Ko se navadiš/razvadiš...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Sajkek je en sam epski fail.
Cene, katere si napisal so realne, mogoče bi se z nakupom zadev na eBayu dalo kaj privarčevati...
Recimo celoten alternator je bil nekih 450EUR, en toliko tudi turbina.
Ploščice ja, je kar prava cena, gume so 225/55x17 in niso 80EUR na komad...

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.512
10.732
113
Pri rabljenem ozioma izven garancije ko je strošek izključno na tebi, se moraš znajt in se it ekonomiko. Če ne je res bolje za epske kredite ali fafinge in vedno imet nov avto vsake 3 leta..tisto pušenje € že pozabiš.
evil.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Šipa 700EUR je OEM (SaintGobain, Pilkington). Zaradi lastne varnosti nikoli več ne bom tlačil ponaredka za 2/3 cene OEMja.
Kitajske gume za 80EUR v tej dimenziji? Ko voli pa neka izvoli.
Turbina in alternator je popravilo/obnovljeno/rabljeno

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Pri rabljenem ozioma izven garancije ko je strošek izključno na tebi, se moraš znajt in se it ekonomiko. Če ne je res bolje za epske kredite ali fafinge in vedno imet nov avto vsake 3 leta..tisto pušenje € že pozabiš.
evil.gif

Včasih nimaš druge možnosti kot kupiti original na servisu, ker konkurence ni. Pri gumah tudi ni pametno pretirano varčevati.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik netko pravi:
nehej klobasat pa povej kaj vse imaš pokrito s točnimi kombinacijami, ne tle bluzit vse imam ker si takoj povedal da kraje nimaš in vprašanje še česa še ne... pa še letnik povej

... pa kaj ti ni jasno???
evil.gif

LETNIK SEM TI ŽE NAPISAL: isti kot op jev espejs, Točne kombinacije napišem ko pogledam na polico (iz glave ti lahko napišem da so dodatne delne kombinacije stekla in svetlobna telesa, ogledala, divjad, parkirišče sigurno vključeni in seveda osnovni kasko, kamor spada tudi kritje v primeru vandalizma, padca predmeta, toče ...) ... je pa res da ni popolni kasko (katerega sem plačeval prej in ki pride res okoli 1k), ampak osnovni kasko, brez odbitne franšize in z odkupom prve škode na AK. Ker z njim ne delam veliko km (sezonski avto) in je recimo že kar star, sem se letos odločil za to varianto.
IN nehaj ti s temi klobasami in pojdi že enkrat na malico.
tongue-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
evil.gif

ja, it se ekonomiko.

pa poglej ekonomični primer

EGR ventil, loputa, 200 al 250€
ebay, rabljen, 45.

servis..jutri rešen.
ebay čez par dni..pa a dela al ne dela.

če je avto hobij..pol se greš ekonomiko. če je avto orodje..pol se greš učinkovitost. če rabiš avto za šiht, za otroke, potem pač ne more stat.

seveda je najbolj ekonomično ukrast, pa dobit dela zastonj, al pa ne plačat računa..
pa še katero ekonomsko se lahko gremo.

cene gor so pa cene popravila na nivoju in v primernem času.

in problem imamo vedno, ker en pride zjutri na pooblaščenca, spijekavo, vzame nadomestni avto, gre na šiht, popoldne se vrne, spije kavo, da 500€ in gre
druga pa na ebay išče, kupi, se zajebava s prevzemom paketa, nese k popoldancu del, 20€, pa en six pack in čaka kaj bo

tretji pa kupi na ebay pa sam zamenja.

in pol se menimo kaj kok stane.

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
jejhata no, pa saj ne vozim rallydakar z espacem??????
pa četudi že to vse crkne, ne crkne naenkrat...gume so itak strošek vsake tri leta (v najboljšem pač na štiri), tako da imaš to cca 150 eur na leto oz. 300, če imaš zraven še nove zimske.
s turbinami tudi opletate, kot da crkujejo na vsakih 1000 km. madonca, če si že član alterja, ni nujno, da moraš delati in misliti kot alterjevec. in gnati avto na 10000 rpm in podobne fore
smile-1.gif

no, bom čez nekaj let dal še moje števlike pri zafiri. ne vem, kaj imate toliko proti oplu
confused-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
330k..prva turbina. prvi motor.

gor so pa cene kok stane. turbina od a do z je v cca istem rangu.
gume ma esapce dražje k mnogi avti, ampak ima pa druge pluse. jokat zarad 200€ na setu gum je pa tut bolano.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.694
6.714
113
pri taščici
Samo da je voznikova sipa 700 evrov.... Ufff, tole je tudi reno cena (kot plata alternatorja /600).
Imam tudi jaz en tak racun. Pač me je nekdo "nagnil". Vorasanje ce me bo se kdaj.
Pa kot je ze nekdo omenil. Vsi se hvalite s polnimi kaski, potem pa napisete to zgoraj.....

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
pa saj ne jokam zaradi gum. v bistvu, sploh nimam kej jokat. avto pač gre od bajte...a dokler ne gre, se bom pa še naprej vozil kot gospod. in ja, tudi v zafiri se počutim kot gospod
smile-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Na Carglassu je OEM atermična za mojega kozolca 450 evrčkov. Rajd ti preveri koliko je za tvojo opelico, sodelavko je vrglo na rit ko je morala sama menjat. Na koncu je vgradila kitajski ponaredek za 160 evrčkov in takoj kokodakala čez kvaliteto.

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
zgleda samosvoja
smile-1.gif

moral se bom pač navaditi na določene stvari, ki sem jih sedaj delal rutinsko. ampak...vsega hudega se človek navadi...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Vecja kot od sharana sprednja?. Pa celo ogrevano ne stane toliko.
Jaz vem da bi poskusal dobiti rabljeno s sesutega.

tvoj šaran si je delil vse še z dvemi avti, ali pa vsaj s seatom. pač tok večja naklada.

upaj sam, da bo cenej voziti šarana od espaca.

netko

Guru
25. jul 2007
6.954
2.256
113
No vidis pa si koncno prisel do tega da nimas vsega tako kot si inicialno na pamet ven vrgel. Dejstvo je da vse kar imas je vrh kape samo ne se delat pametnega kako imas vse za malo denarja ker tega ni, je pa optimalno za primeren denar, kar naj bi tudi bil cilj