Kje sedeti na letalu?

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.842
-9
38
Ljubljana
Pa le nisem samo jaz "kekec"
smile-1.gif
čeprav sem že letel :D

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Pa še v Ljubljano sem zašel šele pred par leti.
grims-1.gif

Da ne govorim, da sem se izgubil, ko sem moral potem iz Ljubljane v Mengeš...
bonk.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.657
450
83
ne se sekirat. Vse je enkrat prvič. Sej tud sex se zgodi enkrat prvič, ampak za to noben ne sprašuje kje bi jo bilo najboljše prvič pičit. Pa zakaj tako?? verjetno zato, ker ne traja tako dolgo, kot let do Turčije.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Hehe, ja kaj vi res ne vzamete zobne ščetke s seboj, res ne vidim kaj je tukaj tko "smešnega" in butastega,
Butasto je to, da za dve uri vožnje z avtobusom, pardon avionom, rabiš nujno imeti pri sebi zobno ščetko in ščipalec za nohte (ki ti ga bodo skoraj gotovo vzeli).

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.657
450
83
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Hehe, ja kaj vi res ne vzamete zobne ščetke s seboj, res ne vidim kaj je tukaj tko "smešnega" in butastega,
Butasto je to, da za dve uri vožnje z avtobusom, pardon avionom, rabiš nujno imeti pri sebi zobno ščetko in ščipalec za nohte (ki ti ga bodo skoraj gotovo vzeli).
mogoče pa rabijo ščipalec za ščipanje stevardes..... zobno pasto pa da si operejo "šnaflo", ko dobilo od te stevardese po njej
hmm...
grims-1.gif

17. dec 2010
1.174
0
36
125
Da vam povem z lastnih izkušenj ... najlepše je sedeti pred krili letala in točno ob oknu, če ti uspe pravi čas priti na ta sedež ... Drugače je najbolj "varno" mesto na letalu, da sediš točno ob krilih ... Tam je namreč zelo ojačan trup, da drži zraven krila, vse ostalo je slabše. To je dobro, na primer, če pride do letalske nesreče - če letalo zdrsne ipd ... takrat je veliko manjša možnost, da se boš ubil, če se letalo razleti, kot pa ob krilih, kjer je trup veliko močnejši in trši ...

No, to sem slišal z dokumentarca z national geographica, kjer so imeli oddajo o varnosti letala ...

Drugače pa ... 7x sem že letel z letalom, in sem sedel že na 4h različnih mestih ... čisto v prvih sedežih, ob krilih, pred krilih in za krilami ... Opazil sem, da se pred krilih letalo tudi dosti manj trese zaradi trubolence ... pač, manj se je občuti ... Ampak razgled je pa veliko lepši pred krili in čisto ob oknu
smile-1.gif

Samo 2x sem sedel na prvem sedežu, se pravi sedež stran od okna, pa mi je bil živ dolgčas ... čas nikamor ni šel, vse se je tak počasi vrtelo .. ob oknu pa cajt mine hitro, pa tudi dosti boljše volje sem takrat.

Ingvar

Pripravnik
18. sep 2007
80
0
6
Citat:
Uporabnik Rekreativni_kolesar pravi:
Da vam povem z lastnih izkušenj ... najlepše je sedeti pred krili letala in točno ob oknu, če ti uspe pravi čas priti na ta sedež ... Drugače je najbolj "varno" mesto na letalu, da sediš točno ob krilih ... Tam je namreč zelo ojačan trup, da drži zraven krila, vse ostalo je slabše. To je dobro, na primer, če pride do letalske nesreče - če letalo zdrsne ipd ... takrat je veliko manjša možnost, da se boš ubil, če se letalo razleti, kot pa ob krilih, kjer je trup veliko močnejši in trši ...

No, to sem slišal z dokumentarca z national geographica, kjer so imeli oddajo o varnosti letala ...

Drugače pa ... 7x sem že letel z letalom, in sem sedel že na 4h različnih mestih ... čisto v prvih sedežih, ob krilih, pred krilih in za krilami ... Opazil sem, da se pred krilih letalo tudi dosti manj trese zaradi trubolence ... pač, manj se je občuti ... Ampak razgled je pa veliko lepši pred krili in čisto ob oknu
smile-1.gif

Samo 2x sem sedel na prvem sedežu, se pravi sedež stran od okna, pa mi je bil živ dolgčas ... čas nikamor ni šel, vse se je tak počasi vrtelo .. ob oknu pa cajt mine hitro, pa tudi dosti boljše volje sem takrat.

