Citat:
Uporabnik markoman pravi:
abramovič tudi škode ne bi kupil ... jaz pa tudi ne. obstajajo pa ljudje, ki jo kupijo, saj mislijo, da dobijo folksvagna za nižjo ceno ... al pa še boljše, celo audija. ampak značka je še vedno škodina ...
pa če se vrnem k temi. rusi spijo. dolgo zimsko spanje. dacia se je rešila s pomočjo renulta, s pomočjo koga se bo lada? smo meli doma nivo. katastrofa od avta. prileze sicer daleč, a le če ni preveč snega in če ni preveč težek. ker tista 1,7 litrski mlinček z 80 konjiči ni bogvekaj. so pa poceni, to pa drži ...
Samo v info: Kolikor sem jaz slišal je večinski lastnik lade sedaj tudi Renault, tako da ...
Kar pa se Nive tiče je Gregor zelo dobro napisal, po mojih izkušnjah je 1,6 motor bil čisto OK, tako da dvomim, da 1.7 nebi opravljal svoje naloge dobro. Ni vse v moči motorja, je tudi v prenosu moči in pa predvsem v podvozju. Ne rečem, da je Niva super in oh in sploh, vendar je za tisto kar je namenjena enkratna.
Tudi glede porabe so moje izkušnje z 1.6 motorjem čisto spodobne. Odkar so leta 90 spremenili uplinjač in dodali 5 brzino si se lahko brez problema vozil z 9 do 10 litri. Če pa si se vozil kot penzioner se pravi cca 90 km/h do 100, pa je bila moja najmanjša poraba 8.1 liter. Ne smemo gledati porabo Nive na terenu, to ni mirodajno, tam tudi Puch popije gladih 28 do 30 litrov (preverjeno).
Pri Nivini porabi pa je potrebno vzeti v obzir tudi to, da ima avto stalni 4x4 pogon, kar precej prinese k večji porabi.
Problem Nive kot tudi ostalih Lad je pač pretirano rjevenje. To res ni normalno in to tije "spije" vse živce. Čeprav roko na srce ... imajo tudi Japonci skoraj enake probleme, prava katastrofa.