Kje v EU kupujete telefone?

lemar

Fizikalc
8. jan 2008
406
57
28
Pozdravljeni,

kupujem novo Lumio pa iščem kakšnega trgovca z normalnimi cenami in pošiljanjem v Slo.
Kje ostali kupujete?

Lp

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
ebay.de
Geizhals.at/idealo.de (to sta primerjalnika cen)
Glih sem kupil 920-ko za 230€ skupaj s poštnino. Bidal sem, zato je rahlo ceneje. Drugače je od 239 dalje.
Če mu ne piše, da prodaja v SLO, kontaktiraj kupca in ga vorašaj če ti pošlje v SLO in za koliko denarja. Shipping je pa od 15-20€, odvisno od prodajalca.

maki3

Pripravnik
14. sep 2007
682
3
18
Enega kupil na hoh.de, drugega eBay... načeloma najdem ceno in trgovino na geizhals.de in malo raziščem.

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Bodite pazljivi pri hoh.de, saj so v stečaju...
Pomoje je trenutno best buy Lumia 925, se jo dobi že po zelo sprejemljivi ceni, pod 300 eur. Je pa lažja, tanjša, delno ALU ohišje.
No, vsaj jaz bi jo zdaj kupil, če že ne bi imel L920
smile-1.gif

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.378
170
63
38
Svojo Lumio sem jaz kupil na http://www.getgoods.de/ . Vse vredu, plačal kar preko položnice, lahko tudi Paypal. Edino dostava je bila malo daljša (1 teden), ker sem naročil ravno pred 1. novembrom.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.008
11.130
113
kako je z garancijami in servisi pri nas če kupiš telefon v AT, recimo electronics for you. ? Sklepam da velja to pri nas. ali?

maki3

Pripravnik
14. sep 2007
682
3
18
Citat:
Uporabnik Sijan pravi:
Pomoje je trenutno best buy Lumia 925, se jo dobi že po zelo sprejemljivi ceni, pod 300 eur. Je pa lažja, tanjša, delno ALU ohišje.
smile-1.gif

Jaz sem na hoh.de kupil kuh. plosco in sem jo dobil iz getgoods.de v 4 dneh. Tako da sta ti dve strani nekako povezani verjetno.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.469
447
83
Citat:
Uporabnik Sijan pravi:
smile-1.gif

Se strinjam samo kje jo boš dobil za takšno ceno?

Pomojem je trenutno najboljša opcija avstrijski Mediamarkt, če ti le ni Avstrija predaleč. Cena je 350€, zraven dobiš še pokrovček (za brezžično polnjenje), naročiš jo lahko kar v izbrano trgovino.

V bistvu je 920 verjetno še boljša opcija, cena je namreč še stotaka nižja... ampak jo marsikje že težko dobiš.

perofero

Pripravnik
27. feb 2013
405
0
16
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
kako je z garancijami in servisi pri nas če kupiš telefon v AT, recimo electronics for you. ? Sklepam da velja to pri nas. ali?

To tudi mene zanima.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48

hoh.de je še en dokaz, da se ne plačuje vnaprej, drugače lahko hitro ostaneš brez denarja, kot ti reveži na hoh.de, ki so položili denar pred 14. novembrom, morda v prihodnosti dobijo kakšen drobiž iz insolvenčne mase
frown-1.gif
Torej, če vidite plačilo Vorkasse/Anzahlung v Nemščini ali Down Payment v Angleščini, bežite od tega, isto velja za domače trgovine (spletne ali klasične), ki se poslužujejo takšnega načina plačila. Lahko je srat s tujim denarjem in se iti business in pobrati razliko v žep, 'al pa še kaj več. Banke so tiste, ki naj financirajo podjetja, ne pa kupci ...

Nazaj na topic: sam največ kupujem na Amazonu in tistih bolj renomiranih spletnih trgovinah, kjer je omogočeno plačevanje s kartico oz. Paypalom in sredstva se morajo trgati z mojega računa šele ob odpošiljki blaga. Tudi ta varianta verjetno ni 100%, ampak vseeno bolje kot keš vnaprej. Držim se tudi načela, da ne kupujem tam, kjer je nekaj dosti ceneje kot drugje, to mi da vedno misliti in raje ne riskiram
wink-1.gif

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Paypal in se nimaš kaj sekirati. Parkrat robe nsem dobil in sem samo paypal kontaktiral, kateri so mi denar takoj nazaj refundirali.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Citat:
Uporabnik perofero pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:

To tudi mene zanima.

Vsak proizvajalec ima svoja pravila in moraš preveriti. Moj zadnji nakup je bil Sony Xperia v Nemčiji in zadeva je taka, da če se enak Sony telefon uradno trži v SLO velja mednarodna garancija, drugače pa ne in sam kriješ stroške popravila, če ga daš popraviti v SLO. Moj se ne trži v SLO in če bo kaj narobe bo romal nazaj v Deutchland, ob mojih stroških seveda
evil.gif

Lahko pa imajo prodajalci tudi svoja lastna pravila, zato se je potrebno pred nakupom v tujini res dobro pozanimati, kako je z vračili, razreševanjem reklamacij, etc.