Ko policaji zaplenijo vozilo

japka

Pripravnik
27. feb 2011
34
0
6
Vedno pogosteje slišim da so policaji, po novem zakonu, zasegli vozilo. Sedaj me pa zanima, s čim si to prislužiš - kakšen prekršek je potrebno storiti? Da mi pa to naredijo, potem pa................?!!?!! Temu bi lahko rekel, da nas ropajo na legalen način. Tud mi ni jasno, kako lahko zaplenijo neko stvar, ki je moja last, ki sem jo na pošten način pridobil - kupil.
Kar se pa sedaj dogaja po cestah, z policijske strani, je pa tud absurd. Sam naj nehajo govoriti, da skrbijo za našo varnost. Enkrat je blo tud po TV-ju da se policisti ne skrivajo, ko streljajo z radarjem, češ da bi s tem dobili več prekrškarjev. Ja pa ja de,....jaz dostikrat zasledim, ko grem v službo, da se policaj skrije za eno živo mejo in strelja skozi luknjo žive meje - je čudno zaraščena - in ga zagledaš šele ko si vzopredno. Saj, ko pa mimo pripelje avto višjega cenovnega razreda s zatemnjenimi šipami, takrat pa tako ni zakon enakopraven!!!!

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.660
1.168
113
Titograd
Povratnikom v hujših prekrških ga bodo zasegli.

Če gre za pijance ali divjake, zakaj pa ne...... če ti drugače ni jasno da nisi za na cesto, ti pač plavci to "povedo" na malo bolj boleč način.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
In pazi zdej to finto. Včeraj nekaj brskam po 24kur in zasledim, da so zasegli že prek 1600 vozil. Wtf? Men se bere ogromno. Kar je pa še največji absurd, da kljub temu, da so očitno spravli s cest ogromno bedakov, pijancev, norcev,... so se začel pobijat normalni vozniki, da je rezultat takšen, kakršen je. Biznis, bi rekel sintič.
smile-1.gif

B81

22. jul 2007
37.993
11.158
113
3 hujši prekrški v preteklosti...zdaj pa ne vem, če je že 3. prekršek odvzem ali 4...

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
ksz

takojšen odvzem - vožnja brez veljavnega vozniškega izpita, alko nad 1,1 promila, v naselju prekoračitev 50+...

@eXHair: precej vozil se je pobralo po Dolenjskem - hint: okvir

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Men je pa smesn recimo, da mi grozijo z zaporom ce ne placam. Grem na sodisce se pofockat, evo me, tuki sm, placu bi....a lahko po obrokih, ker jurja je mal velik....pa mi rece, da ne, da morm v kosu placat, ker je ze slo do zapora....pa dobr gospa, a nismo ljudje, a se ne mormo zment? Saj sem vendar tuki s tem namenom, da bi poravnal zadevo, a ker je jurja mal velik, bi raj po obrokih....NE! TAK JE ZAKON! sparejte, sposodte si, znajdite se....ja ok gospa...ampak kako bo pa to pomagal, da me boste za maximalno 1 mesec vrgl v zapor? se zmer bom mogu jurja placat....Tak je zakon.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Kar je pa še največji absurd, da kljub temu, da so očitno spravli s cest ogromno bedakov, pijancev, norcev,... so se začel pobijat normalni vozniki, da je rezultat takšen, kakršen je. Biznis, bi rekel sintič.
smile-1.gif
Biznis ja.
Država si je poleg našega denarja zaželela še naših avtomobilov.
Rezultat pa kaže, da avtomobile ne jemljejo tistim norcem, ki se zaletavajo, ampak varnim voznikom, saj je nesreč več kot lani.

