Ne mešaj IP v to zgodbo ozr. obešaj krivde njej.
Štos je namreč, da je samo vprašala čemu služi “seznam” in ko je dobila odgovor v stilu: “Ehm, ja, pač za tisto, ker …. ehm - ne vemo …” je zahtevala tisto, kar bi moralo biti narejeno ko se ne začel seznam delati: čemu služi seznam, kdo upravlja in kdo ima dostop.
In “prostovoljni” vpis na nek seznam ne more in ne sme biti osnova za “strategijio”.
Strategija je, da se določi prednostne skupine (se le teh ne menja na vsake dva dni), obvesti posamezniki, se jim da rok teden dni da povedo ali cepit al ne (če ne “zakaj” - to se lepše naredi, da imaš različne podkategorije: prebolel, ravno prebolevam, druge zdravstvene omejitve, ne želim se opredeliti), daš “kodo”, dostop do “koledarja za naročanje” za “naslednji teden” in jih vpišeš. In ja - za starejšo populacijo brez dostopa do interneta je treba to urediti pri/preko osebnih zdravnikov ali posebne službe.
Samo za kaj takega postaviti je treba delati - kar je pa bistveno bolj zahtevno kot malo srati po TV in iskati krivce zakaj kaj ne deluje.
Mimogrede - v petek dobil prvi odmerek Pfizer, do katerega sicer nisem bil upravičen. Razlog: na “pozivni” SMS za naslednjo sredo sem reagiral tako, da sem javil, da me ni in da bi prosil za drugi termin. Odgovor: “Ste danes (op. petek) doma? Vas pokličemo med 13:00 in 14:00, če bo kaj ostajalo cepiva in se pridete pičiti …”
Proti drugi uri je sestra v čakalnico obupano klicala imena iz seznama - folka seveda ni bilo …