Citat:
Uporabnik darjan pravi:
No dobro da sem vprašal, vem za drugič
A so kakšne klime, takšne bolj "high tech" ki imajo recimo grelne žičke že vgrajene in potem same odtaljujejo ko je potrebno?
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Moja Micka greje do zunanje temperature -20 stopinj. Poleti gre voda po cevki, pozimi pač kaplja od dna. Za delovanje pri takih temperaturah mora imeti grelno žico.
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Potem za naše kraje itak nima smisla z grelcem, ne vem kdaj je nazadnje snežilo 14 dni zapored in bilo pod -10, če sploh kdaj
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
To je res ja, ampak na kakšnih blokih verjetno ne moreš kar tako šibati zunanjih enot, ker verjetno ne bi bilo všeč sosedom, da imaš celo galerijo tega po stenah.
Za začetek sem računal da bi se potrebovalo vsaj 3 notranje enote, v vsaki spalnici eno in pa v dnevni, ampak to v spalnicah bi bilo sila redko v uporabi, zato razmišljam da bi ena zunanja vse ladala. Itak je še vedno not ogrevanje na plin, če crkne. Opcija pa je tudi kamin...
no ja...bo treba strokovnjaka pobarat, zaenkrat so me samo zanimale opcije, da se lahko malo načrtuje
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Dajte mi še to povedat...notranje klime z filtri, predvsem aktivno oglje, ipd, ki kao odstrani vonjave. Je to uporabno al bolj tak tak?
Namreč v manjših stanovanjih je velik problem, ko je kuhinja in dnevna vse v enem prostor in še to majhen, pod 30 kvadratov, potem pa gre človek kuhat in smrdi cel dan še prostor. Pa četudi se zrači ni to to. Zato razmišljam če bi mogoče kaka klima to lahko uredila s primernim filtrom? oziroma pač v takih primerih prezračim stanovanje + vklopim klimo samo na ventilator, da "puca" luft?