Kje kupit Ray Ban Aviator

MojcaG

Pripravnik
2. sep 2007
319
5
18
Citat:
Uporabnik Sunshine pravi:
Če kdo želi poceni original očala, pa ne samo Ray Ban, ampak tudi ostale znamke, so tukaj ugodno fuul: Otticanet , vse original + poštnina je poceni. Za svoje ray ban sem dal s poštnino 130 €, medtem ko so v Sloveniji 200.

Najbrž ne velja čisto za vse znamke?
smile-1.gif

Kupila cca dva tedna nazaj pri nas ta očala:
http://www.otticanet.com/adidas.cfm?p_codice_occhiale=EVIL_EYE_PRO_L_A126&glasses_type=2
ADIDAS EVIL EYE PRO L A126, Colour: COPPER BROWN/LST ACTIVE (ANTIFOG) LST BRIGHT (ANTIFOG) (6092)
Tukaj na tej strani piše Price: € 209,00 (prečrtana cena) -15% = € 178,00 .
Ta model je v optiki, kjer sem kupovala, redna cena 189 € (zase sem jih dobila s konkretnim popustom ...)

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
sunglassesuk.com s kodo BT15 so najcenejsa optika, kar sem gledal po netu..

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
se strinjam, da original ocala delujejo mnogo bolj kompaktno.
sam imam aviatorke stare 20 let (kot nove, nihce jih ni nosil) in cim jih primes v roke ugotovis, da so popolnoma drugacne od ponaredkov.
drugace sem si kako leto nazaj na ebayu narocil wayfarerke, ker nisem vedel, ali mi ustrezajo ali ne. no, sedaj vem, da ko bom kupoval nova ocala bodo original wayfarer:) je pa pri teh se vecja razlika.. sicer zgledajo cisto ok, dokler ne vidis originalov. mnogo bolj kompaktni, tezji, boljsi okvir (bol natancno izdelan in pri teh kitajskih je okvir celo barvan
bonk.gif
). imajo pa tele kitajske sicer steklene lece ter na njih pise made in usa?!

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Mene zanima kako je zdej s carino? Kaj to moraš nekaj prilagat neka dokazila? Kaj to maš 50-50 al boš carino plaču al ne? Kolko pa sploh je carina če so špegli 30EUR iz Malezije? Po možnosti lahko še kako kazen plačaš ker kupuješ fake? Pač si bom ene omislu pa me zanima kaj me lahko doleti...
grin1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.174
9.809
113
Citat:
Uporabnik Gamero pravi:
Ali ni carina če je nakup nad zneskom 40-50eur, če se motim naj me kdo popravi
smile-1.gif
Še malo nazaj je bilo 22 EUR meja. Mi je pa ravno zadnjič šla čez normalno zadeva za 28 EUR, tako da možno, da so kaj spreminjali.

Če ja bi bilo fajn.

Fejk, jah tvegaš, da ti jih uničijo. Ampak za 30 EUR ni tako hudo. Sicer je bil pa zgoraj link do očal za 22 EUR, ko bi moralo iti brez problema čez carino.

sad

Guru
24. avg 2007
21.174
9.809
113
Citat:
Uporabnik SpidiGonzalez pravi:
Torej sta samo dve opciji, ali da dobiš normalno ali pa da jih uničijo. Kazni v nobenem primeru ni?
Ne. Če te pozovejo, da se izjasniš ali so original in ti rečeš ja, te lahko kaznujejo (verjetno). Sam bi jim odvrnil, da ne morem potrdit tega, ker jih še nisem uspel pregledat.
grin1.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.928
2.341
113
za šankom
Citat:
Torej sta samo dve opciji, ali da dobiš normalno ali pa da jih uničijo. Kazni v nobenem primeru ni?

meni so jih odprli.poslal link paypala zaradi plačila in link ebaya kjer na prodajalčevi strani piše itak da so original.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Men sam ena zadeva ni jasna, verjamem da so draga ocala kakovostnejsa od poceni ponaredkov, ki se prodajajo na eBayu iz HK ali Kitajske. Sem bil pa pred enim mesecev v UK in sem zavil v TK Maxx (UK razlicica ameriskega TJ Maxxa) - torej neke vrste outlet. Skratka kupil sem Gianfranco Ferre spegle za zeno za 30 GBP (RRP:95 GBP - preveril na ottica.net in so tam 140 EUR), zase sem pa vzel se Police tudi za 30 GBP (RRP: 109 GBP). So imeli se raznorazne druge spegle, med njimi tudi Ray Ban. Skratka super kupcija in mal dvomim da so prodajali cheap ponaredke.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
176
63
38
Shift od katerega prodajalca si nabavil? Jih je ful, pa se neb rad opekel.So ql očala?

Nazadnje urejeno:

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Citat:

Če ugotovijo, da je fake in se odločijo za komisijsko uničenja, ti tudi to računajo, kolikor jaz vem.
Glih sodelavec je, nevede, kupil Ed Hardy ponaredke, na carini so to ugotovil. Je zgubil 150 €, ki jih je colal za cunje pa še 150€ so mu računali za uničenje.

shift

Guru
20. jul 2007
9.928
2.341
113
za šankom
Citat:
Uporabnik FuriousG pravi:
Shift od katerega prodajalca si nabavil? Jih je ful, pa se neb rad opekel.So ql očala?

kot je že nekdo omenil v tej temi.med original in ponaredkom ni nobene razlike ko jih gledaš ali ko jih držiš.
prodajalec je pa chenyuzhen18

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
ve kdo mogoče kje bi dobil leče za evil eye pro? pri nas so 43€ kar se mi zdi ogromno za 2 kosa plastike

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Mal offtopic

Saj se ni toliko, za oakley so 60€ oz 90€ polarizirane
hysterical-1.gif

bruco21

Pripravnik
10. maj 2008
106
0
16
ksz.
Eno offtopic vprašanje. Včeraj sem očitno med čiščenjem očal preveč močno podrgnil po notranji strani stekel na mojih Ray Ban s polarizacijo in sem očitno "oddrgnil" nekaj tistega polarizativnega sloja s stekel. Vedno do sedaj sem uporabljal neke čistilne robčke pa ni bilo problemov ampak očitno ni to najboljša ideja.
uf-1.gif

Na srečo sem to naredil čisto pri vrhu in zelo zelo malo (1-2 mm2) tako, da samo upam da jih ne bom s čiščenjem še kaj dodatno poškodoval... Verjetno se tega ne da popraviti? Očitno tudi Ray Ban ni več tisto kar je bil...
rolleyes-1.gif