kmetijske subvencije

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Če kmet nima julija 50 govedi oz. koliko je pač napisal na papirje mora imet presneto dober razlog zakaj jih ni, v vsakem primeru pa se odbije subvencija za kolikor pač fali. Basta konec debate.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ni res.
kmet se je zavezal, da bo pokosil travnik. do danes ga ni. kaj je rekel. ga bom do konca meseca.

zdej sem ti pomagal več kot dovolj. subvencijo se ne sme odbit, neizplačat zaradi tega ker ni realizirano, če kmet reče da bo realiziral. za obdelovalne površine sem 100%, za živino preverim, a bo zakon verjetno kar isti.

pa če damo to na stran.žalostno je koliko ljudi se s tem ukvarja. tota firma s to dolgo kratiuco požre tedensko verjetno več kot 300k€ za svoj obstoj. sam to ap tut ni tema za tukaj.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
lahko ap drobnico, ki še ni oštevilčena, ali pač je.

glej. ponam nekoga, ki ima štalo za 5 krav, čez poeltje jih pase 50. če ne bi bil sorodnik, ne bi rekel, da poznam zadevo. 50 krav ima natanko 4 mesece.

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Za drobnico, ki ni oštevilčena ne moreš dobit subvencije. Če ti recimo pogine ena ovca, jo seveda lahko nadomestiš z drugo, a mora to dejanje biti razvidno na papirjih. Se pravi novi ovci daš novo številko, tista, ki je poginila pa jo izbrišeš iz seznama. Ne vem pa če moraš to javit tudi pristojnim, mislim, da ne, sam v svojih knjigah pa moraš imeti to zavedeno. Pri nas so enkrat celo lovili ovce in kontrolirali številke.
bonk.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
@softi - prosim, če se lahko potrudiš uporabljati vsaj tista slovnična pravila, ki jih mora obvladati nekdo v 5. razredu OŠ.

Ker žal nekoga, ki je v manj kot 5. razredu OŠ (vsaj po pisni spretnosti, ki jo tu demonstira) človek ne more jemati pretirano resno.

Hvala.

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Mene ne bo pa noben nič vprašal. Pa nič

Pri nas je bila pred krtakim inšpekcija in so nas pohvalil, ker imamo vse urejeno, pospravljeno in, da je tako, kot oni zahtevajo, če ni te opozorijo in, če ponovno pridejo se zna zgodit, da ti odbijejo subvencije.

Ne vem sicer kaj bi vas še zanimalo

Nazadnje urejeno:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
sem hodu na 'druge' oš.

prva 4 leta Osnovna škola Rade končar Beograd, potem pa Osnovna škola Gavrila Principa Sarajevo.

šele v gimnazijo sem prišel na škofijsko, a jo nisem naredil, sem potem končal gimazijo moste.

se opravičujem za off

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Sedaj pa tako.
Ker nimam časa vsakega posta posebej popravljat ali bristat bom temo pustil takšno kot je.
Naslednje mimosune bom pa samo kantiral. In če jih bo več bo šla cela tema v kanto.

Hvala za razumevanje.

lp

sevlje

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.796
6.781
113
pri taščici
softi: subvencij za krav boš dobil za toliko kot jih imaš in ne toliko kot jih BOŠ imel. Če jih boš imel manj v določenem obdobju (mislim da pol leta) ti jih enostavno odbijejo. Kako bodo ugotovili:
Kot kmet moraš vsako spremembo živali javit v 8 dneh(se mi zdi) Potem imaš nekaj dni časa da jo nadomestiš z novo (če želiš da ti jih ne manjšajo)
Površine. Pred 2-3 leti je SLO dobila od EU kazen zaradi "čudnega" merjenja površin (meter, "kolo")
Sedaj merijo GPS v nahrbtniku, ki pa se velikorat "izgubi" predvsem pod kakšnimi drevesi, grapah....) Vse potem primerjajo z GERKI ki jih imaš vrisane v evidence.
Pa da ne boš mislil da ne terjajo za nazaj. Odkar so jim stopili na prste ker niso imeli evidenc veselo pošiljajo odločbe.
Foter je pred kratkim vrnil sredstva ki jih je dobil v letu 2003. Ker je bil pošten je priznal "realno" škodo. Po plačilu škode so sprejeli sklep da se vse manjše skoede (znesek do cca 300evrvo) vrnejo. In tako čez pet let iščeš papirje če si takrat res dobil tiste fičnke.,...ali so samo izdali odločbo, denarja pa nikdar nakazali .....(itak zamujajo s subvencijami da je kar vesele).

Kakšnega 4.tonskega vitla in 21 tonskega cepilca se ne bi branil. Samo se bojim da je premal gozda v igri.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Boljš je 5 tonski.

Brez računa te pride z nekaj dodatne opreme okroglega jurja.
grims-1.gif

Zdaj sem se spomnil- GVŽ je 1,9 glave/ha.

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Boljš je 5 tonski.

Brez računa te pride z nekaj dodatne opreme okroglega jurja.
grims-1.gif

Zdaj sem se spomnil- GVŽ je 1,9 glave/ha.

Kaj pa upoštevanje brega ali ravnine, pa ti veš, da se po ravnini, da veliko več predelat krme, kot pa v enem bregu, ko se lahko samo enkrat pokosi od druge runde ne ostane bog vedi kolk.

Mislim, da je pri nas 1.6 nisem pa čisto prepričan.

Tukaj gori pri nas zraste mal slabš, kot pa po dolinah, dol že pasejo, ko pri nas še začela ni trava rast (pomlad). U glavnem doli vse prej zraste, pokosijo mislim, da je en mesec razlike.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.796
6.781
113
pri taščici
Pepček:
1,9 je zgornja in ne spodnja omejitev.
Če imaš več kot toliko moraš imeti kupca gnoja -gnojevke, ker sicer preveč obremnjuješ njive z dušikom - nitratna direktiva.
So pa še določene druge posebnosti.

Tudi v bregu se da večkrat kosit. Seveda mora biti breg na nizki ndv in primerno pognojen. Če pa ga samo kosiš pa je za pričakovat da ga boš samo enkrat tam julija kosil (ko bo pri meni že četrta rasla- pa tudi v bregu je pa res da na 350nmv)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.796
6.781
113
pri taščici
sama nadmorska tudi meni se zdi. Bolj se upoštevajo griči, hribi in gore. Le ti spadajo v OMD (območja z omejenimi dejavniki). Pa za klance obstojajo še posebni dodatki (strmine nad 35 oz. 45%)
Te subvencije so cela znanost....
zagotovo obstaja na netu kak pdf priročnika za izpolnjevanje subvencij ki pa je praktično vsako leto obsežnejši in bolj kompliciran in povezan navzkrižno. No pa sem prišel do besede ki se je kmetje kar precej bojijo - navzkrižna skladnost....

Karatanka: moj foter je rojen 20km vzhodneje od tebe na nadmorski višin cca 700m. Vem da so vsaj en mesec za za nami, določene kulture pa sploh ne rastejo (koruza?)