Klasika: Kateri film ste gledali?

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.719
113
Miss March (2009) Skoraj za pol Butca in butca

torej kar uredu
grin1.gif

kajn

Guru
5. okt 2007
2.840
1.684
113
Iskajoč brata
Equilibrium 8/10

Še en odličen film, ki sem ga spregledal, ko je prišel v kina. Res super film, odlična zgodba. Pohvale igre in sami maski, saj se zelo lepo spreminja glede na čustva lika.

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Tole bo bolj side-by-side comparison, kot pa review dveh filmov:

Last House on the Left - 1972
Film ni noben umetniško intelektualni presežek, vendar s svojim osnovnim namenom - globoko vznemiriti gledalca - popolnoma uspe. Le močno motena osebnost si med gledanjem prvega dela filma ne želi, da bi se mučenje čimprej končalo, tako ali drugače... Tudi drugi del, vznemirja in šokira, na koncu pa prav nobenega gledalca - izmed tistih, ki so sploh uspeli gledati do konca - ne pusti ravnodušnega. Skrajno grobi prehodi med določenimi scen.ami po eni strani sicer mejijo na obupen editing, vendar je tudi to tisto, kar gledalca vsakokrat vznemiri in ves čas drži v napetosti
Film je bil po različnih državah prepovedan tudi po več kot 30 let. Šele v zadnjih letih je prišlo do liberalizacije v tem smislu. Film sem gledal pred več kot letom dni, nikoli ga ne bom pozabil.
Tagline: "To avoid fainting, keep repeating 'It's only a movie...It's only a movie...'" S tem pravzaprav povedo vse.
Film kot celota: 6/10; sporočilnost filma: 99/10.

The Last House on the Left - 2009
Film kot celota: 4/10, če ne upoštevam 1. dela 5/10, sporočilnost filma: 7/10
Tagline: "If bad people hurt someone you love, how far would you go to hurt them back?" Hja... kaj reči - popolna obnova filma v enem stavku... tudi prav, film bom tako ali tako kmalu pozabil. Za razliko od izvirnika (pogojno rečeno, tudi prvi film je pravzaprav remake - Jungfrukällan) ni bilo večjih težav z distribucijo filma - saj je precej bolj mainstreamovski. Ne preveč krvi - za to zvrst filmov, precej enostavne smrti in odstopanje od originala ravno v tistih detajlih, kar je prvi film naredilo kultnega.
Boljši editing je precej bolj pomirjajoč kot v prvem delu. Vendar je tako film okrnjen za pomemben dejavnik vznemirjanja gledalca, kar bi moral biti vodilni motiv tega filma.

Kdor prvega dela še ni gledal, predlagam ogled. Remake lahko tudi izpustite. Če pa boste gledali le remake... vam nihče ne bo vrnil izgubljenih 105 minut življenja...
smirk-1.gif

mmc

Pripravnik
10. mar 2009
281
0
16
Kul! Bo treba gledat.
Mi je že žal, da sem šel po tvojem opisu gledat še trailer...
cool-1.gif

Anamarija

Pripravnik
23. jul 2007
799
0
16
38
Rocknrolla 9,5/10
Shoot 'em Up 8/10 Od zdaj se bojim ljudi s korenčkom v roki. Par scen je priceless. Še dobro, da sem prej prebrala, da je parodija.
Role Models 7/10
Nacho Libre 8/10 Neverjetno kaj Jack Black lahko vse naredi s svojim smotanim frisom
hysterical-1.gif

Rambo 1, 2, 3 Sploh ne bom ocenjevala, ker sem čustveno navezana na Rambota.

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
V prejšnjem postu sem pri opisu Last House on the Left omenil izvirnik:
Jungfrukällan - The Virgin Spring - 1960 5/10
Film po izvedbi spominja na prvega Kekca - čb, vse se dogaja nekje v hribih/gozdu, teatralna igra. Zgodba presenetljivo podobna obema Last house on the left. Pričakoval sem bolj svobodno interpretacijo. Je pa boljši kot letošnji remake.

Ogled priporočam le ljubiteljem. Izmed vseh treh filmov priporočam ogled le drugega, iz 1972.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Se strinjam s oceno 8/10 za Equilibrium - sam sem ga tudi preskočil. Zanimiva zgodba, meni celo strašljiva, saj si ne morem predstavljat takšne družbe. Priporočam ogled!

mmc

Pripravnik
10. mar 2009
281
0
16
Duplicity 6/10 Vmes sem zaspal... Julio že pošteno načenjajo leta in bi bolj sedla v kak drug film. Že zaradi Clive-a sem mel dober občutek, da mi film ne bo všeč... Kdor ima rad preobrate, bo filma vesel, kljub predvidljivosti.

mmc

Pripravnik
10. mar 2009
281
0
16
Fight Club 9+/10 Ne vem točno zakaj sem se izogibal tega filma. Nikoli nebi rekel, da je film star 10 let. Kdor ga še ni pogledal, ga enostavno mora videt.
zmaga.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.719
113
Zmeraj me prime, da bi pol tone umetnega gnojila naročil domov po ogledu tega
crazy1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Harry Potter and the Half Blood Prince 8/10 (7/10 za ne-HP fana)

midva sma ga zadnjič gledala, sicer seme res spal do trenutka prihoda v kino 5 ur v zadnjih 72 urah pa vseeno, enkrat sem dejansko zadremal v polnem kinu

meni osebno daleč najslabši - knjige se mi zdijo, da so vedno bolj temačne proti koncu serije, ta film pa tak počitniški, čeprav se v knjigi dogaja dosti mračnih stvari...

je za pogledat samo več kot 5/10 mu osebno ne dam (in ga uvrstim na zadnje mesto od do zdaj posnetih delov)

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.087
1.265
113
42
Evo pogledal Crank oba dela. Dejstvo je da moraš pogledat najprej 1 del. 1 del sem še enkrat gledal in spremenim mnenje iz 9 na 10. Drug del pa 9/10. V obeh delih ni tud enga klišeja, ni unih navadnih akcijskih for. Odfuk and i like it.