japka

Pripravnik
27. feb 2011
34
0
6
Saj to je glih problem, da avto vzamejo tistemu, ki ma pač smolo. Norcev pa itak ne dobijo oz. lovijo. Zakaj se policaji raje ne vsedejo v avte in se vozijo z nami v kolonah, ker se vedno najde kak korenjak, ko prehiteva brezglavo, kr švigne mim tebe potem pa zadnji moment skoči nazaj (izsili prostor) v kolono pred vozilom, ki se mu čelno približuje. Pa več bi morali opozarjati (mogoče tudi kaznovati) tudi tiste, ki se vozijo prepočasi, če je omejitev 70 (90) se pelji 70 (90)!!!! Ne pa da se npr. pelje 60 pa ni važno kolikša je omejitev, tudi čez naselje....aja, mogoče je pa zaštekal tempomat.
smile-1.gif
Ker ceste so vedno prilagojene za najšibkejše šoferje. Ja, kar se pa cest in omejitev tiče, to je pa spet POGLAVJE zase, ker vedno več postavljajo nesmiselnih znakov in hitrostnih preprek!

Nazadnje urejeno:

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.173
1.253
113
42
Kakšno smolo?? HAHAHAHHA A to da kršiš predpise je zate smola??? hahahha dej pjd dam

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.060
206
63
Ja glej, vozniki poznamo prometne predpise oz. jih moramo poznati. Zdaj, če pa jih kršimo, potem se moramo zavedati, kaj nas lahko doleti.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.060
206
63
Avtomobile zaplenijo takim, ki se vozijo brez vozniške (jim je bilo že odvzeto, pa se kljub temu veselo vozijo), brez prometne, in takim ki naredijo hujše prekrške, kot je že nekdo napisal. Če greš v naselju 100 namesto 50, če se ga nadonfaš in se greš vozit..... kdo ti je kriv?

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.060
206
63
Zakon ni glup, samo strog.
Ko sem se zadnjič vozil po Avstriji... za rit so se mi prilepili trije domačini, pa sem vozil po omejitvah. Ko pa pridemo v naselje, jaz 60, oni pa lepo 50 na uro. Malo drugačna kultura je kot pri nas.
Sicer tudi jaz rad pritiskam na plin, ampak da mi zaplenijo avto, pa ne bom tvegal.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
kzs...

ne delat panike, ker ni tok hudo kot se sliši. Zaplenijo ga res najhujšim prekrškarjem in povratnikom. Tko da, če imaš čisto vest, se nimaš ničesar bati. Seveda se pa tud ne sme pretiravati. Če pihneš več kot 0,7 (recimo) ti ga pa vzamejo tud če si čist, samo sej z 0,7 v teh časih res nimaš več kej iskat na cesti....

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Mogoče ve kdo kje je bila pred kratkim objavljena zgodba človeka, ki ga je prijatelj z njegovim avtom peljal k zdravniku, pa so ju vmes ustavili policaji in zasegli avto, ker je že večkrat vozil pod vplivom drog. Prijatelj o teh kršitvah ni imel pojma, a vseeno je ostal brez svojega avta. Mislim da je bilo v MB in da so zasegli rumenega golfa.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja, to je čist možno. vendar bo kolega dobil avto nazaj, če se bo le malo potrudil in obiskal kakšnega odvetnika. Če je avto napisan na drugo osebo je veliko več možnosti, da se dobi avto nazaj...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.464
7.598
113
KSZ

Ker se vam je v tej temi zapisalo par neumnosti (npr. da se avto zaseze ce nimas prometne s seboj, ce napihas vec kot 0,7 ...) si bom drznil se sam napisati post...

Vozila se zasega na podlagi 23. clena ZPrCP.

Ce si ga boste prebrali, bo vse jasno. Pa da na hitro povzamemo: Avto gre, ce vozis brez veljavnega vozniskega dovoljenja (ne, ce voznisko doma pozabis ampak ce je nimas), ali v casu ko ti je voznja prepovedana.

Poleg tega, se vozilo zaseze, ce vas policija ustavi ker ste naredili hujsi prekrsek (300 EUR in 3 KT ali vec) in ste ze pred tem v dveh letih bili vsaj 3x kaznovani za hujsi prekrsek (torej 300 EUR in 3 KT ali vec).