Nagradni vprašanji glede varnosti na letalu - 1) Kje je spravljeno gorivo na letalu? in 2) Če preživiš padec iz XXXXXm, kaj je najbolj pogost vzrok smrti v letalskih nesrečah?

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.657
450
83
Citat:
Uporabnik Ingvar pravi:
Citat:
Uporabnik Rekreativni_kolesar pravi:

smile-1.gif

Nagradni vprašanji glede varnosti na letalu - 1) Kje je spravljeno gorivo na letalu? in 2) Če preživiš padec iz XXXXXm, kaj je najbolj pogost vzrok smrti v letalskih nesrečah?
confused-1.gif
če preživiš padec z XXXXX metrov višine bi lahko bil vzrok smrti...hmmm... kaj pa vem... mogoče zaradi prepiha pri padu in pljučnice...
al pa hmmm...
sprasujem se.gif

Ingvar

Pripravnik
18. sep 2007
80
0
6
No, da ti odgovorim (morda boš potem razumel, na kaj sem ciljal): 1) Gorivo je spravljeno v krilih in 2) Požar

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Če uspavalna dobro prime, je vseeno kje sediš. V vednost: najprej pejt scat, se po potrebi preobleci v trenirko in udobno naštimaj v sedež. Pokrij se z dek'co, naroči kozarec vode in rukni uspavalko. Nikakor ne delaj v obratnem vrstnem redu. Boš na skretu spal ves poscan.
hysterical-1.gif

Kam potuješ torej?

Potuje se Turčija(Antalya), sicer ne vem katero letalska družba bo, a agenciji so rekli Adria Airways, sem pogledal na njihovo stran pa ni leta do Antalya. Potem sem pa pregledal Turkish Airlains tam pa sem našel ta let, vendar vidim da gre preko Istanbula, kdo kaj več ve; ker leti se razlikujejo od 6 ur do 10 ur....??

ne vem kje si naso 10 ur...turcije je max 3 ure letenja...tak da je vseeno kjer sedis

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Saj je cisto mozno, da je to posted duration.

Do Istanbula (ugobam) kao 3h 20min, od tega leta ene 2.5h, potem pa connection time, pa let do Antalye...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Najbolje je pri oknu ob zasilnem izhodu.

Tam je namreč dodaten prostor za noge. Samo to dobit, je pa že treba imeti srečo. Lani so me tako dali na zadnjega od treh zaporednih poletov. Na drugem sem bil sicer ob hodniku, ampak nič ne pomaga, nog kaj dosti ne moreš stegnit, ker ti skoz z vozički operirajo.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.842
-9
38
Ljubljana
No da ne bo pametovanja let traja 3h 35 minut; letalo bo izgleda Airbus A320; linija JP 6158; ne vem pa kje vse gre, da je tolko časa Lj-Antalya

erikson

Guru
25. avg 2007
22.804
6.567
113
Ne rabiš sreče, dovolj je internet. Enostavno narediš dovolj zgodaj spletno prijavo (Web Check-in) in izbereš sedež. Rabiš pa tiskalnik, ker moraš sprintati kupon.

Samo ne to nikomur povedati, ker bodo potem vsi to počeli.
grin1.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Let (time-in-air) NE TRAJA 3.35h. No way, no how, no chance.

Butt-in-seat bo maksimalno 3h15m. Vse ostalo je pa rezerva, taxijanje po stezah, etc....

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.842
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Ne rabiš sreče, dovolj je internet. Enostavno narediš dovolj zgodaj spletno prijavo (Web Check-in) in izbereš sedež. Rabiš pa tiskalnik, ker moraš sprintati kupon.

Samo ne to nikomur povedati, ker bodo potem vsi to počeli.
grin1.gif

Hja, če bi imel karto že, vendar jo dobim šele tam na letališču :S

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.842
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Let (time-in-air) NE TRAJA 3.35h. No way, no how, no chance.

Butt-in-seat bo maksimalno 3h15m. Vse ostalo je pa rezerva, taxijanje po stezah, etc....

Ja možno, pač to mi piše v tistih "navodilih" za potovanje ki sem jih prejel piše odhod 17:30, prihod 21:05 (vse po lokalnem času).