Butasto je to, da za dve uri vožnje z avtobusom, pardon avionom, rabiš nujno imeti pri sebi zobno ščetko in ščipalec za nohte (ki ti ga bodo skoraj gotovo vzeli).Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Hehe, ja kaj vi res ne vzamete zobne ščetke s seboj, res ne vidim kaj je tukaj tko "smešnega" in butastega,
mogoče pa rabijo ščipalec za ščipanje stevardes..... zobno pasto pa da si operejo "šnaflo", ko dobilo od te stevardese po njejCitat:
Uporabnik keber pravi:
Butasto je to, da za dve uri vožnje z avtobusom, pardon avionom, rabiš nujno imeti pri sebi zobno ščetko in ščipalec za nohte (ki ti ga bodo skoraj gotovo vzeli).Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Hehe, ja kaj vi res ne vzamete zobne ščetke s seboj, res ne vidim kaj je tukaj tko "smešnega" in butastega,
Citat:
7x sem že letel z letalom, in sem sedel že na 4h različnih mestih
Citat:
Uporabnik Rekreativni_kolesar pravi:
Da vam povem z lastnih izkušenj ... najlepše je sedeti pred krili letala in točno ob oknu, če ti uspe pravi čas priti na ta sedež ... Drugače je najbolj "varno" mesto na letalu, da sediš točno ob krilih ... Tam je namreč zelo ojačan trup, da drži zraven krila, vse ostalo je slabše. To je dobro, na primer, če pride do letalske nesreče - če letalo zdrsne ipd ... takrat je veliko manjša možnost, da se boš ubil, če se letalo razleti, kot pa ob krilih, kjer je trup veliko močnejši in trši ...
No, to sem slišal z dokumentarca z national geographica, kjer so imeli oddajo o varnosti letala ...
Drugače pa ... 7x sem že letel z letalom, in sem sedel že na 4h različnih mestih ... čisto v prvih sedežih, ob krilih, pred krilih in za krilami ... Opazil sem, da se pred krilih letalo tudi dosti manj trese zaradi trubolence ... pač, manj se je občuti ... Ampak razgled je pa veliko lepši pred krili in čisto ob oknu![]()
Samo 2x sem sedel na prvem sedežu, se pravi sedež stran od okna, pa mi je bil živ dolgčas ... čas nikamor ni šel, vse se je tak počasi vrtelo .. ob oknu pa cajt mine hitro, pa tudi dosti boljše volje sem takrat.
Citat:
Uporabnik Ingvar pravi:
Citat:
Uporabnik Rekreativni_kolesar pravi:
Da vam povem z lastnih izkušenj ... najlepše je sedeti pred krili letala in točno ob oknu, če ti uspe pravi čas priti na ta sedež ... Drugače je najbolj "varno" mesto na letalu, da sediš točno ob krilih ... Tam je namreč zelo ojačan trup, da drži zraven krila, vse ostalo je slabše. To je dobro, na primer, če pride do letalske nesreče - če letalo zdrsne ipd ... takrat je veliko manjša možnost, da se boš ubil, če se letalo razleti, kot pa ob krilih, kjer je trup veliko močnejši in trši ...
No, to sem slišal z dokumentarca z national geographica, kjer so imeli oddajo o varnosti letala ...
Drugače pa ... 7x sem že letel z letalom, in sem sedel že na 4h različnih mestih ... čisto v prvih sedežih, ob krilih, pred krilih in za krilami ... Opazil sem, da se pred krilih letalo tudi dosti manj trese zaradi trubolence ... pač, manj se je občuti ... Ampak razgled je pa veliko lepši pred krili in čisto ob oknu![]()
Samo 2x sem sedel na prvem sedežu, se pravi sedež stran od okna, pa mi je bil živ dolgčas ... čas nikamor ni šel, vse se je tak počasi vrtelo .. ob oknu pa cajt mine hitro, pa tudi dosti boljše volje sem takrat.
Nagradni vprašanji glede varnosti na letalu - 1) Kje je spravljeno gorivo na letalu? in 2) Če preživiš padec iz XXXXXm, kaj je najbolj pogost vzrok smrti v letalskih nesrečah?
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Če uspavalna dobro prime, je vseeno kje sediš. V vednost: najprej pejt scat, se po potrebi preobleci v trenirko in udobno naštimaj v sedež. Pokrij se z dek'co, naroči kozarec vode in rukni uspavalko. Nikakor ne delaj v obratnem vrstnem redu. Boš na skretu spal ves poscan.![]()
Kam potuješ torej?
Potuje se Turčija(Antalya), sicer ne vem katero letalska družba bo, a agenciji so rekli Adria Airways, sem pogledal na njihovo stran pa ni leta do Antalya. Potem sem pa pregledal Turkish Airlains tam pa sem našel ta let, vendar vidim da gre preko Istanbula, kdo kaj več ve; ker leti se razlikujejo od 6 ur do 10 ur....??
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Ne rabiš sreče, dovolj je internet. Enostavno narediš dovolj zgodaj spletno prijavo (Web Check-in) in izbereš sedež. Rabiš pa tiskalnik, ker moraš sprintati kupon.
Samo ne to nikomur povedati, ker bodo potem vsi to počeli.![]()
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Let (time-in-air) NE TRAJA 3.35h. No way, no how, no chance.
Butt-in-seat bo maksimalno 3h15m. Vse ostalo je pa rezerva, taxijanje po stezah, etc....