Napačen video sem dal, ne vem kje sem videl. Če najdem nalimam.Limaš 9 dni stare izjave....
Tako je. Prav si slišal.Ne spremljam, ne poznam pravil toura, ampak ce sem prav ujel:
Zmagovalca slovijo pred zadnjo etapo, ker obstaja nepisano pravilo, da se na zadnji etapi ne napada zmagovalca?
Verjetno sem narobe slisal, ker to je zame enako, kot da se v zadnjem krogu motogp ne sme vec prehitevat. Ali da v fuzbalu zadnjih 5min ne smes streljat na gol
Zadnja etapa je precej ravninska, ponavadi so razlike že občutne (ja, kdo v etapi pobegne in zmaga za 5 min, amapk zato ker ga pustijio, ker skupno zaostaja 2 uri). Če ga pa ne pustijo, pa težko naredi ena ekipa, na katero vsi pazijo 5 min razlike.Ne spremljam, ne poznam pravil toura, ampak ce sem prav ujel:
Zmagovalca slovijo pred zadnjo etapo, ker obstaja nepisano pravilo, da se na zadnji etapi ne napada zmagovalca?
Verjetno sem narobe slisal, ker to je zame enako, kot da se v zadnjem krogu motogp ne sme vec prehitevat. Ali da v fuzbalu zadnjih 5min ne smes streljat na gol
Razlika med prvima je 2min, kaj jaz vem ali lahko to nadoknadis ali ne.Tako je. Prav si slišal.
Motogp je pol ure. Tour je cca 90ur. Zadnji dan je po Parizu, kar pomeni da se na taki etapi nemore naredit razlike v času, razen zaradi izrednih razmer ali tehničnih težav.
To seveda ni res, čeprav bi nekateri to radi prikazali. Kakšno šlepanje neki.To da se je pogačar lahko skrival in šlepal preprosto ne drži. Saj ni včeraj s hruške padel. Tudi v preteklosti je zmagoval dirke, na katerih je bil prvi favorit in so ga tako tudi obravnavali. Ustvarja se vtis da je tour zmagal zelenec, ki se mu je zgodila zmaga.
Zdej bom mogu pa skoz poslušat Pougakar Poučekar Pođakar Al kaZdaj jim pa še poskušaj razložiti pravilo zadnjega km in “čas skupine” ozr. “čas zmagovalca” na etapi.
Pa da bodo haterji še mene lahko obglodavali - Pogiju privoščim uspeh (mimogrede - a se sploh vsi zavedajo kakšen uspeh? Rumena, pikčasta in bela!) iz vsega srca, a se mi obenem trga srca zaradi Rogliča. Marsikomu ni jasno koliko dela in odrekanja je vložil v ta cilj.
Izgubil pa je proti daleč največjemu kolesarskemu talentu zadnjih nekaj desetletji in kolesarju, ki bo haral naslednjih 10let.
In še malo “bogokletstva” - prava pravljica bi bila, da je letos ostal Primož v rumenem, ta mali odnesel belo in pikčasto - drugo leto pa, da bi uprizorila letošnjo “zgodbo”.
Bemti - od kod Pogiju minuta in pol prednosti pred vsem ostalim svetom????
Pa še mogoče ena stvar - upam se staviti, da bo Pogačar prvi, ki bo osvojil vse 3 GT v enem koledarskem letu.