kje je cenovno najbolj ugoden nakup akumulatorja

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Dobiš ADAC teste po netu pa tudi prevedene v Slovenskih revijah, ampak so bolj banalni, ker najboljših akumulatorjev v slo enostavno NE dobiš. Jaz sem potem kupil že 3 topla top akumulatorje, 3 leta garancije, zaenkrat odlično. So nova generacija, tako da marsikatera kritika verjetno ne velja več. Recimo Varta in Bosch sta dost slabo ocenjena na testih pa tudi prav poceni ne.

Kupi pa malce močnejšega kot ga imaš, pri bencinarju je vseeno, pri dizlu pa pa navzgor skoraj ni meje.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.003
10.754
113
kod Džej-Zija
Pretirano močnejše akumulatorje se odsvetuje, ker alternator ni dimenzioniran zanje in jih ne polni dovolj. Menda lahko na dolgi rok tudi skuriš alternator na ta način.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Pretirano močnejše akumulatorje se odsvetuje, ker alternator ni dimenzioniran zanje in jih ne polni dovolj. Menda lahko na dolgi rok tudi skuriš alternator na ta način.

V bistvu je tako - dokler je baterija polna, ni problema za alternator, ker jo dopolnjuje enako kot šibkejšo brez problema. Če pa pozabiš npr. odprte luči in jo izprazneš, potem pa večja baterija "potegne" večjo amperažo, kar pa je lahko nevarno (usodno) za alternator.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.003
10.754
113
kod Džej-Zija
To sem imel v mislih.
grin1.gif

voznikvozniku

Fizikalc
3. okt 2007
398
31
28
tukejle imate cel test akumulatorjev iz decembra 2011 - mislim pa, da se pri nas dobijo tudi Moll-ovi akumulatorji, ki že nekaj let zapored zmagujejo na teh testih:
Motorevija.si

tabela-aku-12.jpg

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
ksz

V IST-u sm kupil Banner-ja zdel nisem siguren ali je 72mAh ali 74mAh in sem ga dobil z 33% popustom
wink-1.gif
cena= malo čez 70€

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
ksz

Ljudje - kapaciteta pri akumulatorjih za osebna vozila se meri v amperskih urah (Ah) in ne v miliamperskih urah (mAh). Smešno je, da bi akumulator za osebni avto imel kapaciteto "70mAh", ko pa ima že vsak smartphone 1000mAh+.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Maš prav. Sem kar povzel od mobitelov, namesto da bi pomislo malo. heheh

85000 mAh akumulator mam v vozu. :D

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Jaz sem moral pred dnevi zamenjat akumulator, ker je že težko vžigal. Bolje prej zamenjat, kot pa da drugi dan zaradi tega zamudiš v službo.
Torej, imel sem še originalnega, marec 04 letnik, avto pa slabih 200k km. Bil je pa znamke Moll. Kapo dol !

Sem pa sedaj kupil Toplo 66aH, po nasvetu kolega, ki ima trgovino z avtodeli. Če mu je dosedaj topla dobro služila že na vseh BMWjih, ki jih je imel, meddrugim M5, 540 in sedaj ima 335ija, bo tudi za mojo italijanko dobra.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Jaz sem moral pred dnevi zamenjat akumulator, ker je že težko vžigal. Bolje prej zamenjat, kot pa da drugi dan zaradi tega zamudiš v službo.
Hehe, no vidis, jaz sem pa malo predolgo odlasal.
smile-1.gif
Dobro, da je bila zena doma.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
To z življenjsko dobo akumulatorja je največ odvisno od tega, v kakšnem režimu je živel akumulator. Če je bil vedno v režimu odlične napolnjenosti, potem lahko preživi tudi dve desetletji. Če je bil konstantno slabo napolnjen, je pa lahko za v smeti v roku par let.

Tako, da je velika razlika, a se je reč uporabljala v avtu, ki je vsak dan vožen na dolge relacije, po izklopu polnjenja, pa je bila poraba iz akumulatorja minimalna, ali pa je reč uporabljal stari nono, ki je avto vozil 5 minut na dan, v avtu pa cel kup elektronike, ki odžira štrom, kot je smart key system in podobna krama ali bog ne daj webasto na tajmer, ki sta ga držala v režimu slabe napolnjenosti.

Nazadnje urejeno:

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Dajte mi povedat kolk je neka normalna cena za 70+Ah akumulator. Gledal sem v leclercu za 80 pa se mi zdi malo drago.