Kje začeti...hmm

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
ksz:

sitno 43 dni...
cheer.gif

nahrung002.gif

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
914
154
43
Samo da da pristavim piskrček oz. kar 2.

okrog 20. januarja 2012 sta na poti 2 komada, tako da bo pri nas tudi zelo veselo.

Zaenkrat še nič panike, malo še samo brskamo po internetu, bolj podrobno pride na vrsto po dopustih, tam konec avgusta.

Lp,

osiris12345

Fizikalc
20. feb 2011
1.309
14
38
Ljubljana
če boš rabil voziček za dvojčke je najbolj da ga čim prej naročiš, da ga boš potem pravi čas dobil, najbolj prodajni vozički za dvojčke pri naši firmi so baby welt, dost uredu cena, kvaliteta pa tudi.

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
914
154
43
Jep, za vozičke sem slišal, da je malo večji problem.

Sicer čakam na sodelevca da pride z dopusta, kateri je ima sedaj 2 korenjaka, stara 2,5 leti, da mi pokaže kaj ima še uporabnega, drugače bo treba kupiti.

Pri "naši" firmi, katera je to, pod privat.

Lp,

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik logistik pravi:
Mi dva sva probala vse te kapljice in na koncu so nama v lekarni čisto potiho ponudili http://www.coliprev.si/ tele kapljice. Otroka je že prvič, ko smo mu jih dali bistveno manj zvijalo.
Moji tamali pa niso pomagale. Sedaj smo na Bio Gaii in Sab Simplexu, pa je odtenek boljše, ampak krčev je še vedno ogromno; dobesedno se zvija in joka v spanju, tudi po uro ali dve skupaj.
tongue-1.gif

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Ste jo poskusili masirati?
Masirati, med hranjenjem podirati kupčke, 4x zamenjati mleko (hrani se po steklenički), na koncu smo prišli do tega, da je otrok (po mnenu zdravnikov s pediatrične) b.p., le te stvari se še vedno nenormalno dogajajo.

No, danes imamo ponovno kontrolo in bomo bom videli kakšno je sedaj mnenje zdravnikov.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik mcn pravi:
mi pa smo začeli dajati Oleovit kapljice namesto D3, razlika velika....

2x. Ampak so se pred časom dobile samo v avstriji oz. tudi v kakšni naši lekarni ampak samo "pod pultom".

logistik

MODERALTER 2007
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
7.521
5
38
Citat:
Uporabnik VAG pravi:

No, danes imamo ponovno kontrolo in bomo bom videli kakšno je sedaj mnenje zdravnikov.

Kaj so rekli dohtarji?

Koliko pa je otrok star?

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Kaj so rekli dohtarji?
Koliko pa je otrok star?
Mala je danes stara 6 tednov in pol.
Po treh pregledih na pediatrični kliniki je njihovo mnenje b.p..

Količina krčev je "izven serijska", ampak še vedno v mejah normale. Ob drugem pregledu sem jim pokazal tudi posnetek joka in ihtenja v spanju, ki traja tudi po dve uri skupaj, pa naj bi bilo tudi to še dosti normalno.
Otrok tudi "izven serijsko" izteguje jeziček, pa naj bi bilo tudi to zaenkrat še normalno, ker jezik ni prevelik, ustna votlina, grlo in nebo so tudi ok.

Problem je v tem, ker je otrok še tako majhen, da dejansko ne vedo kaj in kako ukrepati. Po drugi strani pa tudi (zaenkrat) nima med seboj povezanih simptomov za kakšno resno bolezen.
Redi se namreč ful dobro, razvija se tudi odlično in zaključek je (zaenkrat) tak, da počakajmo mesec ali dva, da vidimo če se bo slučajno kaj razvilo iz tega.
V tem trenutku je ostalo na tem, da ima precej krčev in nekaj problemov s hranjenjem (iztegovanje jezička, kratki požirki pri pitju), ampak moram priznati, da je tudi to zadnja 2 tedna kar precej bolje, ker prve 4 tedne sva z ženo spala v povprečju po 2 uri na noč.

ermej

Fizikalc
3. sep 2007
725
29
28
Mi smo probavali te od Koroških lekarn, Biogajo in pa potem še avstriske Antiflat se mi zdi, pol smo pa kombinirali. AD3 ne prenaša niti pod razno smo že trikrat opustli te kapljice.

