Lahko da je pri novih, ne more pa biti ok, ker se listici napihujejo oz zvijajo in razpadajo, tako da ti ostanejo v roki. Vem da tu plin verjetno ne bo ušel, je pa problem ker rebra niso vec "počesana" navzdol, zato kondenz ne teče lepo v kadičko...
Moj micka je stara 12+ let, pa kaj takega nisem opazil.Z več Mickami same dobre izkusnje, sem pa letos ugotovil, da prav posebej trajne pa verjetno niso. Po 7ih letih so hladilna rebra mocno nagnita in zarjavela...ne vem ce bo to drzalo 10plus let. Tudi na netu se vidi da vse rjavijo (na desnem robu).
Kater model pa imas?Moj micka je stara 12+ let, pa kaj takega nisem opazil.
Nikoli ciscena, odprta prvic. Na vseh youtube posnetkih kjer naslavljajo ciscenje odtoka oz puscanje je vidno enako stanje reber. Slikal ne bom ponovno ker se mi ne da po lojtro in spet odpirat klime. Morda se vidi malo bolje tu:
Nikoli ciscena, odprta prvic. Na vseh youtube posnetkih kjer naslavljajo ciscenje odtoka oz puscanje je vidno enako stanje reber. Slikal ne bom ponovno ker se mi ne da po lojtro in spet odpirat klime. Morda se vidi malo bolje tu:
Ja verjetno ima zelo malo folka izkušnje s Sinclair. Kot rečeno, meni micke sluzijo dobro na vec lokacijah in tudi v težkih pogojih montaže (tale konkretno s slike ima zunanjo enoto na zajebanem mestu (črna streha in še 3 sosednje enote...tako da zajema zrak cca 80⁰..., pa vseeno dobro dela- kljub temu da je majster dal premalo plina ob montaži- je pa res da je bolj profi varianta - kvadratna zunanja enota, notranja pa je 5/8 kw.. Na morju sem raje vzel turške Micke, ki so sicer glasnejše, manj elegantne....ampak hladijo brutalno, pa še daljinec nese 'skozi zidove', kar za redno linijo Mick ne morem reči. V bistvu me najbolj motijo ravno daljinci!Ja, saj vem....
Noben noče odgovorit na post #56, ker pač...
Ne se sekirat, vse OK, foter kupu enega še dražjega Mitsubishija...
Aluminij ne rjavi. Držijo Micke v server sobah 24/7/365 že 14 let. Moje izkušnje.Z več Mickami same dobre izkusnje, sem pa letos ugotovil, da prav posebej trajne pa verjetno niso. Po 7ih letih so hladilna rebra mocno nagnita in zarjavela...ne vem ce bo to drzalo 10plus let. Tudi na netu se vidi da vse rjavijo (na desnem robu).
Maš mogoče kje pri roki, tisti tvoj link za čiščenje klim ?no to ni rjavenje ali karkoli problematičnega. To je spremenjena barva aluminija zaradi temperature pri varjenju. In neka malenkost lamel je vedno malce zvita od sestavljanja. Pa ne samo na Mitsubishiju. Seveda pa ne sme motiti toka kondenza.
Odpadajo pa po navadi majhni odpadni koščki v velikosti cca. 2x5mm, ki niso odpadli od sami izdelavi reber.
Ker sem v "penziji" sem jih letos samo kakšnih 100 očistil
p.s. Drugače pa pohvale, da si se lotil čiščenja turbine. Si opral z vapom?
na dropboxu vidim, da je šeMaš mogoče kje pri roki, tisti tvoj link za čiščenje klim ?
Falana dropboxu vidim, da je še
Dropbox
www.dropbox.com
Bi ga pa bilo treba malce obnoviti, ampak... zaenkrat ni časa.
Pri micki piše v navodilih naj bi jih čistil na 300 ur delovanja (kar pa vsak pri sebi ve kako pogosto je to pri njemu..1 x letno ali vsakih 14 dni).Filtre dvakrat letno očistim sam.