Kljuka - cena?

DOMEK

Fizikalc
11. dec 2013
631
56
28
kolega, sosed, je imel težavo, da je šel kampirat, s tovorno prikolico (mali gumenjak) in je hotel še peljati kolesa. Si je doma naredil tak nosilec s kljuko, na katerega je potem priklopil nosilec za kolesa, za na kljuko. Sem prav naredil skico, ker vem da ne bom mogel dobro razložiti.... skica je še slabša :)

Poglej priponko 94787

V prikolico je vse spakiral, šotor, gumenjak,.... potem je na ta nosilec ruknil Thule in nanj normalno kolesa.
Bog ne daj, da bi prišlo do kakšne prometne nesreče in bi kolo poškodovalo kakšno osebo...
Za tako stvar so narejene homologirane TPV BOX prikolice.

jello

Guru
22. sep 2008
10.239
3.889
113
Zakaj bi bicikel padel s prikolice? Oziroma, v čem je razlika med tem ali pade z avta ali s prikolice?

22. jul 2007
1.400
57
48
Kaj pomeni pri novem VW ali Škodi, da ima predpripravo za vlečno kljuko?

Kakšna kljuka se potem tja montira?

Se da skriti enako kot če vzameš original, ki se skrije pod odbijač?
No to tudi mene zanima, ker to naj bi bilo namenjeno samo orginal kljuki, ki pa se jih trenutno ne da naknadno montirati, ne vem zakaj???
Me pa še zanima ali je kdo montiral vlečno kljuko na vozilo, ki ima virtualno pedalo za odpriranje prtlažnika in ali to kaj vpliva na delovanje

• Všeč mi je
Reactions: gr69

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.132
4.112
113
Meni je bilo receno da predpriprava pomeni ze vgrajen modul za vlecno kljuko poljubnenga proizvajalca, kar v osnovi pomeni da se kljuka montira brez kaksni dodatnih modulov in programiranja. Avto sam zazna da je priključena prikolica in prilagodi delovanje komponent (izkjuci park senzorje, spremeni delovanje ESP).

Je pa pri VAG grupi tole nekompatibilno z trailer assist, ki je dejansko zelo uporabna asistenca. Tako da original vlecna kljuka je poleg povsem skrite opcije v spravljenem stanju, ena od bolj uporabnih dodatnih funkcij avta.

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.262
152
63
ZA Škodo/Vw prodajalci pravijo, da original kljuka pri novem avtu pomeni tudi prilagojeno (močnejšo) sklopko. Pri predpripravi za kljuko te opcije z ojačano sklopko baje ni.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.904
6.067
113
Tole je po mojem tema za mithbusters :) Ne verjamem da je to res (čeprav si želim da je).

Moje vprašanje, a je kdo sprobal trail assist pri VW grupi, kako ti sploh deluje.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.558
2.683
113
Program za menjalnik je drugačen. ;)

To o močnejši sklopki sem tudi jaz slišal pa ne za VW.

tony

Guru
23. jul 2007
9.718
1.516
113
ZA Škodo/Vw prodajalci pravijo, da original kljuka pri novem avtu pomeni tudi prilagojeno (močnejšo) sklopko. Pri predpripravi za kljuko te opcije z ojačano sklopko baje ni.
Včasih je kakšen tak bombonček resničen.

Na 25 let starem bemflu je imel avt. menjalnik zaradi tovarniške kljuke hladilnik olja; na enako starem polotu (brez klime) si z original kljuko dobil stikalo, ki je bilo vezano na tipalo temperature hl. tekočine, ki je dalo komando alternatorju, naj proizvaja več toka...