Kje kupit Ray Ban Aviator

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
176
63
38
Hey!
Po paaaarih letih nošenja Bolle očal, sem se odloču za nova. Itak so mi Aviatorke totalno najhujše, tako da se zanimam kje bi jih najugodneje nabavil. Pri nas so okrog 150 eur.
Včasih se je kupovalo nekje v Italiji, proti Trbižu? Je to še aktualno? Kako je pol z garancijo?
Mam pa še eno opcijo. Sredi maja gre kolegica v USA. Bi mi ona to lahko poslala čez lužo? So tam kaj bolj kvalitetne?
Najlepša hvala za nasvete!
lp, g

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
NA EBAYU imaš
smile-1.gif

AXi0N

Fizikalc
9. sep 2007
1.014
0
36
Kolega jih je lani kupil v USA, za cca 20-30 eur ceneje kot tukaj.
Ne vem če se splača kupovat in da ti jih potem pošlje, razen če ti jih prinese. Kvaliteta je enaka.

Imaš pa aviatork polno v optikah, saj so letos spet "must have"
wink-1.gif

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
176
63
38
Mah Ebay mi ne diši preveč. Nočem dobit krša. Po optikah jih je polno ja, cene pa tud kar mal nihajo. A je kakšna kul spletna prodajalna očal?

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik FuriousG pravi:
Mah Ebay mi ne diši preveč. Nočem dobit krša. Po optikah jih je polno ja, cene pa tud kar mal nihajo. A je kakšna kul spletna prodajalna očal?

Jaz sem na ebayu kupil 2 očala. Prve so mirror look, imam jih že 3 leta, skrbim za njih NIKAKO
smile-1.gif
) pa so brez praske, niso skrivljene... druge so pa zelene, isto stare pa vse. Moram povedat da ko jih nosim me nič oči ne bolijo pa blešči se ne. S tem da mirror so temnejše, zelene pa svetlejše.
Mirror piše made in italy, zelene piše made in USA.

Mislim, da ti enako robo prodajajo v optikah za 5x cene ali še več.

Moje mnenje, naredi pa kakor hočeš
smile-1.gif
Aja oboje sem pa iz USA naročil

AXi0N

Fizikalc
9. sep 2007
1.014
0
36
Če te zanimajo aviatorke, ne čisto klasične, lahko pogledas v male oglase, imam za prodat ene Marc Jacobs...

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Za kolk si jih pol dobil? A so ti kaj carino ucurili?
smile-1.gif

Bidal sem za 20 eur tako da ni bilo carine. Isto sranje ti je pri cunjah in pri vsem, pri nas vse preplačaš za isto kitajsko sranje kot je na internetu.

vanmarkus

Fizikalc
15. mar 2010
1.280
1
36
tam spodaj
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Citat:
Za kolk si jih pol dobil? A so ti kaj carino ucurili?
smile-1.gif

Bidal sem za 20 eur tako da ni bilo carine. Isto sranje ti je pri cunjah in pri vsem, pri nas vse preplačaš za isto kitajsko sranje kot je na internetu.

20 eur za original??
no way
ray ban šipce so narejene v italiji (luxottica)
kot vse original armani,gucci itd

medvedka

Pripravnik
26. jul 2007
553
0
16
Te original Armani Gucci in podobno se vse dela v Ormožu, pa se gor veselo tiska "made in italy"
grin1.gif
Edino za leče res ne vem od kod so..

Se pa morm pohvalit, da sem pred letom našla fotrove stare aviatorke, ki jih je nosil še kot mulc, kupil in prešvercal pa nekje iz Italije.. Ne dam jih z nosa
grin1.gif
zakon zadeva..

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom

http://cgi.ebay.com/RAY-BAN-AV...=item4aa0a1dccd

Evo poglej oglas pa povej a so original ali ne, tudi če so ponaredek sploh ni važno, prav tako te nategnejo v sloveniji ali kje drugje, samo da pametni kupijo ponaredek na ebayu bebci pa v trgovini pa plačajo 5x več denarja
grin1.gif

Sem pa tudi svoje pogledal imajo to kar piše na tisti strani
confused-1.gif
Pa garancijski list pa navodila pa vse uglavnem, saj mi je vseeno a so original ali ponaredek.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.127
113
Da dodam svoje vprašanje ...

KJE pomeriti ray ban očala?!
grin1.gif

Imam ugledanih par modelov pa ne vem katera bi mi bolj pasala in bi jih moral prej pomerit. Skratka kje imajo na kupu vse modele. Potem nakup ni tak problem!
evil.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
http://cgi.ebay.com/VINTAGE-US...=item51920208e9

Evo te so pa 300 $, pa nevem v čem je razlika moje so iste, stale so pa 20 eur (prej je bil euro malo močnejši
smile-1.gif
)

Fora je da piše "vintage", torej iz ene stare zaloge, ki je bila še made in usa. Nekdo, ki je dost neumen bi to nemara celo kupil. Novejši ray bani so iz Italije.

Sicer pa aviatorji za 20-30€ na ebayu so seveda samo zelo zelo dobri ponaredki. Originali so v "poceni" deželah ala Indija tam okrog 60€, pri nas pa od 100 naprej.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.164
1.140
113
Meni zgledajo kot original.
(a ja, ti o očalih govoriš
smile-1.gif
)
920378-ray2.jpg

Priponke