Glede tega, da ne boš otroku nič dajal, bom pa rekel, da se javi, ko bo otrok kak mesec že pridno jokal
cool-1.gif

Midva sva tudi rekla naravno brez kaplic, brez dude,... Ko par noči ne spiš bi mu dal karkoli, samo da se stanje normalizira.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.081
-8.781
113
Dobro da moj lepo spi cele noči. Brez dude in brez kapljic
grin1.gif

Je pa zato čez dan toliko bolj glasen
evil.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
ksz:

sitno 16 dni.....al pa par urc, kot je očitno v tem trenutku "in"....( se jim mudi )
smile-1.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.900
113
Glej da maš vsaj mesec dni prej 24/7 zalaufan avto, al pa vsaj nine-one-one na tipki za hitro klicanje. Ženi pa razloži da se rojeva zgodaj zjutraj ker je pol prevroče in da si do malice frej. Seveda ob petkih da maš pol dva dni fore da se veselica organizira. Oziroma še bolš je da si rok narediš takrat ko je v vasi gasilska veselica, ko je že tako ali tako žur, pa še vsa deca ima pol na isti vikend rojstni dan in je samo 1x na leto galama.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.094
1.269
113
42
Midva nisva imela pripravljene torbe z v porodnišnico in sem bil čist živčen in sva jo potem spakirala in mala goba je naslednji dan prišla na svet :D

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Oprosti.....ampak se mi zdi da vidva malo pretiravata z raznoraznimi dodatki, Aptamil, Mylicon, kapljice za dlesni....To mi nekak ne diši v redu.

Malček pozen odgovor, se pardoniram.
Aptamil - če mama nima dovolj, kaj naj mu dam?
Katerekoli kapljice proti krčem - verjemi, prvič ko se bo dete drlo zaradi krčev... bi dal gate z riti, samo da ga neha zvijat. Ker si sam še ne more pomagat, mu moram jaz.
Kapljice za dlesni - če mu namažem dlesni pred spanjem, smo zadovoljni vsi. On, ker ga ne boli in se čez noč dejansko odpočije in midva, ki se prav tako lahko dobro naspiva.

Sicer pa je bilo pri nas v prvem letu in (skoraj) pol vse, kar je dobil od kemije. Marskikakšen že pred prvim letom dobi antibiotike. To je pa ok, ne?
rolleyes-1.gif
Aptamil je čez dan nehal pit pri 6 mesecih, nekaj časa je še ponoči dobival eno flašo (je spil kar med spanjem), kmalu se je tudi to nehalo. Zdaj gledava da je zadnji obrok zvečer bolj nasiten, potem se gremo še skopat in spat. Običajno spi že pred 9 zvečer.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Citat:
Uporabnik VAG pravi:
Citat:
Kaj so rekli dohtarji?
Koliko pa je otrok star?
Mala je danes stara 6 tednov in pol.
Po treh pregledih na pediatrični kliniki je njihovo mnenje b.p..

Količina krčev je "izven serijska", ampak še vedno v mejah normale. Ob drugem pregledu sem jim pokazal tudi posnetek joka in ihtenja v spanju, ki traja tudi po dve uri skupaj, pa naj bi bilo tudi to še dosti normalno.
Otrok tudi "izven serijsko" izteguje jeziček, pa naj bi bilo tudi to zaenkrat še normalno, ker jezik ni prevelik, ustna votlina, grlo in nebo so tudi ok.

Problem je v tem, ker je otrok še tako majhen, da dejansko ne vedo kaj in kako ukrepati. Po drugi strani pa tudi (zaenkrat) nima med seboj povezanih simptomov za kakšno resno bolezen.
Redi se namreč ful dobro, razvija se tudi odlično in zaključek je (zaenkrat) tak, da počakajmo mesec ali dva, da vidimo če se bo slučajno kaj razvilo iz tega.
V tem trenutku je ostalo na tem, da ima precej krčev in nekaj problemov s hranjenjem (iztegovanje jezička, kratki požirki pri pitju), ampak moram priznati, da je tudi to zadnja 2 tedna kar precej bolje, ker prve 4 tedne sva z ženo spala v povprečju po 2 uri na noč.

Resno, poskusite z Mylicon. Zapelji se do Fernetičev, v prvi lekarni za mejo jih imajo, če ne pa v tisti na Opčinah. Pri nas smo praktično pozabili na krče, ko smo mu začeli dajati te kapljice.
Vem, da je kemija, ampak s tem pomagaš otroku in sebi. Je pa hudo, če traja tako dolgo... Sicer pije materino mleko ali umetno? Pri nas je bilo z materinim mlekom (tisto kolikor ga je bilo) katastrofa. Krči za znoret. Pa je pazila na prehrano in vse to. Kot sem že prej omenil, sedel mu je le avstrijski Aptamil. Vreden vsakega centa, če mene vprašaš.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.081
6.929
113
pri taščici
Mylicon so kapljice proti krcem ki se dobijo v It? Ce bi jih slucajno rabil bi se ob priliki iz KP proti LJ zapeljal preko TS. Zaenkrat ji joska se ne povzroca vecjih sitnosti (en teden stara).