Klobasanje o tem in onem s področja avtomobilizma in avto industrije

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.950
6.133
113
Če je šlo za hekerski vdor, nimaš kaj tožit. Marsikdo ga je imel in marsikdo ga bo imel. 99% sem prepeičan da imajo vse ISO standarde, in kot taki zavarovani pred tožbami.

sad

Guru
24. avg 2007
21.132
9.773
113
Glede na prebrano so sami zaj…, saj so bili očitno podatki prosto dostopni. Dvomim, da je to po kakršnemkoli standardu.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.950
6.133
113
Luknjo so odkrili hekerji, kolikor razberem. Podatki niso bili prosto dostopni, se jih pa je dalo z hekerskimi prijemi pridobiti.

sad

Guru
24. avg 2007
21.132
9.773
113
Kdo je odkril in kako, je nepomembno. To zagotovo ni v skladu z nobenim standardom.
Lokacijske podatke prikuplja Volkswagenova podružnica Cariad, koja ih je slučajno ostavila otvorenima, odnosno lako dostupnima putem Interneta, bez zaštite, pohranjene u Amazonovom oblaku.

LarryClay

Guru
10. feb 2023
1.332
1.296
113
Samo pogledaš upravo, pa vidiš, da so sami analogići.
Majstri za kompleksne zvare in avtomobilsko proizvodnjo, glede softverja in digitalizacije, pa tema v glavah.
Če v svojih vrstah nimaš pravih ljudi, jih moraš pač dobit drugje. Začenši pri vrhu nove firme. Če bi hoteli rock'n'roll bi bili v upravi ex Tesla, Microsoft, Google ali Apple ljudje. Ja, Apple je tudi imel skrivni iCar projekt.

Vadim

Guru
2. jul 2020
5.376
6.957
113
EV zblojenci ponovno v akciji:

1000012176.jpg

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.950
6.133
113
Kdo je odkril in kako, je nepomembno. To zagotovo ni v skladu z nobenim standardom.
Lokacijske podatke prikuplja Volkswagenova podružnica Cariad, koja ih je slučajno ostavila otvorenima, odnosno lako dostupnima putem Interneta, bez zaštite, pohranjene u Amazonovom oblaku.
Jedan od tih putova vodio je do kopije trenutnog ispisa (dumpa) memorije interne Cariadove aplikacije.

Da prideš do dumpa memorije ni ravno kar javno objavljen podatek, dostopen vsakomur. Še enkrat pravim, hekerji so jim povedali, kaj in kako. Lahko pa se taisti hekerji spravijo komurkoli, hitro mu bodo povedali kje ima odprta vrata, pa verjemi ni jih malo.

• Všeč mi je

Sky

Pripravnik
28. sep 2021
114
-272
18
Mene pa zanima, če kje obstaja kakšen strokovnjak, ki "zna" izklopit v teh novih oziroma novejših avtomobilih te varnostno asistenčne pripomočke, kot so avto start/stop, line asistent, opozarjanje na hitrost. Izklopit je mišljeno, da se pri naslednjem "vžigu" ti pripomočki ne bodo zagnali.
Vem, da obstajajo razni avto start/stop adapterji in podobne zadeve, ki jih vstaviš med vezje toda res ne bi rad sam šaril po armaturi zato me zanima ali se to da kakorkoli izklopit preko računalnika oziroma, da pripeljem avto nekam kjer mi bodo to uredili. Zanima me konkretno na območju osrednje slovenije ali gorenjske.

• Všeč mi je

tony

Guru
23. jul 2007
9.725
1.519
113
Najlažji način je s testerjem, če se to da, ti zrihta mtl.

Za VAG se je za nekatere letnike dalo na Aliju tudi kupiti predelano stikalo za trajni izklop start/stop sistema.

• Všeč mi je
Reactions: Sky

Sky

Pripravnik
28. sep 2021
114
-272
18
Najlažji način je s testerjem, če se to da, ti zrihta mtl.

Za VAG se je za nekatere letnike dalo na Aliju tudi kupiti predelano stikalo za trajni izklop start/stop sistema.
Ja tudi za druge znamke dobiš razne stikala-adapterje, ki to izklopijo. Ravnio sem hotel vprašat, če se to da z kakšnim OBDjem?
Kamele0N a to ti zrihtaš glede na to, da si dal :zmaga:

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.311
5.623
113
Še ne rabim....mam za1x še brez S&S in el. Ročne.....sm happy :)

Me pa zanima za v bodoče ko se temu sranju ne bo več moč izognit....

OBD Eleven lahko rihta to? (ga gledam na Mimovrste)

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.399
233
63
Preden kupiš OBD Eleven, preberi mnenja uporabnikov. Zadnje čase so se precej poslabšali. Beri: kar je še včeraj delalo, naenkrat ne dela več (SW).

• Všeč mi je