Klasika: Kateri film ste gledali?

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
2012 - več kot 4/10 mu ne bi dal, obupen film, slabo igranje, precej slabi vizuelni efekti, zgodba je tako-tako še za prebavit čeprav čista ZF, tisto letenje je bil en sam velik bullcrap.... edina, ampak edina všečna stvar mi je bila ideja o ladjah.
crazy1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Včeraj smo bili v enem lokalu fino nažgani, pa je ravno Green Mile bil na TV, smo vsi pri mizi začeli film gledat in čisto pozabli pit
grin1.gif
Morem ga ''nabavit'' in trezen pogledat v celoti.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Inglorious Basterds - 8/10. Nekaj mu manjka. Poleg tega je konec zgrešen in brezvezen, zato samo 8. Navdušen sem bil nad SS polkovnikom Lando (Christoph Waltz) in Shosanno Dreyfus (francoska igralka Melanie Laurent). Prvi navduši z brilijantno in prepričljivo igro, druga pa z neko hudo erotično karizmo. Krugerjeva je bila ob njej neopazna in dolgočasna. Pitt dober kot vedno, a v tem filmu ni bil v ospredju. All in all - mene je film priklenil na posteljo in sem ga z užitkom pogledal v enem kosu.

Pride and Glory - 6,5/10. Solidna akcija/drama, to je vse. "Finest", right.
bonk.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Inglorious Basterds - 8/10. Nekaj mu manjka. Poleg tega je konec zgrešen in brezvezen, zato samo 8. Navdušen sem bil nad SS polkovnikom Lando (Christoph Waltz) in Shosanno Dreyfus (francoska igralka Melanie Laurent). Prvi navduši z brilijantno in prepričljivo igro, druga pa z neko hudo erotično karizmo. Krugerjeva je bila ob njej neopazna in dolgočasna. Pitt dober kot vedno, a v tem filmu ni bil v ospredju. All in all - mene je film priklenil na posteljo in sem ga z užitkom pogledal v enem kosu.

Se strinjam z vsem.

Igra Polkovnika Lande je bila super, vredna oskarja.

ocena tudi tam okoli 8. Isti film bi bil lahko posnet veliko slabše z isto zgodbo, bolje pa z isto zgodbo težko.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.043
1.263
113
42
9 - 9/10 - Res mi je bil všeč...kkšne napake se najdejo /klišejsko a vseen zanimivo
Carrie 10/10 - Ta film je men tok hud :D

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
2012 si zasluži 3/10 in nič več.
Film poln enih neresnih scen, recimo: telefonska omrežja še delujejo par sekund pred katastrofo, letalonosilka na Washingtonu ipd
bonk.gif

Noetove barke pa so velike, ja....

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Paranormal activity - 9/10

Evo, film kakršnih si želim čim več.
zmaga.gif

Brez poceni "šok" kadrov, krvi, pošasti, akcijskih borb,...
Sem pričakoval slabše narejen film in me je prav pozitivno presenetil.

Tudi kakovost igranja je zelo prepričljiva - dialogi se trudijo biti vsakdanji, malo dolgočasni, pač čimbolj realna komunikacija. Čeprav v drugi polovici filma so dilaogi že bolj kaj jaz vem, prisiljeni, pa ne glede na vsebino. Tudi pojavijo se razne nelogične reakcije - spoiler: če prof. ni smel ostati v hiši, zakaj se niso šli pomenit ven? zakaj ne kličeta npr. policije in predložita dokaze za kakšno osebno varovanje, tudi tokrat je bilo velikokrat, čeprav so se izogibali temu klišeju, da sta svetila z baterijo namesto odprla luč, ...)

Obvezno ga pogledat pred spanjem, ker film govori o višji sili za tisti del dneva, ko smo najbolj nemočni (ko spimo). Nihče ne ve, kaj vse se takrat dogaja - grem stavit, da se je prodaja kamer po ogledu tega filma namanj podvojila.
grin1.gif

No, meni se ni ravno zarezal v podzavest (hvalabogu
grin1.gif
), mogoče mu je tisto nekaj še manjkalo...

Izredno všeč mi je bil pa konec.
zmaga.gif
Končno je bil res skladen (vsaj zame) s filmom in zelo močan!

Alex

Fizikalc
21. jul 2007
949
91
28
Ljubljana
Citat:
Uporabnik supafly pravi:
Gamer. Hudo... nora ideja in bolan film! Gerard Butler je car, Dexter pa... ehehe, ne bom prevč povedal. 8/10
cool-1.gif

Film je kr neki. Blade runner, Running man, Surrogates & co skupaj. Začetek obeta, konec je pa čisti mimosun. 3/10
Jupol Prosim, izključite NANEX. - - - Okej, ni problema.
hysterical-1.gif

Dumber

Fizikalc
19. feb 2008
1.017
4
38
Ptuj
Ma tudi mene ni tale Gamer preveč navdušo eno 6/10 si maximalno zasluži.

Spread 8/10 mi je bil kar všeč. Zanimiva zgodba.

The Maiden Heist zanimiva zgodba 7/10

American Virgin 2/10 včasih se mi kakšna takšna komedija zalušta ampak tole je pa obup
uf-1.gif

Nazadnje urejeno:

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
The Box 9/10

Nekomu na alterju film ni bil čisto nič všeč, meni je bil ful.
grin1.gif

Ravno zato, ker je film drugačen. V sebi skriva ogromno skritih sporočil - lahko ta sporočila opaziš, lahko pa samo gledaš film kot film. In če ga gledaš kot da bi gledal nek SF film, res ni nič posebnega.

Film je namenjen stalnemu razmišljanju med filmom, kakšna bi bila odločitev vsakega izmed nas na mestu glavnih junakov, pa v vsakem ostane skrivnost.
sprasujem se.gif

Razen nekaj "mašil" na sredini filma, je zgodba zelo dobra in kljub temu da je SF, zelo realna.

Igralci so zelo dobri, prepričala me ni le Cameron Diaz. Ali je jaz nisem vajen v tako resnih vlogah, ali pa njena igra pač ni namenjena temu žanru. Ne morem se odločiti.

Priporočam vsem, ki filme ne gledate le za sprostitev!

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Ah damn... pa sem upal, da bo za kaj.
frown-1.gif

Je bilo 2012 že dovolj veliko razočaranje prejšnji vikend.

Anamarija

Pripravnik
23. jul 2007
799
0
16
38
Citat:
Uporabnik decva pravi:
Almodovarjev - Broken Embraces 9/10
obvezno predhodno Women on the verge of a nervous breakdown 10/10 (kasneje v filmu vidiš zakaj)

Almodovar se ponavlja. Nič novega ne pokaže. Pa Penelope..jao
uf-1.gif

Dala bi mu 7 max.

Unmade Beds - 9/10
La Teta Asustada - 6/10 (Sick tema, ampak film niti ni bil blazno pretresljiv)
Alle Anderen - 6/10

Gamer - 4/10 (Zgodba se sploh ne razvije. Začetek je skoraj identičen Gladiatorju - še zemljo menca med rokami
hysterical-1.gif
Konec je predvidljivo pocukran.)
Body Of Lies - 9/10