Ko policaji zaplenijo vozilo

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Aaaa, končno sem ugotovil zakaj si tak zatežen - ker so ti (začasno) odvzeli vozniško! Zdaj pa so seveda vsi ostali krivi kajne? Pa tvoje znanje je še vedno odlično
priden.gif

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Ah dejte no....sej mi grejo nesposobnezi na jetra....ampak debilnih zakonov ter ozkoglednih policajev pa ne morm vidt. Sej me le ti lupjo za prazen nic.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Se pravi, da se financno bolj splaca vozt staro neregistrirano garo, ki je ne morm prodt, kokr z novim kupljenim....ce nimam izpita.
Finančno se ti najbolj splača malo potrudit, da ne bo kazni.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Jest pa dobro vem, da sem znal vozit popolnoma enako en dan preden so mi začasno vzeli izpit, kot med odvzemom, in tudi opolnoči, ko mi je prepoved pretekla nisem čudežno dobil vozniško znanje, ampak je znanje ostalo enako kot dan prej. A verjameš?
Znanje ti je že ostalo, ampak kazen more bit. Upam, da si se vsaj malo zamislili nad tem, kar se ti je zgodilo.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Jest pa dobro vem, da sem znal vozit popolnoma enako en dan preden so mi začasno vzeli izpit, kot med odvzemom, in tudi opolnoči, ko mi je prepoved pretekla nisem čudežno dobil vozniško znanje, ampak je znanje ostalo enako kot dan prej. A verjameš?
Znanje ti je že ostalo, ampak kazen more bit. Upam, da si se vsaj malo zamislili nad tem, kar se ti je zgodilo.
No vidiš. Če mi je znanje ostalo, potem nisem nikogar nič bolj ogrožal, ko sem vozil brez izpita. (v primerjavi z prej in potem) In zaplemba avta potemtakem ni zaradi ogrožanja varnosti, ampak zaradi državljanske nepokorščine.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.469
7.601
113
Citat:
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Citat:
Uporabnik Grikos pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
KSZ

Ker se vam je v tej temi zapisalo par neumnosti (npr. da se avto zaseze ce nimas prometne s seboj, ce napihas vec kot 0,7 ...) si bom drznil se sam napisati post...

Poleg tega, se vozilo zaseze, ce vas policija ustavi ker ste naredili hujsi prekrsek (300 EUR in 3 KT ali vec) in ste ze pred tem v dveh letih bili vsaj 3x kaznovani za hujsi prekrsek (torej 300 EUR in 3 KT ali vec).

Torej, dve leti zapored te 2x izmerijo 61 km/h v naselju in ti lepo odvzamejo avto?
13.gif

ta četrtič ti ga vzamejo. a znaš brat?
Kazni pa lahko prihajajo po enem letu in več od prekrška. Torej si ob avto še preden si dobil prvo kazen, če si vse 4 prekoračitve naredil recimo v prve tričetrt leta.
Si se spet odlocil pokazat svoje nepoznavanje zakonodaje?

Ves, kazen postane pravnomocna, ko je vrocena. Vozilo pa se zaseze ce imas ti prej vsaj 3 pravnomocne kazni.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.469
7.601
113
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Po tvoje je tudi cisto ok ce gledas pedofilske filme. Milo receno si cuden, ampak hej, saj to ze vsi vemo.
Te filme si ti gledal, zato raje ne vleči v to temo...
Jokica, ne jemlji iz konteksta. Ce zelis da sva tocna/natancna potem sem te filme pregledoval. Ce zelim nekoga ovadit za posedovanje pedofilskega gradiva, potem morem ugotovit ali ga zares ima ali ne. Sicer bi mu storil krivico.

Bo slo? Si dojel ali ti je potrebno narisat?

In nicesar nisem vlekel v temo. Lepo sem mu napisal, da glede na njegove izjave tu gor, je precej nekredibilna oseba za kritiziranje zakonodaje. Lahko se s tem ne strinjas, ne pa jemat stvari iz konteksta

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Citat:
Citat:
Uporabnik Grikos pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
KSZ

Ker se vam je v tej temi zapisalo par neumnosti (npr. da se avto zaseze ce nimas prometne s seboj, ce napihas vec kot 0,7 ...) si bom drznil se sam napisati post...

Poleg tega, se vozilo zaseze, ce vas policija ustavi ker ste naredili hujsi prekrsek (300 EUR in 3 KT ali vec) in ste ze pred tem v dveh letih bili vsaj 3x kaznovani za hujsi prekrsek (torej 300 EUR in 3 KT ali vec).

Torej, dve leti zapored te 2x izmerijo 61 km/h v naselju in ti lepo odvzamejo avto?
13.gif

Kazni pa lahko prihajajo po enem letu in več od prekrška. Torej si ob avto še preden si dobil prvo kazen, če si vse 4 prekoračitve naredil recimo v prve tričetrt leta.

Ves, kazen postane pravnomocna, ko je vrocena. Vozilo pa se zaseze ce imas ti prej vsaj 3 pravnomocne kazni.
Ja in?
Torej če narediš po en prekršek (za 5 točk)-stacionarni radar - julija, avgusta, septembra, oktobra, kazen pa bo postane pravnomočna za prvi prekršek,npr. januarja, drugi februarja, tretji marca, a ti pri ob četrti pravomočni kazni avto vzamejo ali ne? Kako je pa s točkami v takem primeru? A izpit ostane al vzamejo?

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.174
1.254
113
42
Citat:
Butast je, da me nekdo oglobi za 70, ce nikogar ne ogrozam dejansko....samo hipoteticno.

Dejansko ogrožaš ostale v prometu. V naselju je z razlogom 50 omejitev....

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.469
7.601
113
Citat:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Citat:
Citat:
Uporabnik Grikos pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
KSZ

13.gif

Ja in?
Torej če narediš po en prekršek (za 5 točk)-stacionarni radar - julija, avgusta, septembra, oktobra, kazen pa bo postane pravnomočna za prvi prekršek,npr. januarja, drugi februarja, tretji marca, a ti pri ob četrti pravomočni kazni avto vzamejo ali ne? Kako je pa s točkami v takem primeru? A izpit ostane al vzamejo?
Kaj ja in? Preberi kar si napisal - da si ob avto preden dobis prvo kazen. Kar ni res. Ker so kazni pravnomocne (prej sem se sam malce narobe napisal) v 8 dneh od vrocitve. Torej ne mores biti ob avto se preden si dobil prvo kazen. Poleg tega se ti avto zaseze ce si zaloten pri prekrsku na kraju. Torej za prekrske kjer te slikajo pri krsitvi se ne rabis bat. Naknadno ti nihce ne bo zasegal avta, seveda pa te kazni stejejo v kvoto tistih 3 ki so predpogoj za zaseg.

Tocke se normalno sestevajo...oz. ne razumem kaj sprasujes.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Aaaa, končno sem ugotovil zakaj si tak zatežen - ker so ti (začasno) odvzeli vozniško! Zdaj pa so seveda vsi ostali krivi kajne? Pa tvoje znanje je še vedno odlično
priden.gif
Bo že držalo, da je moje znanje še vedno odlično, (takšno kot prej) saj so mi vozniško vrnili. Če bi menili, da kaj ne obvladam bi me poslali na ponovno delanje izpita a ne?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Normalen človek bi se ob začasnem odvzemu zamislil nad svojo vožnjo, ti pa še kar naprej tuliš staro lajno.

Sicer pa poznam ene tri, ki nonstop plačujejo kazni, so vsake toliko brez vozniške. Kaj naj pol policaji naredijo? Edini korak je odvzem vozila. In ja, to spada pod nepokorščino. Pa ne vem, zakaj te moti kam spada. Zaradi mene lahko spada pod družinski zakonik, ker je očitno takim vseeno zase, ne bo mi pa vseeno, če se bo zabil v mene ali koga od mojih bližnjih.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Kaj ja in? Preberi kar si napisal - da si ob avto preden dobis prvo kazen. Kar ni res. Ker so kazni pravnomocne (prej sem se sam malce narobe napisal) v 8 dneh od vrocitve. Torej ne mores biti ob avto se preden si dobil prvo kazen. Poleg tega se ti avto zaseze ce si zaloten pri prekrsku na kraju. Torej za prekrske kjer te slikajo pri krsitvi se ne rabis bat. Naknadno ti nihce ne bo zasegal avta, seveda pa te kazni stejejo v kvoto tistih 3 ki so predpogoj za zaseg.

Tocke se normalno sestevajo...oz. ne razumem kaj sprasujes.

Zakon pravi takole :
Citat:
(1) Policist zaseže vozniku motorno vozilo, s katerim je bil zaloten pri storitvi hujšega prekrška in je izpolnjen eden od naslednjih pogojev:....
Jest si ta člen tolmačim tako, da mora policist zasežt vozniku motorno vozilo neglede na to, kako je bil zaloten pri prekršku, 23.člen stacionarnih radarjev ne izključuje. In tudi ne piše, kdaj bi moral policist zasežt avto. Bi rekel če je zraven lahko takoj, če ga ni pa lahko kasneje. ko ugotovi kršitev, drug dan, čez teden, po pravnomočnosti sodbe....?
Bi bilo pa res smešno, da bi prekrške različno obravnavali in bistveno drugače kaznovali glede na to, ali je bil prekrškar zaloten z lasersim ali stacionarnim radarjem. kot ti trdiš.

Nisva se razumela, ko sem napisal da si ob avto, še preden dobiš prvo kazen. Bi moralbolj točno napisat, da si "zrel za odvzem avta" še preden si dobil prvo kazen in tega še pred prvo kaznijo ne moreš več preprečit, če seveda velja, da ti avto odvzamejo če te zalotijo pri 4 hujših prekrških z stacionarnim radarjem.

Me pa res zanima, od kje si pobral, da ti policaj ne bo zasegel vozila, če si zaloten pri teh prekrških s stacionarnih radarjih. Ajd, takoj ne more, ker ga ni zraven, lahko bi pa zasegel kasneje.

Pravtako si "ob izpit" oz. "zrel za odvzem izpita" še preden si dobil na dom prvo kazen, če praviš da se točke normalno seštevajo. Pač izgubiš ga, ko postane četrta kazen pravnomočna. A ni z zasegom vozila enako, ?

Pa o točkah. Če pa kazni dobiš naenkrat (kot se je lani dogajalo) pa še možnosti nimaš, da bi s tečajem varne vožnje število točk znižal in obdržal izpit, če praviš da se točke normalno seštevajo. Je tako ali ni?

Sicer pa, če te dobi stacionarni radar, in lastnik vozila nima vozniškega izpita, bo dobil domov lastnik še kazen za vožnjo brez izpita, (razen če dokaže da ni vozil......pri čemer spanje doma ne velja smo slišali) Je tako ali ni?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.469
7.601
113
Ti ne poznas ravno pojma zalotenosti. Ko te kaznujejo za prekrsek zaznan s stacionarnim radarjem, nisi zaloten ampak je prekrsek ugotovljen s tehnicnimi sredstvi ali napravami. Vozila se zasega ob neposredni zalotenosti. Poleg tega mora policist preveriti ali si zrel za zseg. Ce tega ne stori, ti vozila ne zaseze. In zelo malo vozil se zaseze na podlagi tega. Vecina se jih pobira zaradi voznje brez izpita.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Citat:
Citat:
Butast je, da me nekdo oglobi za 70, ce nikogar ne ogrozam dejansko....samo hipoteticno.

Dejansko ogrožaš ostale v prometu. V naselju je z razlogom 50 omejitev....

Kako to dejansko? Tudi ce ni nikogar?