Kje se skrivajo Provide?

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kaj pa, če ga prehiti "navadna provida", torej nek avto, ki ima provida sistem v sebi.

Nekje so omenili, da velja tisto, da moraš provido prvo prehiteti, šele potem te lahko začne snemati. A potem sem spet drugje prebral, da to baje več ne velja.

Kako je zdaj sploh na tem?
Na tem je tako, da je bil 10.člen Pravilnika o meroslovnih zahtevah za merilnike hitrosti v cestnem prometu iz leta 2002 ( klik ), v katerem je črtana postavka
Citat:
– dovoljeno je samo merjenje hitrosti vozil, ki prehitevajo vozilo, v katerem je vgrajen merilnik hitrosti, oziroma vozijo mimo merilnika hitrosti;

Se pravi vozila opremljenega, v tem primeru s sistemom Provida, NE rabiš prehiteti da bi lahko začeli z meritvijo.

Ales

Pripravnik
7. avg 2007
403
3
18
Lichtenwald
smejiš se lahko samo svoji nevednosti

Policijska postaja za izravnalne ukrepe

* opravlja nadzore državne meje, in sicer tako na državni meji kot v notranjosti države;
* odkriva čezmejno kriminaliteto;
* odkriva ilegalne migrante in vodiče;
* odkriva tihotapstvo mamil, orožja, streliva in ukradenih vozil;
* odkriva uporabo ponarejenih, prenarejenih in tujih listin;
* pomaga policijskim postajam na območju PU pri nadzoru državne meje;
* opravlja policijske naloge v zvezi z nadzorom državne meje, za katere so poleg splošnih
potrebne tudi posebne veščine ali znanja ter specialna oprema ali jih je potrebno
izvajati usklajeno na območju policijske uprave;
* sodeluje pri usposabljanjih za posebne veščine ali znanja, ki spadajo v njeno
neposredno delovno področje;
* skrbi za vzdrževanje, racionalno uporabo ter preizkuse tehnične opreme in sredstev, ki
jih ima v uporabi;
* za policijske uprave izvaja pridržanje tujcev v skladu z drugim odstavkom 43. člena Zpol;
* opravlja naloge prekrškovnega organa v skladu s predpisi;
* po potrebi opravlja druge policijske naloge.

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.712
77
48
Izravnalni ukrepi za večjo varnost v schengnu.... Iščejo razne tihotapce, preverjajo dokumente...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.936
6.977
113
Hm, kakšna bedarija je pa tole. Potem lahko provida dejansko vedno "divja" po AC, čeprav ne lovi nikogar.

Pa lahko kakšno vozilo "divja" brez, da bi imeli prižgane lučke?? To še policija ne sme, provida pa lahko?

Ales

Pripravnik
7. avg 2007
403
3
18
Lichtenwald
ZVCP-1 UPB5 v 6. odstavku 32. člena pravi:

Omejitve hitrosti, določene v prvem in četrtem odstavku tega člena, ter omejitve hitrosti, izražene s postavljenimi prometnimi znaki, ne veljajo za vozila policije, opremljena s posebnimi napravami za ugotavljanje hitrosti, kadar policisti z njimi nadzirajo hitrost vozil v cestnem prometu, in za vozila policije, kadar policisti z njimi na podlagi dovoljenja generalnega direktorja policije ali odredbe pristojnega organa izvajajo prikrita preiskovalna dejanja po Zakonu o policiji ali Zakonu o kazenskem postopku. Vozniki teh vozil morajo voziti na tak način in s takšno hitrostjo, da ves čas obvladujejo vozilo in da ne ogrožajo drugih udeležencev v cestnem prometu ali njihovega premoženja.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.936
6.977
113
Kako se pa potem razlaga tole:

Citat:

Vozniki teh vozil morajo voziti na tak način in s takšno hitrostjo, da ves čas obvladujejo vozilo in da ne ogrožajo drugih udeležencev v cestnem prometu ali njihovega premoženja.

Divjanje v prometni konici verjetno pomeni ogrožanje, ali pač?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.936
6.977
113
Ne vem. Dostikrat slišim po radiju, da vozijo tam pa tam..in to je recimo okoli 15h.

Kdaj so pa največ na cesti? Ima kdo ažuren seznam avtomobilov, ki imajo provida sistem?

Ales

Pripravnik
7. avg 2007
403
3
18
Lichtenwald
Najbrž sem res malo nerodno napisal tisto vprašanje, ker so sigurno non-stop na cesti. Zmotilo me je tisto, kar si napisal o divjanju in prometnih konicah, ker tam se pač ne more "divjati".

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
K civilnim (kolikor jih je še na cesti) prištej še ''uniformirane'' Superbe, ki pa jih boš težko zgrešil.

Katere od civilnih provid pa so šle rakom žvižgat? Štajerskega Accorda tudi že kar nekaj časa nisem videl.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.936
6.977
113
Citat:
Uporabnik Ales pravi:
Najbrž sem res malo nerodno napisal tisto vprašanje, ker so sigurno non-stop na cesti. Zmotilo me je tisto, kar si napisal o divjanju in prometnih konicah, ker tam se pač ne more "divjati".

Se da. Če ne drugega, na nekaj km trase...in če na taki razdalji pospešim enako kot provida, boma imela lepo 200kmh in me bo pohopsal. Čeprav se bomo 99% poti vozili z 120km ali manj, se lahko na par km nabere tudi 200kmh ali več hitrosti.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.508
10.735
113
accorda sem danes videl v bohovi, je strafal enga nepridiprava. tako da je aktiven

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Škoda
grin1.gif

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.205
26
48
Citat:
Uporabnik Ales pravi:

Lahko pa prehitevaš čez polno črto. Pa imaš lep posnetek na providi.
uf-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.936
6.977
113
Zakaj se pa samo govori "jih je veliko" in se ne napiše točno kateri so, po možnosti pa še registerske zraven?!