napovedoval, zlomu se je pa Bernal, pa še kdo, tud na kraljevski je Rogla stresu Pogija. Ok, to da ni šel lovit tamauga v uni etapi je bla traparija, da mu niso nagajal je blo pa prav, vprašanje pa če bi blo zadost kljub temu, ker je tamau dons letu, Domulinu je stisnu 90 sekund, tko da Rogla sploh ni šel slabo. Res pejt ti raj gledat moto GP. Tist ti gre boljš. Kolesarstvo je vseen mal bolj kompleksna stvar.
Edina napaka, ki jo je Roglič naredil je bila, da takrat ni pokril Pogačarja, ko je bil še tako daleč zadaj. Verjetno so računali, da ne bo prvi konkurent.
Jao fant, komentiraj stvari, ki jih poznaš in te veselijo! Tukaj si s svojimi komentarji že dokazal, koliko veš o kolesarstvu.
optiplex Kot že rečen, seri tam v moto GP temi, men ser po glav tam v temi o tvojem idolu, kle pa nehi, ker se je dons spisala zgodovina in žal o kolesarstvu nimaš blage veze. Men se ne da več s tabo ukvarjat. Jutr glej 21. etapo, ker bo zgodovinska nepozabna. Bo šlo? Jest mam šampanjec za Pogija in Roglo že na hladnem.
Bolj suvereno kot kdajkoli prej. Lepo na prve pozicije pred spusti, navit tempo, pametno umirjeno. Če je pa kdo pričakoval skoke Primoža in razture in minuto prednosti, pač ne pozna kolesarstva.