No sej to je moj point. Ta tema je proizvod tega, kar je sam napisal - zanj so vsi policaji omejenci. Zdej tu nekaj razpravljat a je bilo primerno, da jo je osvajal med postopkom, je brezveze, ker to sploh ni jedro spora.
Pa dajmo nekaj razcistit. Eno je, da jo je na neko tekmo povabil in ji rekel d ana njej ne najde napak, drugo pa, da bi s pomocjo sluzbenih evidenc vohljal za njo. Konec koncev je vsak vpogled v evidence zabelezen in je to precej preprosto preveriti. In je seveda nedopustno ce bi to pocel.
Hkrati se mu zdi fajn, da je en starejsi policaj priznal da mu ne gorijo luci na avtu in da je bil normalen (sproscen) med pogovorom, hkrati pa zahteva strogo uradnost. In kar se mojega zafrkavanja tice - mislim da sem dovolj resen in uraden ko je to potrebno. Hkrati pa sem mnenja, da mora biti policist oseba ki je dostopna ljudem in ki s eje ljudje ne bojijo same po sebi. Meni je neumno poslusat da nekdo ne upa policista nekaj vprasat. Sej konc koncev smo v sluzbi zarad ljudi in ne zaradi samih sebe. In ja, raje vidim da se sodelavci okrog mene znajo pohecat kot pa da glede izpod kape kot da si mu mater ubil in pise poloznico ko bi lahko izrekel opozorilo.
Ampak ta debata je cela surrealna. Ker ta foter upokojeni policaj bi verjetno hitro uredil zadevo. Morda bi se pa ugotovilo, da je sam telefonske med postopki pobiral. Ampak ja, tomiju so policaji vsi po vrsti omejenci. Kaj bi zdej tu pol se razpravljali? ta je bil eden izmed vseh - omejenec. Zdej lahko mirno spis naprej tomi.
Aja pa ce se vedno menis, da je bilo kaj med postopkom nestrokovno, neeticno ali nezakonito naj punca napise pritozbo na postopek. Prvo bodo zadevo resevali na postaji in ce se tvoje dekla ali policist ne bodo strinjali z ugotovitvami postopka na postaji, gre zadeva naprej v obravnavo na senat. Senat je sestavljen iz clanov, ki niso zaposleni v policiji. Tko da go for it.