kmetijske subvencije

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
upam, d apada sem. bi pa prosil karantanko, da nam opiše kako poteka postopek prijave, kontrole itd. kaka so pravila. da vidim a živim v zmoti. če je treba premaknit kam drugam ok, sam ekonomija tole baje ni, ker je rezultat ponavad negativen. tko pravjo kmetje.

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Ma težko ti bom to jaz točno razložila, ker to pri nas ureja brat in mami. Jaz vem tako bol površno. Ker me te zadeve ne zanimajo, sem zraven takrat, k da fotr komado da je treba it pomagat, drgač pa se tega hobija izogibam. Vem, da imamo ekološko kmetijo in da ne smeš z nobenimi strupi se hecat ... Kot sem že omenila imamo stalne kontole, ponavadi vzamejo tudi raznorazne vzorce tal, blata ... vodit moraš hlevsko knjigo, zabeleženo moraš imeti kdaj se kosi ... ma en kup ene pisarije. Čudi me kako starejši, k so pola pismeni sploh oddajo papirje za subvencije, k to je cela znanost. Verjetno so ravno zaradi takih uvedli svetovalne pisarne kjer ti pomagajo te obrazce ustrezno izpolniti.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Pozabila si mu povedat da je treba za pridobitev subvencije tudi kaj narediti z rokami, ne samo tapkati po tastaturi.
pozdrav.gif

Tako da, mekani, ti odpadeš.
priden.gif

Pa ne da si mislil da boš za obdelovanje tvojega vrta potegnil subvencijo?
hysterical-1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Pa ker si ravno ti: tukaj si lahko pogledaš koliko znašajo subvencije.

Ne najdem pa kje je spisek za kmetijsko mehanizacijo, ker tisto pa ni drobiž kot na zgornjem linku.

Vrsho

Pripravnik
28. jan 2008
633
4
16
41
Šentvid pri Ljubljani
Obišči stran
Kaj konkretno te zanima glede subvencij?

Kot prvo moraš imeti svojo številko kmetijskega gospodarstva (KMG MID). Kako je, če imaš samo poljedelstvo, nevem. Če pa imaš tudi živino, moraš paziti, da pride dovolj velika površina na glavo živine. Pri parcelah imaš možnost zaprositi za več vrst subvencij, ki pa so pogojene z različnimi dejavniki (npr. ekološka kmetija).

Skratka težko je tkole napisat, kaj pa kako. Ni pa s tem malo dela. Pri nas imamo kar ene 2 fascikla.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
subvencije se talajo za vse sorte. znaš napisat za kaj imate recimo pri vas. govorimo za živino in poljedelstvo.

predvsem em pa zanima koliko je vredna točka v primeru živine. kolikokrat so vas kontrolirali. kaki so pogoji, da ti odobrijo subvencijo.

te zadeve me zanimajo

Vrsho

Pripravnik
28. jan 2008
633
4
16
41
Šentvid pri Ljubljani
Obišči stran
Na večino vprašanj ti žal ne morem odgovorit, ker se doma ne ukvarjam s tem jaz. Delal pa sem nekoč na ARSKTRP ampak sem večinoma že vse pozabil.

Kakor mi je znano pri nas dobimo nekaj za žita, koruzo in pa minimalno za travnike. Smo neka srednja slovenska kmetija (glede na velikost) in ta sredstva niso nevem kako velika.

Po mojem spominu smo imeli kontrolo samo lani, je bila pa zelo temeljita. Pregledali so stanje v hlevu in ga primerjali z evidencami. Prav tako pa so šli tudi na teren, kjer so izmerili vse površine in ugotovili, če je res na vsej parceli posejano to, za kar je bila vložena prošnja za subvencijo.

Že nekaj časa pa se subvencije imenujejo "plačilne pravice". To ti bo pomagalo pri iskanju informacij na internetu. Poskusi tudi z besedno zvezo "plačilni ukrepi".

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Ker je bila ona tema zaprta - tule moj vidik....

