Kolesarske ture

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.797
273
83
Največja slovenska vas
Neki takega sem imel v mislih, glede parkinga. Greva z dekletom, tko da bo cca. 50km čist lepa prva tura. Če pa bo čas, energija in volja, pa potegneva še do Opcin.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Jaz delam klance ter če se le da, grem po makadamih in kakih gozdovih, kar pomeni v osrednji Sloveniji, da so precej prepredeni z ostanki dreves, ki jih je lomil žled -> mnogo večja možnost luknjastih gum. Primorska teh težav nima. Pa še kratke hlače mislim imet.

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
ksz

Imamo kakšno bolj "ravninsko" turo na Primorskem? Iščem toplejše vreme in ne-hribovit teren, pa da ni ravno glavna prometna cesta.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Parencana je le malo hribovita pa je več ali manj kolesarska steza brez avtomobilov. Pa Vipavska dolina, čeprav ni ravno malo prometa. Lahko tudi sprobaš kaj po Krasu, recimo Sežana - Komen ter nazaj, vendar ti nekaj sto višincev ne uide nikjer na Primorskem.

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.797
273
83
Največja slovenska vas
Ravno ta tura, ki sva jo naredila v soboto je primerna. Sežana- Dutovlje-Komen-Štanjel-Dutovlje-Sežana. 50km, 600višincev (nič resnega), avti samo v okolici Sežane, če ne zgolj lokalni promet (od oka 2-3avta/km), toplo vreme (veter zna malo nagajati), dobra hrana in pijača, lepa narava...

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.219
1.724
113
40
Ali pa trasa stare proge Hrpelje - Trst. 20 km rahlega, skoraj neopaznega spusta (in nazaj seveda vzpona).

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.797
273
83
Največja slovenska vas
Rabim eno kolesarsko turco za po sihtu... Mal sm se ze navelicau relacije Lj-Kr-Lj in Lj-Skofja-Lj... Bi pa neki podobnega, cca.50km, pa da ni prevec prometa (glede na to da vsi hodjo iz sluzbe),pa da se ne gre cez center (izhodisce siska),da prides vn iz Lj...

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.797
273
83
Največja slovenska vas
Ma,sm sou raj na pir na Tosko celo... Prvi hrib letos,prvic na Toskem
smile-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Drugič podaljšaj do Katarine ali celo Sv. Jakoba - 3 urce return trip, s tem, da lahko spust v dolinoproti LJ narediš na več načinov.

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.797
273
83
Največja slovenska vas
Ja, sj sem imel namen iti do Topola-Katarine, sam je baje iz Toškega 5km makadama, pa mi ne diši lih.... Iz Katarine pa vem, da sem lahko spustiš dol tm pr Goričanah. Kakšna izkušnja s cesto Toško-Katarina?

ozaz

Pripravnik
5. mar 2010
132
12
18
S Toškega do Katarine je res makadam, z gorskim kolesom ali trekingom nebi smel imeti težav, s cestnim pa bi se te poti raje izognil.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Cestnega najbrž nima, če je bil na Toškem.
tongue-1.gif

Še treking bicikel vidiš precej poredko. Sicer pa je makadam naprej precej dober.

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.797
273
83
Največja slovenska vas
Pa moram rečt, da sm vidu zihr tut 3 s cestakom dans. Ja, mam pa trekinga. Gledam eno krožno za enkrat te dni, ko bom svojo pustu doma, Lj-Sora-Katarina-Hrastenice-Lj.... Deluje kot fina tura za po šiht

20140402134533-86205-pro.png

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.376
303
83
Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:
Rabim eno kolesarsko turco za po sihtu... Mal sm se ze navelicau relacije Lj-Kr-Lj in Lj-Skofja-Lj... Bi pa neki podobnega, cca.50km, pa da ni prevec prometa (glede na to da vsi hodjo iz sluzbe),pa da se ne gre cez center (izhodisce siska),da prides vn iz Lj...

Probaj do litije po stari cesti mimo laz, kresnice, jevnica, ..litija. Je čist fajn, poleti tudi, ker se dost ob vodi voziš, nazaj pa lahko samo naprej čez trebeljevo in čez besnico, lahko čez javor in nato ljubljana ali pa direkt čez besnico v podgrad.

Maš okoli še janče, javor, pance, polica, grosuplje, ...krožna javr lahko čez litijsko in naprej desno čez podlipoglav in sadinjo vas ali pa javor in dalje levo v besnico in tam desno trebeljevo, levo ljubljana podgrad ali pa še janče, ...krožna litijska, podlipoglav, pance, grosuplje, lavrica in desno za hoferjem čez orle in ljubljana, ...

Potem imaš rašico, podpeško jezero in na rakitno, krim,

Krvavec ko bo kondicija in ni še prevroče, pa mangart in vršič, ...aja, po ljubljani iščemo
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.797
273
83
Največja slovenska vas
Citat:
Uporabnik pleXwriter pravi:
Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:

Probaj do litije po stari cesti mimo laz, kresnice, jevnica, ..litija. Je čist fajn, poleti tudi, ker se dost ob vodi voziš, nazaj pa lahko samo naprej čez trebeljevo in čez besnico, lahko čez javor in nato ljubljana ali pa direkt čez besnico v podgrad.

To turo sem predlani naredil za predsezono (čez Trebeljevo), je luštna, pa še spotoma na Bogenšperk, dobrih 70km. Jo imam namen narest ta vikend en dan, drug dan pa do Bleda in nazaj.

Rakitna je bila itak klasika, dokler sem bil v Trnovem, sam mi je tečno se vozit čez celo Lj, da pridem ven.... Na tistem koncu sem imel tut rad Lj -Želimlje-Turjak-Grosuplje-Lj, sploh tm k je na novo asfaltirana cesta od Želimlj.

Če ne sm pa danes gledal po zemljevidu, Šiška- Dobrova-Polhov, čez Betajnovo - Horjul -Dobrova - Šiška, 55km ...

Turo čez Vršič imam namen konec avgusta, ko bo kondicija, združiti v 3dnevn izlet okoli TNP.