Kje odpreti TRR za otroka?

Mobisux

Pripravnik
18. avg 2007
456
0
16
Katera banka ima najboljše pogoje oz. ugodnosti/najmanjše stroške vodenja računa za novo odprt TRR? Hvala za vse info.

Stardo

Pripravnik
3. jan 2009
353
0
16
40
Mislim, da imajo kar vse banke brez stroškov vodenja za otroke + kake dodatne ugodnosi kot npr višje obresti na varčevalnem računu.

Zaradi praktičnosti je najbolj pametno, da odpreš tam, kjer imaš sam odprt osebni račun, ker v večini primerov lahko z otroškim računom "operiraš" preko svoje spletne banke..

Tojka

Pripravnik
4. okt 2011
176
6
18
Jaz sem za oba moja otroka odprla račun na Hypo banki, itak pa na nobeni banki ni nekih stroškov, bolj pomembni so potem paketi. Na Hypo banki imajo to super narejeno, pa še možnosti dobrega varčevanja imaš in tudi zelo dobre obrestne mere za kredite v kolikor jih potrebuješ.

natko45

Fizikalc
1. nov 2010
1.017
3
38
Me bankami ni nekih velikih razlik, ampak ti tudi jaz vseeno priporočam Hypo banko. Stroškov ni, izbiraš lahko med paketi, imajo tudi zelo dobre obrestne mere na varčevanje in tudi za kredite. Je pa res da je najboljše potem da ste kar cela družina na Hypu. Je še boljša varianta.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.782
221
63
Citat:
Uporabnik Mobisux pravi:
Katera banka ima najboljše pogoje oz. ugodnosti/najmanjše stroške vodenja računa za novo odprt TRR? Hvala za vse info.

ce rabis za mularijo ... jaz se mocno nagibam k skb. zakaj? ker je racun for free (ce ne rabis internetnega poslovanja in kartice). ker imajo odprto tudi v soboto. interspar btc.

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.574
9
38
se nagibam tej trditvi ,da imaš tam kjer imaš ti račun ,zaradi raznih nakazovanj preko e banke s svojega računa.
Kolikor vem imajo vsi za otroške in študentske račune brez stroškov ,edino kar se mi zdi ,da zaračunajo je zapiranje TR računa.

Stardo

Pripravnik
3. jan 2009
353
0
16
40
Sem isto napisal že zgoraj...

Dejansko nima smisla komplicirat, ker si narediš samo nepotrebne poti in posledično izgubo časa+stroški. Odpreš tam kjer imaš ti TRR. Itak majo vse banke kao pakete in ugodnosti

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Nikogar ne skrbi, kar piše v članku, da lahko CSD prepove dostop do tega denarja? Recimo da na ta račun daješ denar za otroško sobo, vsak mesec nekaj. Ko bi pa rad to dvignil, pa ne gre?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
En moj kolega mora sam plačevati za vrtec, ker je tamalemu toliko denarja (manj kot je vrtec) prihajalo na račun od malega (dedki,babice..). :D

Meni osebno se zdi tole z računi prvorazredna kozlarija, koliko pa mislite, da bo ta denar vreden čez 18let?

Nazadnje urejeno:

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Ne vem kok bo, zato pa moraš imeti do njega vseskozi dostop. Sam bom to, kar dajem za otroka na stran prenesel na svoj račun, otroškega bom pa zaprl. Ko bo dost stara, da bo vedla kaj je denar, bomo šli skupaj odprt račun, da dobi šparovček, tist pa nej zapravla za kar hoče :D

hgard

Guru
22. jul 2007
4.096
590
113
Danes sem poslušal po radiu eno iz Dursa. Priznala je, da celo njim ni vse jasno, načeloma je pa tako:
- upoštevajo se prihodki in premoženje cele družine
- od varčevanja se upoštevajo samo obresti
- CSD nima nadzora nad otroškimi računi, razen če je denar dejansko otrokov (npr. od dedovanja)

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Torej je sedaj ta panika, ki jo izvajajo nekateri starši z zapiranjem otroških varčevalnih TRR popolnoma nepotrebna? Vem za kar nekaj primerov, ko so to posamezniki storili samo zato, da se jim kao ne bi ukinili otroški dodatki (delavke na CSD-jih so jim to povedale).

confused-1.gif

hgard

Guru
22. jul 2007
4.096
590
113
Ja, to je tudi rekla, da se pojavlja mnogo govoric in naj pokličejo osebno na csd če jih kaj zanima.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:

Srečno pri zapiranju računa
evil.gif

CSD is watching you!

Danes sem poslušal po radiu eno iz Dursa. Priznala je, da celo njim ni vse jasno, načeloma je pa tako:
- upoštevajo se prihodki in premoženje cele družine
- od varčevanja se upoštevajo samo obresti
- CSD nima nadzora nad otroškimi računi, razen če je denar dejansko otrokov (npr. od dedovanja)

Torej, takole je rekla na DURSU, je zgoraj napisal hgard. Zdaj če je res nisem preverjal, ker sem pustil zaenkrat odprtega.