Upam, da ne misliš resno o vlogi IP. Ker se je ženska popolnoma neresno vtikala v vsebinske zadeve cepljenja, ki se je nič ne tičejo (njeno nakladanje o pomanjkanju cepiva in strategiji). Ona iz svoje funkcije o tem nima kaj bluzit.Ne mešaj IP v to zgodbo ozr. obešaj krivde njej.
Štos je namreč, da je samo vprašala čemu služi “seznam” in ko je dobila odgovor v stilu: “Ehm, ja, pač za tisto, ker …. ehm - ne vemo …” je zahtevala tisto, kar bi moralo biti narejeno ko se ne začel seznam delati: čemu služi seznam, kdo upravlja in kdo ima dostop.
In “prostovoljni” vpis na nek seznam ne more in ne sme biti osnova za “strategijio”.
Strategija je, da se določi prednostne skupine (se le teh ne menja na vsake dva dni), obvesti posamezniki, se jim da rok teden dni da povedo ali cepit al ne (če ne “zakaj” - to se lepše naredi, da imaš različne podkategorije: prebolel, ravno prebolevam, druge zdravstvene omejitve, ne želim se opredeliti), daš “kodo”, dostop do “koledarja za naročanje” za “naslednji teden” in jih vpišeš. In ja - za starejšo populacijo brez dostopa do interneta je treba to urediti pri/preko osebnih zdravnikov ali posebne službe.
Samo za kaj takega postaviti je treba delati - kar je pa bistveno bolj zahtevno kot malo srati po TV in iskati krivce zakaj kaj ne deluje.
Mimogrede - v petek dobil prvi odmerek Pfizer, do katerega sicer nisem bil upravičen. Razlog: na “pozivni” SMS za naslednjo sredo sem reagiral tako, da sem javil, da me ni in da bi prosil za drugi termin. Odgovor: “Ste danes (op. petek) doma? Vas pokličemo med 13:00 in 14:00, če bo kaj ostajalo cepiva in se pridete pičiti …”
Proti drugi uri je sestra v čakalnico obupano klicala imena iz seznama - folka seveda ni bilo …
Take centralne obdelave medicinskih podatkov brez privolitve posameznikov trenutna IP ne bi dovolila nikoli. PIKA.
Upam, da ne misliš resno o vlogi IP. Ker se je ženska popolnoma neresno vtikala v vsebinske zadeve cepljenja, ki se je nič ne tičejo (njeno nakladanje o pomanjkanju cepiva in strategiji). Ona iz svoje funkcije o tem nima kaj bluzit.
Kar seveda ne spremeni vrhunskega vodenja strategije cepljenja. (Fak, da je treba vedno takele disclaimerje zraven pisat, da ne bi bil takoj obtožen pripadnosti politični opciji! )
Pa prav povsod se ljudje odločamo na podlagi političnih blesarij, resno? Z ostalim se pa strinjam, sistem bi moral bit centraliziran in za to pripravit je bilo ogromno časa, seveda pa Jelko ni usposobljen za to, pa lahko kdorkoli reče kar hoče.Kočevje je pač dobro opravilo svoje delo. Sicer pa tudi v našem kraju ni problemov. Prav tako tam, kamor sem vozil mamo.
Pravzaprav jih ni bilo nikjer, dokler niso ljudje pogruntali, da bodo kot cepljeni lažje "skočili" v tujino. Nastala je panika, naenkrat bi se "vsi" cepili.
Idealno bi bilo, da bi bili v tako majhni državi seznami centralni. Je povsem nerealno, da bi IP pustila tako obdelavo zdravstvenih podatkov, če je njej nasprotna opcija na oblasti. Sicer pa se spomnimo, kak revolt je bil, ko so hoteli na osnovi zdravstvenih podatkov ugotoviti, kateri stanovalci DSO so bolj ogroženi v primeru okužbe. V našem DSO so zbirali podpise, da njihovih podatkov že ne bo nihče gledal, čeprav mogoče ve več kot osebni zdravnik, ki je vse, kar ve o virusu zvedel iz poročil na TV. Dobro, saj imajo pravico umreti, če verjamejo opoziciji. Ne bi bilo prav, da bi jim to branili.
mater so togi nesposobni, pri nas se sproti prilagajamoNemci imajo že od meseca Decembra enako strategijo cepljenja. Toliko za primerjavo.
