kje kupiti majico

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
poglej zadolženost dežele danes, pa pametuj dalje.
Neumnost enih legitimiraš z neumnostjo drugih. Way to go...
cheer.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Cene vozil v primerjavi s plačami. Vir: Avtomagazin.

Prve tri so z leta 76, druge tri iz leta 79. Za izračun je bila vzeta povprečna jugoslovanska plača, v Sloveniji je bilo povprečje drastično višje, torej manj plač za avto.

Kako smo živeli tedaj in kako živimo sedaj presodite sami.

[/QUOTE]

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
jup..res je..avto. ta sveta dobrina.

najdi zdej še stanovanje, kilo kruha, litr mleka, flašo cvička, kw elektrike, postno znamko, telefonski impulz, zdravstveno zavarovanje...

a sem se kaj nepotrebnega pozabil?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Ej stari, vsega tega pa res nimam časa iskat.

Za cviček pa sploh nima pomena iskat podatka, ker do pred kratkim sploh ni bil tretiran kot vino.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
pa sej si tok mlad se, da ti spomin da vse pdoatke. ne bos pa mozolarjem razlagal, da je bil jupi cenejsi, pa bajte na kredite, k je pozrla inflaciaj..sej pol terminologije, besed ne poznajo.

nasa generacija pa miži. če odpreš oči pa vidiš, da je bilo nujno potrebno ceneje, dostopneje, razkoš pač ne..danes je vse dostopno, sam kupit ne moreš.

rad rečem tkole
titu si jebal jovanko, pa si iz tople postelje letel na otok. danes janši, turku [censored] ženo, pa boš še anprej ležal na mrzlih tleh. jebe se njim za vse

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Sam ne vem kaj ste potem pri vas jedli v prejšnjem režimu, če ti zdaj žereš samo pljučno pečenko.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik softi pravi:
krompi pa zelje sigurn ne.

na hrani ni za šparat. zato ne pijem cviček.

Mam predlog za vse take kot si ti... poiščite si državo, kjer se živi vsaj tako dobro kot včasih (po vaše) v jugi in adijo!

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
prjatu moj, izglasoval si demokraijo, zato ti demokratično lepo povem..tale država zaudarja po gnilobi, razpadanju, korupciji, idiotizmu.. ti bi me pa totalitarno izgnal. e zajebi. bruselj pravi vsi drugačni, vsi enakopravni. jaz pa dodajam, pametni moramo z budalami. jebat ga.

in tisti, k ni sposoben sprejet kritike na svoje stanovanje, občino, regijo, državo nej se mal zamisli.
celo dolenc včasih ponižno prizna, da je dolenc in da cviček ni vino. a ga preselimo kar na stajersko?

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Citat:
Uporabnik softi pravi:

še vedno ša čakam argumente zakaj je danes bolje

Zakaj je danes bolje? Kot pred npr. 30 leti?
No ja. Neumno vprasanje, pa vseeno resen odgovor:

Zato ker je danes zivljenje veliko boljse. Zivljenje, podobno zivljenju pri nas 30 let nazaj, lahko se vedno zivis v kaki Romuniji. In se toliko bolje je danes, da ne bos imel prav dosti tezav zapustiti drzavo.

Kaj ti je bilo vsec v Sloveniji pred 30 leti?
Da je Slovenija majhna in da sta bili Italija in Avstrija blizu?
Da ni bilo guzve na cesti, ker je redko katera druzina imela vec kot en avto? Mnoge so bile brez. (sicer se vprasas kako je mozno, da so bili zastoji takrat veliko vecji.)

Da si v trgovini vedno dobil kruh in pasteto? Malo naprej, cez mejo, pa se kup okusnih jogurtov, margarin,...

V primerjavi s tistimi na jugu smo bili res kar v redu. Ko se pogovarjam z njimi, se spominjajo, kako so iz Italija svercal kavbojke. Si mislis, da je nekdo iz makedonije sel na vlak za Italijo, da je prinesel domov pet parov kavbojk?

No, ko sem razmisljal sem se spomnil, da je bilo takrat bolje, ker je bilo vec avtobusov. Sedaj k nam ne vozijo vec ob praznikih in nedeljah. Samo vprasanje casa je kdaj bojo ukinili tudi kakega med tednom.
Pred 30 leti se tega ni bilo potrebno bati. Avtobusi so bili namrec nabiti. Nas vcasih na Vicu ni vec pobiral, ker je ze na glavni postaji komaj zapru vrata.
Sedaj pa sedijo na avtobusu samo se dijaki, pa se ti se povecini vozijo s kolegi studenti.