Ko se navadiš/razvadiš...

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Absolutno imaš prav, in Američan, ki so v povprečju še večji reveži kot mi, so to že zdavnaj pogruntali. Zato se tudi vozijo z 20, 30 let starimi kantami...
zmaga.gif

Pri nas voda drugače teče. Avtu (skorajda) pripisujemo status člana družine, uspeh prepogosto enačimo in izkazujemo z avtom, za 5k EUR vreden avto so nekateri pripravljeni plačati 1000 EUR kaska, star avto je nevaren in predrag za vzdrževanje.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Debata je šla v smeri, da (kupljen) starejši avto (skoraj) dohiti novega po nekem času gledano na TCO, s čimer pa se absolutno ne morem strinjati.

Absolutno imaš prav, in Američan, ki so v povprečju še večji reveži kot mi, so to že zdavnaj pogruntali. Zato se tudi vozijo z 20, 30 let starimi kantami...
zmaga.gif

samo njihovi avtomobili so narejeni, da trajajo. pri nas pa vse crkne po preteku garancije!
smirk-1.gif

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Zakaj debila?
2x je menjal turbino in motor (ravno iz garancije), menjal je alternator, ABS/ESP modul, 1x ojnične ležaje (predno je riknil motor prvič), pa še kakšna "malenkost" bi se našla. Mogoče res ni 12k ampak veliko manj pa tudi ni dal za vse skupaj. Je imel smolo. Ti imaš srečo z MLjem. Generalizirat ni potrebno.

OK, prepričal si me, ne bom šel pogledat Espace-a od @ngc2392. Nimam časa samo šraufat, pa tudi cenik mi ni preveč všeč.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
samo njihovi avtomobili so narejeni, da trajajo. pri nas pa vse crkne po preteku garancije!
smirk-1.gif

Za novejše (zadnjih 5 let) ne vem. S starejšimi pa imam dobre izkušnje. Ob pravilnem vzdrževanju prav lepo dela, tako 20 let star Renault kot tudi VW.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
2.0 dCi je nekaj drugega kot 1.9 dCi. Avto je potem predel kot mucka, naslednji kupec si je prste obliznil... Pač tough luck.
Zato zelo nerad kupim rabljen avto večje starosti, ker je lahko kot bombonijera...

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.512
10.732
113
2x turbino in motor
bonk.gif
kajpa garancije na vgrajeno stvar itd, v glavnemneverjamem ali pa je [cenzura].

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Dobiš 12 mesecev jamstva. Ti rikne 13 mesec od vgradnje boš pa?
Lej, če misliš pametit, počni to v drugi temi.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.695
6.714
113
pri taščici
Če je bil rabljen motor, potem "požreš" (bi bilo pa pošteno da bi še mehanik in prodajalec nekaj požrl če sta ga ona dva rihtala)
Nova turbina pa ne bi smela shoditi po enem letu. bo treba iskati vzrok za to dejanje. Tudi pri meni je kompresor klime menjal "vsako leto". upam, da ga ne bom še jaz letos. upps. letos mislim da je že bil (garancija?)

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Motorja sta bila rabljena, obnovljena, kupljena pri nekem majstru pri Krškem. Saj je tudi vgrajeval isti mojster. Človek fer, ampak zakaj bi nekaj dajal če niti ni bilo potrebe koneckoncev.
Pa še Sajkeku. Avto ni bil za gledat ampak za vozit. V 2 letih je naklepal nekih 100k plus. Na 110k podlage (po števcu, realno je mogoče imel še 20 do 30 k pribitka maksimalno, ampak to so zgolj domneve).
Je pa originalen motor "čipal" z box zadevo (najslabše kar lahko) in verjetno je kolapsu prvega motorja botrovalo "poceni čipiranje"... Ni izdelava prilagojenih map zastonj toliko dražja kot fejkanje parametrov...
Pa ne smemo omeniti še EGR...

