Klasika: Katere filme ste gledali? III

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.719
113
Dragon Lore Curse of the Shadow 2013

vmes zaspal.... 2/10

En cheap lotr

musicfreak

Pripravnik
26. apr 2012
677
0
16
The Incredible Burt Wonderstone (2013) - 7/10 - končno spet neka solidna komedija
The Best Offer (2013) - 7/10 - zelo spodobna drama

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Meni pa After Earth 4/10. Zgodba nikakva, če se je nebi Will Smith spomnil, ga verjetno niti posneli nebi.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Res je slab. Oz. zgodba je slaba. Saj tako, za na eazy za pogledat je, ampak v kino nebi šel še enkrat, če bi vedel, da je tak.

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Into the white 2012 , http://www.imdb.com/title/tt1876277/
Zanimiva vojna drama, čeprav se mi zdi zgodba že od nekje znana. Govori o dveh sestreljenih letalskih posadkah, sicer nasprotnih sil. Dogajanje je umeščeno na Norveško, nekam v vukojebino, sam sneg in led. Ti dve posadki se potem po naklučju srečata in skupaj delita neko 'gozdarsko' kočo. Zanimiv film, fajn za pogledat, ni pa globok, da bi ti ostal v spominu oz. da bi po koncu še uro, dve razmišljal o njemu.

Dobri igralci, scena zelo enostavna, zgodba pa kot že prej omenjeno solidna, ni pa presežek. Tam nekje 6.5 bi bila moja ocena. Je pa vreden ogleda.

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Mi ga nismo upali it gledat, ker je po ocenah baje en najslabših ZF filmov vseh časov.

Če se ne motim je prvi film Will Smitha po 20 letih, ki je šele na 3. mestu po predvajanju al nekaj takega. Do zdaj so vsi filmi bili no. 1

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.719
113
Citat:
Uporabnik sdpa pravi:
Into the white 2012 , http://www.imdb.com/title/tt1876277/
Zanimiva vojna drama, čeprav se mi zdi zgodba že od nekje znana.

Pa ne de....

Enemy_mine.jpg

hysterical-1.gif

frisk

Pripravnik
25. sep 2007
735
18
18
Domžale
@aflist555, se strinjam z oceno, ne pa z občutkom dolžine filma
smile-1.gif

Najprej sem čudno pogledal, kako lahko Gosling igra praktično enako vlogo kot v Drive, le da je zamenjal prevozno sredstvo, potem pa se film razvije. Ampak 2h 20min je vseeno predolgo, vsaj 20-30 minut krajši bi lahko bil in pa na koncu malo manj predvidljiv. Hollywood ima z Daneom DeHaanom novega Edwarda Furlonga, idealen je za vloge čudaškega samotarja, po katerem vsi tacajo, dokler se mu ne utrga.

Nazadnje urejeno:

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Sideways, 2004, http://www.imdb.com/title/tt0375063/
Dejansko bi film težko uvrstil v kak žanr, še najbližje je drami, na imdb je uvrščen med komedija->drama->romanca

Zgodba govori o 40+ letnem Milesu, neobjavljenemu pisatelju in pred parimi leti ločenemu tipu, ki se bolj ali manj smili sam sebi, je depresiven in negativno nastrojen do življenja. Navkljub temu ima najboljšega kolega, best buddyija, rahlo neumnega Jacka. Ker se Jack naslednji teden poroči, se skupaj odpravita na deželo za en teden, da se izživita.

Pot ju vodi čez najrazličnejše vinske degustacije, Miles je namreč velik poznavalec vin in tako prideta tudi do nekega lokala ob avtocesti, kjer streže Maya, s strani Milesa že od nekdaj ogledana kelnarca. Stvari se potem zapletajo, odpletajo, vmes je ene par zanimivih scen, veliko je debat o vinu, film prikaže nasprotja med glavnima likoma..

1512_sideways_wideweb__430x267.jpg

Film traja dve uri, meni osebno veliko predolgo, sem ob gledanju že hotel ene parkrat ugasnit, ker mi ni bilo več zanimivo. Kaj naj rečem, en teden sofisticiranega žlampanja vina, umetno ustvarjenih problemov dveh (nezrelih) kolegov v štiridesetih razvlečeno na dve uri filmskega traku. Težko svetujem, če je film za pogledat, ker zna biti mnogim všeč, mnogim pa ne. Mene ni navdušil in gre zagotovo dol z diska asap. Moja ocena: 4/10 predvsem zaradi dolgočasne in meni nezanimive zgodbe. Igra in scene so sicer povsem solidno in ok izpeljane.