Kolesarjenje in CPP

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
heh dobri ste da se vam sploh da ubadat s tako bedasto temo kot je cpp za kolesarje. zakaj? zato ker smo na tem področju tam nekje v srednjem veku, oz. globoko na balkanu. kolesarskih stez v vsaj 90% ni, pri preostalih 10% je 4 zaparkiranih z avtomobili, po 4 hodijo pešci, za tista 2 pa se poserjem na njih.
sem vsak dan na peciklu v službo in nazaj, pa po mestu,..., pa vozim ko kamikaza, boli me kita. pazim na sebe, ker drugi ne in ne ogrožam nobenega in pravila so mi res zadnja briga. naredim pa vsak dan sigurno vse možne prekrške ki obstajajo po cpp
aplauz.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Če je ob cesti kolesarska pot - ti pa zavijaš desno - kolesar gre pa naravanost - je ja čist normalno, da mu presekaš pot in ga pustiš poleteti čez havbo - nato še stopiš ven in ga zbrcaš. Navedeno velja seveda le za kolesarje, ki priletijo iz kontra strani.
grims-1.gif
Ne, nesporazum.

Mislim za primer, ko ravno cesto prečka prehod za pešce.
Avto torej vozi ravno (ker druge možnosti nima).

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
heh dobri ste da se vam sploh da ubadat s tako bedasto temo kot je cpp za kolesarje. zakaj? zato ker smo na tem področju tam nekje v srednjem veku, oz. globoko na balkanu. kolesarskih stez v vsaj 90% ni, pri preostalih 10% je 4 zaparkiranih z avtomobili, po 4 hodijo pešci, za tista 2 pa se poserjem na njih.
sem vsak dan na peciklu v službo in nazaj, pa po mestu,..., pa vozim ko kamikaza, boli me kita. pazim na sebe, ker drugi ne in ne ogrožam nobenega in pravila so mi res zadnja briga. naredim pa vsak dan sigurno vse možne prekrške ki obstajajo po cpp
aplauz.gif

mnja , po LJ so se že razpasli kresalčki na peciklih, zdaj ko nebo BMWjev je bo treba oktavije prerazporadit

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
vse je treba čimbolj kaznovat. čæe kolesar dela prekrške ga je treba čimbolj zacolat. če se cola voznikom ki peljejo mao prehitro ali spijejo deci do dva tudi vse kolesarje treba oglobit če naredi še tak mejhn prekršek...

a ne...

gr69

Guru
15. dec 2009
11.637
2.686
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Če je ob cesti kolesarska pot - ti pa zavijaš desno - kolesar gre pa naravanost - je ja čist normalno, da mu presekaš pot in ga pustiš poleteti čez havbo - nato še stopiš ven in ga zbrcaš. Navedeno velja seveda le za kolesarje, ki priletijo iz kontra strani.
grims-1.gif
Ne, nesporazum.

Mislim za primer, ko ravno cesto prečka prehod za pešce.
Avto torej vozi ravno (ker druge možnosti nima).

Bolj "specificiraj" - oz. poglej ali sem kateri primer ujel, ki si ga ti mislil:

1. kolesarska ob prehodu za pešče je samo v primerih, ko je ta prehod ob križišču - za kolesarja, ki se pelja veljajo pravila za "voznike" - torej če greš ti naravnost on pa rdeče, ko prihaja z desne - torej tvoja prednost

2. enako kot zgoraj vendar brez semaforja - veljajo prednosti / odvezmi prednosti skladno z signalizacijo, oz. desno pravilo, če je križišče enakovrednih cest oz. glavna cesta zavija

3. če je prehod za pešče na "odprti" cesti in ob njej narisana kolesarska in ni semaforja, kolesar pa te izsili - je pasledeči postopek - desna roka se premakne na prestavno ročico, desna noga na sklopko - prestavi se v tretjo - desna noga sunkovito na plin - le-tega do konca - oči so pa preko sredine havbe usmerjene na cilj - tj. kolesarja
evil.gif

Da ne bo kdo resno jemal - v takem primeru veljajo tudi za kolesarja pravila kot za pešča - torej se mora pripričata in šele po tem vreči pod avto.

4. "izjema" so krožišča - tam pa imajo kolesarji vedno prednost (če prihajajo seveda iz pravilne smeri)

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:

3. če je prehod za pešče na "odprti" cesti in ob njej narisana kolesarska in ni semaforja, kolesar pa te izsili -

Da ne bo kdo resno jemal - v takem primeru veljajo tudi za kolesarja pravila kot za pešča - torej se mora pripričata in šele po tem vreči pod avto.
Zdaj nisi nič povedal. A ima prednost ali nima? To da vsak mora oči imet odprte je jasno.
Pešec recimo ima prednost pred avti.
Kolesar tudi?