Sem že sam razmišljal o podobni temi, pa ste me prehiteli...
Videl kar nekaj sveta in Slovenija je načeloma kar ok. Tu mi nič ne manjka. Dobro ubijajo me davki na vse zivo, ampak to ni nikjer drugače. Je pa res, da za to, da mi nič ne manjka delam preveč.
Na žalost sem to leto preizkusil tudi zdravstveni sistem po dolgem in počez in tu lahko trdim, da smo pa zelooooo daleč od idealnega. Ne vem kako je to urejeno "zunaj" ampak pri nas je predvsem organizacija (če ocenjujem od 1-100) tam nekje na 5!
In ko imaš enkrat preveč opravka z zdravsvom začneš še bolj razmišljati, da bo treba zadeve umiriti. In ko umiriš zadeve, prideš do ugotovitve, da kar naenkrat nimaš več vsega na dosegu, ker enostavno ni dovolj "špage", ker več kot polovica odleti za državo...
Bi (bom) enkrat se umaknil nekam ob morje, kjer je tudi pozimi vsaj 20 stopinj. Hiška s pogledom na morje, morska hrana, čim več sončnih dni. Kjer mi ne bo treba delati cele dneve. Za to sem pripravljen spustiti tudi standard, ki ga imam sedaj. Azija mi je simpatična, karibi tudi, ampak mi urejenost infrastrukture ni ok.
Španije se očitno preveč izogibam. Moram pic-a klikniti da pove spet kaj zanimivega