Kočevje po precepljenosti prehiteva vse

sousis

Majstr
16. nov 2019
689
350
63
IP bi moral vsakokratno vlado od leta 2016 "tepsti", da se že končno spravi na svetlo ZVOP-2. Tako politično udejstvovanje bi bilo zelo sprejemljivo.
To se pa strinjam. Ampak glej, mogoče pa se le nekaj premika - tole je danes priletelo na mail:
POZOR: V petek je Ministrstvo za pravosodje objavilo nov predlog Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2).
Glede na to, da je predlog bistveno bolj usklajen z GDPR, kot sta bili prejšnji različici, ima povsem realne možnosti, da bo tokrat res sprejet.
 

sousis

Majstr
16. nov 2019
689
350
63
Ne bereš kompletno. O Kacinu, logistiki cepljenja in podobnih zadevah imam svoje mnenje, ki sem ga že delil tu gor. Ko je on napadel IP, da je blokirala strategijo, bi ona morala samo strokovno pojasniti, v čem se Kacin moti in po krivem obtožuje. S tem bi ga popolnoma diskreditirala in razorožila, krivda bi ostala pri njem. Ker pa se je spustila v vsebinsko debato, je s tem bitko izgubila, ker se je lotila stvari, ki se nje ne tičejo in o katerih nima pojma, pa še obtožbe o političnem delovanju so dobile težo.
Se strinjam, da načeloma zapletanje z budalami in spuščanje na njihov nivo ni pametno... Ampak spet, boljš bi bilo, če bi izpostavljali in kritizirali budale, ne pa tistih, ki se spustijo na njihov nivo.
 

Pepe

Guru
20. sep 2007
10.513
1.448
113
To se pa strinjam. Ampak glej, mogoče pa se le nekaj premika - tole je danes priletelo na mail:

Zdi se mi skoraj nemogoče, da bi ta vlada tako dolgo obstala operativna, da bi uspela to sprejeti. Tako ali tako so redne volitve naslednje leto in vsaj zadnjega pol leta še vsaka vlada dela na tistem, kar bi volivci lahko prepoznali in razumeli. ZVOP-2 ni tak zakon.
Res pa je, da ZVOZ-2 najbrž ne bi bil udarni ideološki zakon, kot če bi denimo vzeli (ali dodali) eno uro/teden nekemu predmetu v OŠ. V takem primeru poslanci dvignejo šapce praktično enotno, brez da bi sploh kdo od njih v zakon pokukal. Čeprav na življenje ljudi vpliva več kot marsikateri drugi "udarni" zakon.
Ne sledim več, kako daleč je sploh stvar. Mislim, da so "tri" branja v parlamentu za redni postopek. Nimam pojma, če že sploh kaj bilo. To je bilo zanimivo, dokler GDPR ni začel veljati, ker bi ZVOP-2 lahko nekatere detajle za Slovenijo pojasnil.