Saj je, pa ni bilo dovolj - je Kacin vseeno napadel z vsemi topovi.Govorim o tem, da IP nima kaj bluzit o tem, da ni cepiva. Ona naj strokovno utemelji svoj del, ostalo naj pusti pri miru.
Vsi moji ljubljanski znanci in prijatelji pričajo o nasprotnem. Očitno si ti neki VIP.Ko sem se v Lj cepil, sem za to porabil neto 5-10 minut, nič pol ure.
Torej, ne kritiziramo tistih, ki pljuvajo in se z bednimi napadi obnašajo popolnoma svojemu položaju neprimerno, ampak kritiziramo tiste, ki se na napade odzovejo? A se ti slišiš/bereš?Na bedne napade se ne reagira z enakim nivojem. Ne bi se smela pustit sprovocirat.
Upam, da ne misliš resno o vlogi IP. Ker se je ženska popolnoma neresno vtikala v vsebinske zadeve cepljenja, ki se je nič ne tičejo (njeno nakladanje o pomanjkanju cepiva in strategiji). Ona iz svoje funkcije o tem nima kaj bluzit.
Kar seveda ne spremeni vrhunskega vodenja strategije cepljenja. (Fak, da je treba vedno takele disclaimerje zraven pisat, da ne bi bil takoj obtožen pripadnosti politični opciji! )
Še moje k sousis ovem - Kacotu ne manever več kot uspel - debato je iz svoje nesposobnosti prevalil na teren IP …Na bedne napade se ne reagira z enakim nivojem. Ne bi se smela pustit sprovocirat.
Ne bereš kompletno. O Kacinu, logistiki cepljenja in podobnih zadevah imam svoje mnenje, ki sem ga že delil tu gor. Ko je on napadel IP, da je blokirala strategijo, bi ona morala samo strokovno pojasniti, v čem se Kacin moti in po krivem obtožuje. S tem bi ga popolnoma diskreditirala in razorožila, krivda bi ostala pri njem. Ker pa se je spustila v vsebinsko debato, je s tem bitko izgubila, ker se je lotila stvari, ki se nje ne tičejo in o katerih nima pojma, pa še obtožbe o političnem delovanju so dobile težo.Torej, ne kritiziramo tistih, ki pljuvajo in se z bednimi napadi obnašajo popolnoma svojemu položaju neprimerno, ampak kritiziramo tiste, ki se na napade odzovejo? A se ti slišiš/bereš?
Nič VIP. Naročen sem bil 7:50, prišel za vsak slučaj ob 7:30, vrste ni bilo, sem šel kar noter, ob 7:50 sem že oddelal tisti 10-minutni obvezni počitek na stolih v dvorani. So pa pravili, da se je organizacija precej izboljšala, da je bilo na začetku cepljenja precej opravka z birokracijo.Vsi moji ljubljanski znanci in prijatelji pričajo o nasprotnem. Očitno si ti neki VIP.
V tem delu so bili njeni komentarji kar nekaj.Ne bereš kompletno. O Kacinu, logistiki cepljenja in podobnih zadevah imam svoje mnenje, ki sem ga že delil tu gor. Ko je on napadel IP, da je blokirala strategijo, bi ona morala samo strokovno pojasniti, v čem se Kacin moti in po krivem obtožuje. S tem bi ga popolnoma diskreditirala in razorožila, krivda bi ostala pri njem. Ker pa se je spustila v vsebinsko debato, je s tem bitko izgubila, ker se je lotila stvari, ki se nje ne tičejo in o katerih nima pojma, pa še obtožbe o političnem delovanju so dobile težo.