@Sajkek še enkrat. BS gojiš ti. Ko boš meco toliko uporabljal se pa javi.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.512
10.732
113
Jaz sem skozi mislil, da debatiramo o normalni uporabi vozila, ne pa da se dela z avtom ko svija s kurbusom.
Tako da vzamem nazaj in lahko dodam da so stroški še majhni.

netko

Guru
25. jul 2007
6.955
2.249
113
ok ampak ne moreš tovrstne uporabe oz zlorabe avtomobila generalizirat na celotni brand... že takoj v začetku bi lahko povedal da poznaš nekoga ki je imel tak avto pa mu ga je razfukalo zato ker se je igral s stvarmi s katerimi se ne igra...
fantje moji pa sej to je isto kot v podforumu politika namerno zavajanje in podtikanje

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Sem rekel da ni merodajno. Ampak stroški pa so.
Ali pa ti povem za svoj primer, Daewoo Lanos 1.6 16V SX, kupljen pri 124000 km (star mislim da takrat 10 let nekje, preko Trojan, ampak pustmo stat to dejstvo)...
Vsak mesec, ama vsak mesec sem v povprečju vrgel med 50 in 90 EUR za izredna popravila (zavore, podvozje, tesnila na glavi, izpušnem kolektorju, klimatski sistem, lambda sonda...) vseskozi je nekaj crkovalo. Avto sem 2 leti popravljal, potem sem izračunal da bo toliko koštal lizing novega (na mesečnem nivoju). Za nameček ga je dobila še toča, če ni bi imel kasko zavarovanih starih jajc bi se slikal. Tako pa sem dobil izplačano totalko in za podoben znesek sem jo potem nepopravljeno prodal.

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
ah ja, opel gor opel dol, če mi ustreza, je to pač to. vem, kaj bom dobil in vem, kaj bom izgubil napram espacu. vsi imamo očitno nekoga, ki mu vsak avto na tem svetu ne dela tako kot mora. garancije bo 4 leta in naj se hecajo, če se že morajo (in se bodo
smile-1.gif

prve mašine pri espcaih so bile res katastrofalne, 2.0 dci je potem to zelo popravil. in tudi problematični 2.2 se je po 2005 popravil (tako pravijo...)

resolver...ah, pa sem se že veselil
smile-1.gif

vincent, touran zelo verjetno pri isti opremi pride še nekaj jurjev dražji. in novega modela še ni pri nas. in če bi ga hotel naročiti, bi spet čakal nekaj mesecev. in bo že leto 2016....

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik netko pravi:
ne klobasaj pa najprej definiraj letnik tvojega avtomobila in pa vse kombinacije ki jih imaš pokrite potem bomo govorili naprej

Klobasaš ti, jaz ti povem dejstva. Letnik avta za katerega plačujem cca. 600eur je podoben op-jevemu (sicer se cena kaska računa glede na nabavno vrednost novega, tako da letnik ne igra neke vloge, edino popusta je več), krite imam vse kombinacije (razen kraje), brez odbitne franšize, odkup prve škode na AK. (motor 3.0i, cca. 250ks).
zmaga.gif

Še kaj?

netko

Guru
25. jul 2007
6.955
2.249
113
nehej klobasat pa povej kaj vse imaš pokrito s točnimi kombinacijami, ne tle bluzit vse imam ker si takoj povedal da kraje nimaš in vprašanje še česa še ne... pa še letnik povej

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Zafir no go. Raje s mac ali vw. Al pa kak rizevc.

Espace 23
Motor, suh, 5k.
Teocine in menjava, cez 6k
Turbina 750
Obnova 300 do 500
Plosca sletrnatorja 600
Gume 150 plus kos
Zobati menjava 500, 100 zraven za ojnicne
Ploscice po 70 par se mi zdi
Diski 130, 200.
Desni del pidvozja, roka, os, amoryizer, neka letev, koncnik, mogoce se kaj, 2500
Voznikova sipa, 700

Avto ni pocen za vzdrzevat, podvozje je presvoh, icitno pa se marsikaj drugega.

Sam opazam izredno sreco pri lastnistvu.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.512
10.732
113
LOL, kaksne cene si dodal,kot da voziš astona. Epski fail pri cenah..vse na polovico, pa si bližje realnosti.