Patrioti, dovolj si star in izkušen, da točno veš, kdaj žališ in podje.bavaš in kdaj ne (če tega ne veš, ti pa tudi sevlje ne bo mogel razložiti).

Npr. tvoj 1 (prvi!) post v tej temi je cca 20% informativen (da je treba nekaj za subvencije tudi naredit), v 80% pa naravnost vlivaš olje na neko nadaljne prepucavanje.
Če obstaja črno-bela situacija (ali ga pustiti ali ne), je ta statistika dovolj zgovorna.

Mimogrede - ta post je bil tudi prvi, ki je začel v tej temi s sovražnim besednjakom. Ti si bil tisti, ki je začel napadati, in ne softi.

Žal mi je, ampak ljudje niso živali in niso dolžni v nedogled prenašat tvoje zamerljivosti in otroškega obnašanja.
Posebej, če so že davno ven iz SŠ.

Pa brez zamere (če je to vsaj teoretično mogoče).

(@sevlje - ker post odgovarja na vprašanje, ki se sicer ne tiče te teme, se ga seveda lahko odstani).

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Jaz sem softæu samo lepo pojasnil, da za svoj vrt ne bo dodil subvencije. Ni mi jasno kje vidiš sovražni besednjak?
evil.gif

Druga pa je, če kupi zemljo in si npr. omisli kmečki turizem. Če bo dobro podmazal gredo zneski v sto k € nepovratnih sredstev.
grims-1.gif

Pa za gozdno mehanizacijo je tudi zamudil letos.
evil.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Tvoji smajli....
grims-1.gif

No, kakor koli že, vidim da se razumemo.
nahrung002.gif

BTW Ta zadeva tudi mene izjemno zanima, zato bi bila zelo hvaležna, če bi lahko tisti, ki to natančno poznate, poenostavljeno opisali pogoje in postopke ter nalepili linke. Pa prosim brez "goljufov, lenuhov, mestnih srajc....", ker potem preprosto teme ne morem več brat (nimam časa za čiščenje slame, da najdem tistih par igel v senu).

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
zato bi bila zelo hvaležna, če bi lahko tisti, ki to natančno poznate, poenostavljeno opisali pogoje in postopke ter nalepili linke.

Tolk butast pa spet nisem.
hysterical-1.gif

Pa ni vse v linkih.
evil.gif

Sicer pa si poglej razpisne pogoje-malo je pomešano pa saj si brihten, boš že spikal skozi.

Sem gledal koliko so dobili mladi prevzemniki kmetij, pa se norce delajo. Goro papirja za izpolnit za par jurjev, pa lahko si doktor pa moraš naredit tečaj za kmeta.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
pust domorana. ne ve kokšen mam vrt.

drgač gre pa to tkole nekako.
kmet prijavi zadevo. napiše da bo letos imel 50 govedi, da bo na 2ha imel trjano travinje, ki ga bo pokosil, da na en ha bo dal koruzo, na en pšenico, da ma 50 kur itd.

to pol dobi una famozna 'firma' arsktpr, ki preveri kaj je in kaj ni. na preskok gredo inšektorji na teren in prmerijo, popišejo zadeve. in preverijo a vse klapa ali ne.
zdej mamo pa fore. če kemt julija nima 50 govedi pač reče, d ajih bo še nabavil. in ker jih 'še bo' se mu prizna kot d ajih ima. če faše spet pregled, spet obljuibi, da še bo. in tako dokelr inspekcije ne odnehajo.
s krvaam je sicer to malce težje, je pa to s košnjo povsem normalen psotopek. se pač ne kosi če ni potrebe in se obljublja, da se bo.
podobno velja za obljube o tem, da se bo neki obdelal. ker njiva s elahko zorje tut decembra. in subvencije padejo.
kure je lahko lisica vmes pojedla. itd itd.

znajdljivi potegnejo še pa še denarja. poznam x primerov. mislim, da celo več kot iz vrst sp. hujši so sam še gostinci.