Klasika: Kateri film ste gledali?

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
High Fidelity (2000)

8/10

Dober film.
zmaga.gif

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
Mulholland Drive

Wow! Nikakor film za sprostitev, Lynch totalno izčrpa s svojimi kadri, nejasnimi scenami ter norim twistom. Potrebno gledat najmanj 2x. Ni za vsakega, posebej ne za ljubitelje predvidljivih plehkih filmov. Jaz ga nisem zmogla pogledat v enem kosu.
Ocena 10/10.
zmaga.gif

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
Film je poln simbolike, dobro je po ogledu (ne prej, ker si vse pokvariš) prebrat kako teorijo, celo Lynch sam se je odločil izdati 10 namigov, ki film 'razložijo'. A to še zdaleč ni rešitev.
grin1.gif
Lahko pa razumem, da ti ne potegne.

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Da me ne boste čist pozabl ...
wink-1.gif

There Will Be Blood[/COLOR] - ocena: (do) 9/10

Klasičen film v pravem pomenu besede.

The Mist[/COLOR] - ocena: 4/10

Klasičen zmazek v pravem pomenu besede. S kakšno razpravo o frustracijah Stephena Kinga pa raje ne bom začel. Enako glede mnenja o tistih gledalcih, ki mu da(je)jo višjo oceno, razen v primeru, če so stari pod 14 let.
tongue-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
There Will Be Blood: 6/10

Ravno prišel iz kina. Poanta filma je hudo razvlečena (vmes čakaš in čakaš...), film je preveč umetniško posnet (za moj okus). Pa ne razumet, da sem pristaš holivud-stereotype filmov, ampak ni me pritegnil. Prav tako ne vem, zakaj je film dobil oskarja za fotografijo, si ga je marsikateri bolj (recimo Atonement). Vse skupaj me je nonstop spominjalo na slovenski Kruh in mleko, mogoče zaradi glasbe?

Sama zgodba o boju med vero in kapitalom (vraževernostjo in kapitalom) je sicer kar zanimiva, ampak kot sem že napisal, to nebi bilo treba raztegnit v 2 uri in pol (občutek sem imel, da je trajal vsaj pol ure več). Tudi nedodelani liki so me motili (Bandy, H.W., Paul...), vseskozi se vrti okoli Daniela.

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Ja, v tem filmu res ni tako veliko stvari, ki bi te izrazito pritegnile in navdušile, se strinjam. Zato sem sam dal tisti "(do)" pred oceno. Ampak je bil kljub temu na nek način poseben, svojstven film, pač prikaz nekega obdobja v življenju ne ravno povprečne osebe. Izstopata pa vsekakor igra glavnega igralca, ker je tako "spektralna" (da je že skoraj dramska), in fotografija, ki je v primerjavi z Atonement po mojem mnenju vsaj bolj naravna in "razpotegnjena" na pravih mestih. Nekateri ostali liki so bili kakšen sicer redek trenutek morda res za odtenek preveč podrejeni. Verjetno se je to še najbolj opazilo pri eni od zadnjih scen (na kegljišču), kjer mi je tisti pridigarski mladenič deloval, kot da že komajda zadržuje smeh. Aja, muzika mi je na začetku delovala zelo čudno in neustrezno. In hitro mi je postalo jasno, da se je Day-Lewis moral še posebej pripravljati glede jezika (kar sem kasneje dejansko nekje prebral), ker je v parih dialogih uporabil (starinske) besedne zveze, ki jih dandanes v angleščini že dolgo ne slišimo več.

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
2 Days in Paris (2007) - 7/10

Malce odbit film, nekateri dialogi so res nori. Le konec filma, zadnjih 5 minut, je malce preveč osladnih in se nekako ne skladajo s celotnim filmom. Drugače je pa še kar gledljiv.

Zorroslav

Zeroslav
5. jan 2008
1.441
0
36
36
Fat Pizza
Jaz mu bi dal oceno 10, ker je res odbit film. Verjamem pa da mu bi marsikateri dal 1 zaradi humorja ki ni vsem smešen.

Nazadnje urejeno:

mr_

Guru
20. sep 2007
9.417
2.770
113
Jedinica

Srbski dokumentarec o rdecih baretkah (njihovih, kapetan Dragan, Arkan, Legija, ...), 3x60 min, zelo zanimivo.
9.5/10

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Senior Skip Day 8/10

pač še ena komedija na temo ameriške srednje šole