Klasika: Kateri film ste gledali?

Qmi

Fizikalc
22. jul 2007
1.056
1
38
41
Ljubljana
Kje si to gledal?

Je zunaj že kakšen spodoben release? Lahko na PM...
wink-1.gif

sakatumi

Pripravnik
27. jan 2008
35
0
6
nazadnje sem gledal I am legend
meni osebno zelo všeč film.Will Smith odličen igralec,katerega obožujem že od Princa iz Bel-Aira.Res zna igrati,jezo,žalost,veselje,...vse!Kar se pa filma tiče,če se poskušaš postaviti v njegovo kožo če bi se to res zgodilo,nevem kako bi bilo.vedno sam,edino živo bitje ki ga ima je njegova psica.
ocena : 8.5/10

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
I am Legend 7/10
Good luck Chuck 6/10
Catacombs 5/10
The Invasion 7/10 (Nicole Kidman 11/10
srce-1.gif
)

Noker

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Včeri sem ob dveh špinelih končno uspela pogledat Monty Python and the Holy Grail ... Hud film! :girn: Še najbolj enostavne stvari so za crknit smešne. Rabila bi samo še kakšen ogromen LCD pa surround sound zvočnike
grin1.gif

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Ker mi zadnje tedne kronično primankuje časa za zabavno plat življenja (ampak, to je itak vse relativno
grin1.gif
) ...

Zato - tokrat le en kratek komentarčiæ v zvezi s filmom, ki sem si ga ogledal zadnji petek v ljubljanskem Koloseju.
smile-1.gif

Cloverfield[/COLOR] - 8/10

K oceni še pripomba "vsaj" ali "solidnih", čeprav ne bi rad pretiraval. Film me je pač prijetno presenetil, pa ne zato ker se zgodba začne dan pred mojim rojstnim dnevom.
wink-1.gif
Ampak, na koncu sem bil sam čisto zadovoljen tudi s prikazanim. Čeprav obstajajo določena vprašanja, pripombe, luknje, težave za morebitno nadaljevanje filma (ki, nekako upam, da sledi), ...

V glavnem, osnova je tipičen ameriški horror muvi (saj veste, neznani, zunanji sovražnik, ki ogroža svet, oziroma v tem primeru zaenkrat še samo New York, itd. itd. ...) z močno primesjo (znanstvene) fantastike. Film v marsičem res spominja na Vojno svetov, prijetno me je pa presenetil predvsem zaradi igralske ekipe (in v bistvu kar zaradi celote), za katero sem pričakoval, da bo delovala čisto pubertetniško, podobno kot pri Transformerjih, pa sem se na srečo uštel. Torej zelo všečni igralci in igralke, ki delujejo zelo realistično in zrelo, zgodba sama pa kot rečeno ima kakšno pomanjkljivost, sploh v pristopu k snemanju, saj bodo v morebitnem nadaljevanju morali korenito spremeniti koncept (ker jim je/bo zmanjkalo snemalcev) ... Ali pač ne?

No, in čisto mimogrede, malce za izven, ena zanimiva povezava - da vas malo postrašim, hehe ...
tongue-1.gif

Astronomy Picture of the Day, 2008 February 4[/COLOR] ...

P.S.: Obvezen ogled v kinu! (Se razume.)

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Sem ga tudi gledal predvčerajšnjim.

Nekak mešani občutki, 10tka gre za izvirnost, zgodba tudi veliko ne zaostaja, predvsem podajanje informacij (preko TV).

Pogrešal sem edino nek epilog, tako kot pri Blair Witch Project, navsezadnje je to Holivudski film, kjer ni prostora za skrivnostnost ampak morajo biti informacije postrežene na srebrnem pladnju.

Če bo nadaljevanje pa ta ne bo v stilu nadaljevanja same zgodbe, ampak vzporedna zgodba nekoga drugega, ki je prav tako snemal (med hojo po mostu se vidi nekoga, ki tudi snema in se celo pogledata med sabo, kar pravijo, da bi mogoče uporabili kot neko stično točko med zgodbama).

Drugače pa sem gledal nazadnje še Pokoro, ocenil bi zelo težko. Film se zelo vleče ampak z določenim namenom (dolgoletno trajanje pokore/trpljenja). Zgodba je izvirna (pravzaprav se ne spomnim filma s tako zgodbo), brez nepotrebnega olepšavanja in happy endinga v stilu pravljic. Priporočam samo romantičnim/sentimentalnim dušam, ostali boste odšli iz kinodvorane po pol ure.

Potem še:

Zaklad Pozabljenih: Knjiga skrivnosti - še eden izmed ''Indiana Jones'' filmov, malo poskuša kopirati Da Vincijevo šifro, je pa zgodba polna lukenj kot naše ceste. Pač film za ''sit back and relax'', brez premišljevanja ''zakaj pa tak, to ni možno'' ipd. Plus točka pa za humor, ni nekih prežvečenih for.

Jaz Legenda - Zelo dober film, nebi sicer rekel, da se je Will Smith izkazal z igro, je pa zgodba dovolj zanimiva, da te pritegne ne glede na to kdo bi igral. Tudi malce pomanjkljiv konec, kar se mi zdi, da je zadnje čase kar praksa v Holivudu, najverjetneje zaradi lažjega snemanja morebitnih nadaljevanj. Priporočam ljubiteljem akcije/srhljivke.

Toliko zaenkrat, sam grem vsak teden v kino, tak da bom še večkrat napisal kakšen review.

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Trade - 9/10
Po dolgem času spet en film, ki me je ganil...gre se za preprodajo deklet, otrok. Dosti nazorno kaže, kaj se na poti dogaja tem ženskam in dejansko te stisne pri srcu, ker so to stvari, ki se dejansko dogajajo po svetu.

decva

Pripravnik
5. sep 2007
462
0
16
ja Eastern promises je kar ok 8/10

the best od najnovejsih je vsekakor Juno 9/10
aplauz.gif

Atonement ima odlicen konec- zaradi zadnjih par minut filma ocena 8,5/10

pravkar sem pogledala Little children 8/10 dober, a sem pricakovala vec

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Ne bi rad odpiral nove teme, ker ponavadi takih tem ne odpiram, niti ne sodelujem v njih, vendar bom tokrat naredil izjemo in omenil kar v tej debati, da je včeraj umrl Blue Thunder[/COLOR], ki so ga na TV Slovenija (ali je takrat bila še TV Ljubljana?
17758-icon_confused.gif
Na navedeni strani sicer najdete še odlomke iz veliko drugih njegovih filmov.

roza.gif

(Pa še en daljši trailer[/COLOR].)

Nazadnje urejeno: