Kje kupit Ray Ban Aviator

sad

Guru
24. avg 2007
21.174
9.809
113
KSZ
Evo, prispele Aviatorke 3025 iz HK. Zadeva izgleda OK. Sem malo pogledal tisti vodič, kako ločit original od fake-a in ni nobenega znaka, da bi bil fake. Razen cene seveda
grin1.gif
. 22 EUR.
Opravljen je bil carinski postopek, tako da so cariniki zadevo pogledali, zanimivo pa, da me niso pozvali, da naj dokažem, da je original
smirk-1.gif
.

Jutri (če bo čas), grejo pa k optiku na preverbo UV zaščite, ampak dvomim, da bo tukaj težava.

Me je pa neprijetno presenetila izredna zatemnjenost. Noter dejansko skoraj nič ne vidim s temi očali gor.
redface-1.gif

Odyssey

Pripravnik
9. okt 2007
756
3
18
Mene tudi zanima kvaliteta očal, in pa javi še link kje na ebayu si jih vzel

Lp

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Me je pa neprijetno presenetila izredna zatemnjenost. Noter dejansko skoraj nič ne vidim s temi očali gor.
redface-1.gif

Ja to pa zna bit j€ba, ker sončna očala so predvsem namenjena nošnji v zaprtih prostorih.

sad

Guru
24. avg 2007
21.174
9.809
113
Evo, sem jih nosil tudi zunaj in so občutno bolj zatemnjena kot dosedanja sončna očala. Kar mi ne ustreza najbolj. No, za ta hudo sonce na plaži bo
cool-1.gif
, sicer pa jih itak ne mislim nosit...
Bo tako bolje?
evil.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.127
113
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Evo, sem jih nosil tudi zunaj in so občutno bolj zatemnjena kot dosedanja sončna očala. Kar mi ne ustreza najbolj. No, za ta hudo sonce na plaži bo
cool-1.gif
, sicer pa jih itak ne mislim nosit...
Bo tako bolje?
evil.gif

Jaki ponaredek; kvalitetna očala po možnosti s polarizacijskimi stekli so enako svetla kot če jih ne bi bilo. Dokler jih nimaš v lasti ne veš in misliš da so tista merkatorjeva za 5 EUR OK -> BTW tista imajo tudi 100% UV filter.

Da ne rečemo kaj o tem, da imajo slaba očala čudno optiko in popačijo sliko do te mere da te začne bolet glava in je bolje biti v soncu brez njih!

Torej 100+ EUR vredna očala niso tako draga zaradi branda, ampak zaradi dejanske kvalitete in tega ponaredek ne more imeti!

sad

Guru
24. avg 2007
21.174
9.809
113
Hehe, torej sedaj ni več UV zaščita ločilni znak med očali za 5 EUR in za 200 EUR, sedaj je že svetlost in popačenje slike.
Zanimivo, da optik ni ugotovil razlike glede svetlosti in popačenja slike, lahko pa, da je bolj neznalac...
Če imaš slučajno original Aviatorke lahko enkrat primerjava, me res zanima ali so original take ali to zaradi ponaredka...

Sicer je pa tako: za 1 teden imet to sranje na sebi (ko sem na plaži) ni šans, da dam 150+ EUR, kolikor so original. Za 22 EUR se pa že splača...
grin1.gif

Odyssey

Pripravnik
9. okt 2007
756
3
18
No moje raybanke so že na carini, sem danes dobil obvestilo da predložim dokazilo o plačilu, prišle so me 19,20 EUR, na to mi ne bodo drapnili carina ali davka a ne?

Lp

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.127
113
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Hehe, torej sedaj ni več UV zaščita ločilni znak med očali za 5 EUR in za 200 EUR, sedaj je že svetlost in popačenje slike.
Zanimivo, da optik ni ugotovil razlike glede svetlosti in popačenja slike, lahko pa, da je bolj neznalac...
Če imaš slučajno original Aviatorke lahko enkrat primerjava, me res zanima ali so original take ali to zaradi ponaredka...

Sicer je pa tako: za 1 teden imet to sranje na sebi (ko sem na plaži) ni šans, da dam 150+ EUR, kolikor so original. Za 22 EUR se pa že splača...
grin1.gif

Za uve zaščito greš v belinko, kupiš prozorni UV (zaščitni) lak in premažeš očala! 100% zaščita! (sicer ni nikjer napisano za kateri spekter UV svetlobe gre)

Čisto črna očala (ne gre skozi nič vidne svetlobe) bodo tudi imela 100% UV zaščito, zato pa je 100% UV zaščita pri čimmanjšem toniranju leče znanost in tega kitajci (še) ne znajo. (naredit polikarbonat ki prepušča 99% vidne svetlobe in odbija 100% UV svetlobe)

In ja tudi optika je tista, ki dela očala kvalitetna .. sej sedaj ne trdim da draga očala brusijo in polirajo da dobijo optimalno lečo (ali pa tudi), ampak vseeno je kvaliteta v izdelavi 100x večja kot pa pri kitajskih odlitkih kjer se štanca leče na strojih kateri so pri nas 30 let nazaj delali gumbe za srajce.

Še nekaj o okvirjih; draga očala imajo bodi okverje iz kvalitetne plastike oz. druge polimerne mase, ki je vsaj dermatoroško testirana če ni vmes še kakšen drug preizkus. Kitajci delajo to iz "strupene" plastike ... kovinski okvirji pa itak, dobi enega ki ima alargijo na kovino pa da vidimo če prepozna ponaredek raybank od originala!

Sej za po plaži frajarit so vse OK, če zgledajo kot original raybanke pa itak!
zmaga.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.174
9.809
113
Ne bi smeli. Lahko pa jih pošljejo na uničenje, ker so prepoceni...
evil.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.174
9.809
113
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Sej za po plaži frajarit so vse OK, če zgledajo kot original raybanke pa itak!
zmaga.gif
Sicer jaz na plaži bolj ležim, ampak ok...
tongue-1.gif

Kot rečeno, tudi mene zanima primerjava z original zadevo, tako da, če imaš, dejmo primerjat malo... Samo da ne bo na koncu tudi original iz Kitajske.
grin1.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Kakorkoli, jaz si ponaredka ne nataknem na nos, ker imam potem kar slab občutek.
Razlika med originalom in ponaredkom je ogromna.
Original deluje kompaktno, ponaredek je pa ves "zmahan", pa naj bodo to kovinska ali pa plastična očala, govorim na splošno, ne samo za Rayban.

sad

Guru
24. avg 2007
21.174
9.809
113
Mah, brez veze. On ima slab občutek, če ima ponaredke gor, pa tega ponaredka še od daleč videl ni. S takimi je brez veze o tem debatirat.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Pa se to ni ziher.. jaz sem sprobal ene pradice, jih nosil 5 minut po trgovini.. vse lepo in prav. Narocil, placal, dobil.. in po 1 uri sem mislil, da se mi bo odpeljal, ker so mi ves cas lezle gor na obrvi in na oci.. Na sreco je unisex model in sem jih podvalil naprej v familiji.

Sunshine

Pripravnik
23. jul 2008
84
0
6
Če kdo želi poceni original očala, pa ne samo Ray Ban, ampak tudi ostale znamke, so tukaj ugodno fuul: Otticanet , vse original + poštnina je poceni. Za svoje ray ban sem dal s poštnino 130 €, medtem ko so v Sloveniji 200.