Klasika: Kateri film ste gledali?

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Dan In Real Life (2007)

Comedy / Drama / Romance
No, ja komedija ni ravno. Nasmejala sem se edino ob prizoru, ko Dan pade iz strehe, to je pa tudi vse. Drugače pa še kar soliden film.

Ocena: 7/10

mimmy

Pripravnik
6. avg 2007
520
2
16
z glavo med oblaki
Citat:
Uporabnik Kibibi pravi:
Eastern Promises (2007) - 8/10

Dobra zgodba, sicer malce predvidljiva. Scena v savni je pa super.

Viggo Mortensen je odlično odigral Nikolaia.
aplauz.gif

7/10 - scena v savni pa me ni toliko navdušila (mau preveč nasilno, nož v oko pa to)

Če smem nadaljevati debato o Atonement: najprej sem hotela po pol ure odnehati, ker se ni zgodilo nič pametnega, potem pa preobrat - običajen trik s seksi sceno in zanimiv konec.
Obožujem filme z nepričakovanim koncem
grin1.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Trade - 9/10 - Močan film. Žalostno in resnično.
roza.gif

Tematika dobra..., ampak vse skupaj je preveč amatersko posneto s predvidljivim koncem.
Sploh tisti del filma, ko se vozita v New Jersey, ko stari takoj malega vzame za svojega, take "poceni scene in dialogi".
Poleg tega mi izbor glasbe ni bil najboljši, tista klasična glasba sploh ne paše v zgodbo, latino hip-hop je pa dober
wink-1.gif

Recimo, da tematika spominja na Man on fire in če si ta zasluži 10/10, potem Trade ne prileze dlje od 6,5/10.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Ja tista scena je huda, v bistvu najmočnješi del filma.

V prejšnjem odgovoru, sem se naslonil na Man on fire, zato, ker kloshar Trade, postavlja ob bok le-temu, kar pa ni realno. Trade je iz B, če že ne C lige, Man on fire ima pa vse, zgodbo, odlično je posnet, izpiljeni dialogi, odlična fotografija in glasba...,

Dante

Pripravnik
3. sep 2007
544
0
16
Sem si pogledal Atonement-ocena: max.5/10

2t za scenarji, 3t za fotografijo-najboljši del je prav prikaz Anglije l.1940, pa umik iz Danquirka,
scenarji pa bolj žalost.

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
Naš vsakdanji kruh 9/10 http://www.imdb.com/title/tt0765849/ (our daily bread)

Tole me je pa total šokiralo. Sem vegi, ampak f**k kakšni posnetki klavnic, kravi prerežejo trebuh in vzamejo tele ven, da gre v raziskave, živali pri zavesti v zakol, ...
Še dve uri po filmu sem mislila da bom bruhala. Pa niti nisem mogla vsega gledat, nekaj časa sem kar mižala od groze. Ja no, pa o rastlincah je bilo tudi nekaj, pesticidi, itd. Eko je zakon.

Priporočam ogled tega http://www.univerzalno-zivljenje.si/ul/NE%20JEJTE%20MESA%20internet.pdf , po filmu da boste vedeli zakaj gre.

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Evo, še zadnje moje dejanje to noč - ker sem trenutno ravno v fazi rastočega bioritma (glede na to, da že tako dolgo visim pokonci). Predvsem pa za(radi) Kibibi.
wink-1.gif

Atonement[/COLOR] - ocena: 9/10

Najprej, da popravim eno stvar za nazaj - Keira vsaj v tem filmu NI presuhljata (za razliko od kakšnih karibskih Piratov n-ti del)! Eno zanimivo "naključje" (teh pa itak ni ...) se mi je zgodilo, ko sem se peljal iz službe v Komuno - ravno se je po radiu vrtela No Woman No Cry[/COLOR] od Boba Marleya.
grims-1.gif
, ampak s temle filmom jo ima kar veliko ...

Hmm, takoj je očitno, da gre za čisto evropsko produkcijo. Vsekakor gre za drugačen film, kot smo jih večinoma vajeni zadnje čase, in sicer drugačen večplastno. Večplasten je tudi v svoji žalosti, teži, globini (depresiji) in temačnosti (in tole je primer filma, ki je temačen v pravem pomenu besede!). Zelo tenkočuten film, ki ga bodo najgloblje doživeli predvsem tisti, ki so kdaj v življenju doživeli karkoli izmed tega, kar je bilo prikazano v njem, torej se bodo s filmom vsaj v delčku poistovetili. Najbrž res ni presenetljivo, da je film bližji ženskam, kolikor to sploh drži. Prva tretjina je recimo zelo "ženska". Zgodbo samo bi se dalo precej secirati in pokomentirati s subjektivnimi (po)doživetji. Zadnji prizor je zanesljivo najbolj žalosten in predvsem težak ... Kljub temu, da originalne novele nisem bral, me sama zgodba in potek niti ni presenetil. Tudi se nisem poglabljal, če so morda bili za osnovo vzeti kakšni resnični dogodki in osebe. Aja, edino kar me je malce zmotilo, je bilo pretirano poudarjeno kajenje, ker mi ni bil čisto jasen namen tega. Zaradi zagotovitve morebiti večjega realizma to verjetno res ni bilo potrebno, ali pač?

It is complicated ...

Nazadnje urejeno:

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Mene nisi niti presenetil, niti razočaral. Iskreno, ne rad berem tvoj ocene filmov, ker so prezafilozofirane, nekako kot bi poslušal diplomata odgovarjati na vprašanje po ovinkih.
smile-1.gif

Če bi pa Red Devil napisal, da mu je bil film všeč, bi bil pa res razočaran.
grin1.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Ja tista scena je huda, v bistvu najmočnješi del filma.

V prejšnjem odgovoru, sem se naslonil na Man on fire, zato, ker kloshar Trade, postavlja ob bok le-temu, kar pa ni realno. Trade je iz B, če že ne C lige, Man on fire ima pa vse, zgodbo, odlično je posnet, izpiljeni dialogi, odlična fotografija in glasba...,

Ocena filma je povsem subjektivna ocena in jaz Trade postavim povsem ob bok Man on fire. Občutek imam, da ta film to tematiko prikazuje v bolj realni luči, sicer gre pa pri Man on fire za ugrabitev z namenom izsiljevanja, pri Trade pa za ugrabitev z namenom prešvercati v ZDA in za mastne pare prodati starim iztirjencem. Aja, pri Man on fire je že to zelo hollywoodsko, da en niger sam prerešeta cel Ciudad de Mexico in reši ubogo deklico.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Jaz pa vse vrste Fast&Furious in ameriških kvazi grozljivk s heksolitri krvi, rezanjem možganov in strašenja na podlagi bruh efekta. Niti nisem navdužen nad Matrix in Gospodarjem prstanov (presedel mukotrpni 3. del v kinu
cry12bpy.gif
)

Poleg tega ne maram Jazz-a v filmih.

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Mene nisi niti presenetil, niti razočaral. Iskreno, ne rad berem tvoj ocene filmov, ker so prezafilozofirane, nekako kot bi poslušal diplomata odgovarjati na vprašanje po ovinkih.
smile-1.gif

Če bi pa Red Devil napisal, da mu je bil film všeč, bi bil pa res razočaran.
grin1.gif

Hehe, no, pa si (si) hkrati še enkrat odgovoril, zakaj ti film ni bil všeč.
smile-1.gif
O.k., zdej pa dost heca ...