Klima

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
Ne dela mi klima
cry12bpy.gif

Sprva sem mislil, da jo bo treba "nafilat", nakar sem ugotovil, da se mi sploh ne prižge.
V bistvu lani, ko je še delala se mi je ob vklopu poznalo na "obratih", sedaj pa nič ne reagira.
Pozna kdo kak servis na Gorenjskem, kjer bi se to dalo zrihtat za kako gorensko ceno.
grin1.gif

še bolš bi pa bil kak nasvet, če bi lahko sam kaj "pošmuglal"
nahrung002.gif

d3esaly

Fizikalc
1. jun 2008
457
40
28
Mislim da če je premalo plina se kompresor klime sploh ne prižge, tako da najprej napolni pa boš potem videl!

LP

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Tako je, če ni dovolj pritiska v sistemu se sploh ne prižge. Kdaj je pa bilo nazadnje polnjeno (če sploh)? Ponavadi drži okrog 5 let, 2 leti gor-dol.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Ok, si bom še jaz sposodil temo.

Meni klima dela, vendar ko jo prižgem rabi ene 2-3min preden začne pihati mrzel zrak. Imam namen avto pelat na pregled klime pa da mi znova nafilajo (sem že zmenjen), vendar vseeno me zanima zakaj je temu tako. Premalo plina ali kaj drugega?

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Možno, da je plin čisto na meji. Ponavadi je sicer tak, da začne pihat v največ pol minute, če je malo plina, ker če ga je še manj se tako ali tako sploh ne vklopi.

Pa se takoj vklopi ko jo prižgeš? Se sliši/vidi na obratih v leru?

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Možno, da je plin čisto na meji. Ponavadi je sicer tak, da začne pihat v največ pol minute, če je malo plina, ker če ga je še manj se tako ali tako sploh ne vklopi.

Pa se takoj vklopi ko jo prižgeš? Se sliši/vidi na obratih v leru?

Vklopi se takoj. Vendar rabi veliko časa, da avto dejansko ohladi.
Kakorkoli.. To je itak pač golo vzdrževanje, večji strošek je ko crkne kompresor ali kaj takega.
smirk-1.gif

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Tako je, če ni dovolj pritiska v sistemu se sploh ne prižge. Kdaj je pa bilo nazadnje polnjeno (če sploh)? Ponavadi drži okrog 5 let, 2 leti gor-dol.

3 leta nazaj naj bi bila napolnjena (po listku). . . kako pa to lahko preverim? ali je plin ali ni?

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
grin1.gif
dobra

torej mi ne ostane drugega kot vprašat:

Kam med Kr.Goro in Kranjem zapeljat makino, da mi pogledajo, če je v klimi dovolj plina?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.