Klasika: Kateri film ste gledali?

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Se ga spominjam kot kapitana podmornice Seaquest.
roza.gif

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Last legion .....6/10 (začetek obeta, na koncu je pa čista pravljica)

Noker

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
No Country For Old Men - 5/10

3 dobi odličen črni humor, 2 dobi akcija, 0 pa dobi vse ostalo (razvlečena zgodba, brez konca, zdi se ti da si v kinu vsaj 3 ure).

Nazadnje urejeno:

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Even Money

6/10 .. lajf zna bit zajeban.. ceprav je vseen mal boring film, ampak dobr..

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Blond & Blonder - 1/10

Verjetno mi ni treba omenjat, da Pamela Anderson in Denise Richards nista neki hudi igralki (ok v Baywatchu so Pammy reševale kopalke, hehe)...ampak, ko pa mislita, da sta duhoviti v roza oblačilih in z blond lasmi...just shoot me plz...
crazy1.gif
...po petnajstih minutah sem šla raje spat :D

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
No Country For Old Men - 5/10

...

Kako prosim, FRIENDO-O?!?
confused-1.gif

No, eno lepo in dobro jutro vsem.
smile-1.gif
Z malce zamude, po petkovem ogledu, še ena kratka ocena z moje strani.

No Country For Old Men[/COLOR]: 9/10

Film je odličen. V vseh elementih. Čeprav se to sliši suho, kot je okolje, v katerem se dogaja. Pravzaprav vsa okolja filmov, v katerih zadnje čase igra Tommya Lee Jones ... Ampak je tako. Sicer pa sem nekje zasledil, da naj bi to bila najbolje odigrana vloga T.L.J. v njegovi karieri. Mja, o tem bi pa lahko debatirali ...
grims-1.gif
Predvsem zato, ker njegova pojavnost v tem filmu vendarle ni v prvem planu in tako energijsko močna (kar še vedno ne pomeni kakšnega minusa, da ne bo pomote!). Mimogrede - všeč mi je eden izmed komentarjev na Kolosejevi strani (313).

Glede mojih občutkov je bilo takole. Zdelo se mi je, da je film zelo dolg (res zanimivo to ...
17758-icon_confused.gif
In kot vedno - bi se dalo še o marsičem debatirati.

P.S.: Na spletu obstajajo cele debate o N.C.F.O.M.. Že na zgoraj navedeni domači strani je cel kup nadaljnih povezav.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Sem ga včeraj gledal in sem bil razočaran. Pa da je nominiran za 8 oskarjev WTF
Se vidi da so američani fukjeni. Samo taki filmi z vojno, psihološko , nasilno tematiko jih pritegnejo.

spoiler
Verjetno jih je pritegnila plinska pištola

Brezveze, kake filme delajo. Da pa bi bla kaka fajna komedija nominirana, to pa ne.
uf-1.gif

4/10

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Se bom pa izjemoma še enkrat potegnil za tale film.
smile-1.gif

Vsebina filma je le eden izmed elementov in (prirejeni) scenarij, čeprav je bil očitno mnogokrat nagrajen ali nominiran[/COLOR], kar vsekakor ni za zanemariti, ima s tega vidika najbrž še najmanjši delež. Drugih nagrajenih elementov je še veliko več in tudi večkrat se ponovijo, ne le v ZDA, ampak v različnih državah, tudi v Kanadi, Veliki Britaniji, Franciji, torej niso "fuknjeni" le američani.

Če mene vprašaš, glede na konkretni film, obstaja veliko bistveno bolj (eksplicitno) nasilnih filmov recimo čistokrvnega evropskega izvora. Tega bi uvrstil nekam na sredino. Upam, da nisi bil razočaran (predvsem) zaradi vsebine? Glede na predfilm in oznako "R"[/COLOR] bi to namreč moralo biti pričakovano. Sicer pa, film med vrsticami (slikami) deluje bolj protinasilno, kot bi se komu zdelo.

Strinjam se stabo glede nagrajevanja komedij. Kolikor spremljam zadeve ima Ameriška filmska akademija sploh kar nekaj zadržkov v tej smeri. V Evropi utegnejo biti razmere boljše, a potem ni toliko odmevno, vplivno. Po drugi strani je dejstvo, da kakovostnih komedij in kakovostnih, tipičnih komikov primanjkuje, še posebej zadnja leta (desetletja?). Mislim, da je problem tudi v zgodbah, scenarijih. Po svetu se verjetno dogaja veliko več slabega (tragičnega), kot lepega in smešnega (komičnega). In najslabša je najlažje ustvarljiva komedija - to je komedija s prisiljeno, izmišljeno zgodbo, kakršnih se najde največ in bolj poneumljajo morebitne gledalce in jih obdajajo z mehkimi blazinami ...

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Nisem bil razočaran nad zgodbo pa film se mi tudi ni zdel tako dolg kot tebi.
shocked-1.gif

spojler

Pa kam je spizdo anton, ko je bil za vrati, pred vrati pa je bil tommy??? Kar naenkrat je tommy lagodno v sobi, čeprav je videl posledice pištole na kljuki, antona pa nikjer?!?!? WTF
Tak neverjetno na izi se je Anton odpravo s kraja prometne nesreče , medtem ko mu je kost ven štrlela itd.. Pa škifi ga dejansko niti vidli niso, kaj šele lovili. Nikjer na začetku ne piše , v katerem letu se dogaja film, to pol zveš od antona.

Pa še bi se kaj našlo.
grims-1.gif

Če primerjam film s kakim črnim diamantom , je tale huuuudooooo bedn napram omenjenemu. Pa da spet ne omenim 8 nominacij. OMFG

Tega filma ne mislim več pogledat, EVER!!!! Malo me spominja na Good shepherd ( vsi mediji ga tak hvalijo pa bereš v revijah pa na netu dobre kritike, pol pa taka polomija da ti gre kar na jok, hehe).

IMHO

Nazadnje urejeno:

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Hehe, ja, zdej si me presenetil s tistim glede pomanjkanja umorov.
grims-1.gif

Najbrž so bili pa nekateri monologi/dialogi res malce predolgi (ne bom rekel bedni), in sem sam vsaj pri enem zaradi tega razloga izgubil pozornost.
17758-icon_confused.gif

Glede izginotja Antona - aha, tam sem se tudi jaz čudil.
smile-1.gif

O.k., pustiva še kateremu izmed gledalcev pokomentirati.

Dante

Pripravnik
3. sep 2007
544
0
16
No country for old men je zagotovo film ki polarizira-eni so navdušeni, drugi pač ne. tudi meni se je med ogledom zdelo da pretirava z nasiljem in da ima scenarji kar nekaj gapov. mislim pa da je poudarek na treh glavnih igralcih (Brolin, Bardem in Tommy Lee Jones) kateri so res odlično lahko razvili like prvi povrečneža, ki se mu nasmehni sreča, drugi je odličen v vlogi psihopatskega morilca in tretji kot old-scool šerif.
Film vsekakor vreden ponovnega ogleda.