Kje v LJ ali okolici rolat?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
zmenjena..sam če kle objaviva uro in loakcijo..moraš pridet vsaj pol ure prej..ker pol bodo vsi parkingi zasedeni..pa če objaviš...predlagaj eno veliko parkirišče in velikoooo kafeterijo..bo firbcev za cel..city park..

tko da..premisli preden narediš skodo gospodarstvu..

če si vsaj malo odgovorna..boš dala na zs

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
ah ne, take informacije pa samo na zs
wink-1.gif

gatto oprosti
roza.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.445
3.828
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Ima kdo kakšno idejo zakaj bi kolešček škripal, kljub temu da si dal nove ležaje notri in nove koleščke?

Hitrost škripanja se povečuje z brzino, glasnost škripanja pa s tem, ko obremenim nogo z večjo kilažo.

Sem mislil, da zadeva škriplje zaradi ležajev ipd...pa sem vse menjal. Po 5 km rolanja, pa se je pojavila ista zadeva. :S Pa sem se kar dost skeširal za menjavo opreme.
Kako pa škriplje?
Če škriplje "škriip...škriip...škriip...", rolaš prepočasi.
Če škriplje "Škripškripškripškripškrip" menjaj rolerje za večjo nosilnost (tu ma softi 101% prav).
Lahko je pa kak pesek zašel v logar.
Just a second...
17758-icon_confused.gif
si probal roler gibe tudi brez rolerjev? Ker lahko ti škriplje gleženj. Ali koleno. Ali kak drug pant.

Ležaj/kolešček/nekaj tretjega škriplje tudi če dam rolerje dol in jih furam z roko po parketu. Če dam večjo kilažo prej začne škripat. Saj nimam 100+kg, da bi bila kilaža problem.
hysterical-1.gif

Ležaji so novi, kvalitetni. Ni možno, da začnejšo škripati po 5 km. Če zavrtim kolešček ne škriplje.

Nazadnje urejeno:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
stric

če daš roler v zrak in zavrtiš..ne škriplje
če ga daš na tla, pelješ..škriplje

kilaža..kilaža roke je preveč. sej ni treba met sto kil..nekje ga teža stisne da škriplje..zakaj..e ne bi vedel..pejt do trgovine pa pokaž

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Saj pravim. Ni kilaža problem, ampak nekaj mehanskega, kar se stopnjuje s silo teže. Ni mi pa jasno kaj bi bilo.
Za začetek z WD40 prešpricaj logarje in akse. Ti si menjal logarje, lahko je pa zjebana aksa (un šrauf, ko gre prek logarja).

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Evo - to je to!
Lebdeči distančniki škripljejo
hysterical-1.gif

Ne res - kotalni "mehanizem" špricni z WD.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.445
3.828
113
davorinm.wordpress.com
Mislim, da so res distančniki. Pa nisem jih jaz poimenoval "lebdeči". Po angleško se jim reče "floating spacers"
grin1.gif

Sem razšraufal še enkrat in videl da se sliši zadeva ko stresem kolešček. Pri kakem drugem pa ne. Ležaja ne morem bolj potisnit notri, da bi "prijel" distančnik...bom zgleda še nove distančnike kupil. Očitno so crap. Enako je delalo pri novih rolerjih.

A pozna kdo koga, ki menja ležaje? Kako trgovino? Plačam, ker sem se s temi ležaji tok namatral, kot še v življenju ne. Več kot uro, da sem jih spravil v koleščke. Vse čiiiist na knap. Pa sem v zadnjih 20 letih vsaj 50x menjal razne koleščke in ležaje.

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Namatral si se, ker ne uporabljaš znanja fizike: logarje daš v hladilnik, da se skrčijo. Koleščka daš v pečico na 60 stopinj, da se raztegnejo. Potem hladne logarje nabiješ v topla koleščka. Ko se temperature izravnajo, imaš negiben spoj.
cool-1.gif

Sploh pa... a ne bi cenej skoz prišel, če bi nove rolerje kupil?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.445
3.828
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Namatral si se, ker ne uporabljaš znanja fizike: logarje daš v hladilnik, da se skrčijo. Koleščka daš v pečico na 60 stopinj, da se raztegnejo. Potem hladne logarje nabiješ v topla koleščka. Ko se temperature izravnajo, imaš negiben spoj.
cool-1.gif

Sploh pa... a ne bi cenej skoz prišel, če bi nove rolerje kupil?

Ok dohtar. Kako naj jih pa ven dobim?
hysterical-1.gif

Čevelj mi je idealen. Ne delajo več Salamonk. Drugače bi nove kupil.

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Z gasilnim aparatom.
S CO2 našpricaš podvozje, vse skup takoj postaviš na Sonce. Ker je plastika črna, se hitrje ogreje, kot svetli kovinski ležaji. S pomočjo rahlega udarca z izbijačem logar kr sam vn pade.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.550
5.684
113
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Mislim, da so res distančniki. Pa nisem jih jaz poimenoval "lebdeči". Po angleško se jim reče "floating spacers"
grin1.gif

Sem razšraufal še enkrat in videl da se sliši zadeva ko stresem kolešček. Pri kakem drugem pa ne. Ležaja ne morem bolj potisnit notri, da bi "prijel" distančnik...bom zgleda še nove distančnike kupil. Očitno so crap. Enako je delalo pri novih rolerjih.

A pozna kdo koga, ki menja ležaje? Kako trgovino? Plačam, ker sem se s temi ležaji tok namatral, kot še v življenju ne. Več kot uro, da sem jih spravil v koleščke. Vse čiiiist na knap. Pa sem v zadnjih 20 letih vsaj 50x menjal razne koleščke in ležaje.

Eh ja mal masti na distančnike pa na plastiko da se bodo nehal oglašat...pa še ležaje boš lažje not zabil
wink-1.gif

Ebesh WD40 ker se posuši

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
WD40 NI za take stvari, za tisti trenutek je ok, potem pa definitivno ni najbolje!