Klasična analogna pstn naročnina telefon ponudniki ?

Zmajcek

Pripravnik
19. jan 2008
30
0
6
Ce
Pozdravljeni

Zanima me ali je še kakšen ponudnik klasičnega analognega pstn dostopa - telefona ?

Dostop po navadni bakreni parici, brez interneta.

Še kdo drug razen Telekoma ?

Hvala

Lp

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.403
485
83
::1/128
Marsikje še Telekom ne več, ker so parico zamenjali z optiko. Še moja stara mama je morala na VoIP, ker je eksplicitno vztrajala na stacionarcu....

Sicer pa, zakaj bi želel telefon ravno preko parice?

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.777
6.452
113
ker samo to ima? neta pa ne rabi in ga ne zanimajo raznorazne solucije ko moraš vzeti še boga in pol zraven, zato da imaš telefon? Ne vem, kako so paketi sedaj v letu 2020 sestavljeni, ampak v preteklosti je telekom e pogojeval, da če hočeš nekaj, moraš vzeti še nekaj drugega (ovira ni bila tehnična, ampak bolj kot ne stvar pohlepa in monopola)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.557
6.641
113
pri taščici
Jaz sem tudi naša dva ki imata skupaj 150+ let, lani odklopil od bakra in jima dal nek star kitajski gsm pa simko.
Mal se sicer se lovita po ekranu, ampak počasi gre. Samo osnovne zadeve-klici

• Všeč mi je
Reactions: kajpace

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.193
4.059
113
Pri Telemachu se je dalo naročiti tv in fix telefon zdraven upam da še gre.
Drugače pa to ni slaba ideja.

#Aliexpress € 24,77 17%OFF | GSM 850/900/1800/1900MHZ phone Fixed wireless terminal support alarm system PABX clear voice stable signal landlines module

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.403
485
83
Dejstvo je, da so danes mobilni paketi v večini primerov (vsaj za klice znotraj države) dosti bolj ugodni od stacionarnih. Zelo težko je ceneje skozi prit s stacionarnim.

Pa tudi sicer ni za pričakovat, da ti bo nekdo poceni ponudil samo telefon preko optike ali coaxa, ker to s sabo potegne kar nekaj opreme, ki v osnovi omogoča precej več kot telefonijo in pač ni poceni (če je uporabljaš samo za en telefon). Tam kjer je še parica, recimo da se še da, ampak ponavadi nimajo ravno ugodnih paketov, pa še vzdrževanje legacy omrežja ni ravno prioriteta. Stacionarna je poceni rešitev, če je dobiš v paketu z drugo storitvijo, pa še to samo dokler jo ne uporabljaš preveč.

darkstar66

Guru
1. apr 2013
1.195
701
113
Bistvena razlika med klasičnim PSTN telefonskim priključkom in ostalimi "fiksnimi" telefoni je ta, da je stari telefon delal tudi ko ni bilo elektrike, tele nove pogruntavščine pa ne. Vendar pa bo očitno tudi to šlo v muzej ....

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.403
485
83
Bistvena razlika med klasičnim PSTN telefonskim priključkom in ostalimi "fiksnimi" telefoni je ta, da je stari telefon delal tudi ko ni bilo elektrike, tele nove pogruntavščine pa ne. Vendar pa bo očitno tudi to šlo v muzej ....
Dokler se baterija ne sprazni na drugi strani :) Sedaj pač rabiš baterije (UPS) tudi na svoji strani, ker se z napajanjem ne šlepaš na centrali, to je res. Ampak če imaš (poleg fiksne ali pa izključno) mobilni telefon, to ni več tak problem. Pa tudi na običjni PSTN ima verjetno danes le še malo kdo čisto običajen telefon, ki ne rabi dodatnega napajanja.

darkstar66

Guru
1. apr 2013
1.195
701
113
Zaradi javljanja visokih voda?

Ja, varnostni point je bil/je v teh linijah.

Drugače pa vsi vemo da imaš danes na voljo kup cenejših in bolj vsestranskih stvari. Jaz se spomnim kakšen podvig je bil včasih dobit telefon. Mojo prvo plačo sem porabil zanj. Danes greš v trafiko in za ceno kosila kupiš high tech igračko in telefoniraš in surfaš v petih minutah. Noro.