Ja subvencija za oba, tako za Teslo kot id2 oziroma polaIn? Seveda si pozabil omeniti, da je tukaj subvencija, nje?
In ja, sem že zgoraj napisal, da so cene eu avtomobilov svinjsko drage, tako da ni potrebe po debatiranju na to temo.
Xpeng se od jeseni sestavlja v Gradcu.EU avto ima eno veliko prednost, če že omenjaš vse to in sicer ni obdavčen z 40% carino, če pa to ne morejo izkoristiti potem je pa res žalostno
Na žalost bodo počasi Kitajci narejeni v Evropi, v tovarnah ki so se pa se še bodo zaprle.
Poudarek na baje!Se za Teslo lahko čakaš mesece dele baje, pa se mesece na frej termin pri enem iz med dveh pooblascenih kleparjev v SLO (vsaj en salabajzer).
Za golfa 6? Se ze pred leti ni dalo dobiti novih vrat (beseda licarja, ki je našel vrata za Teslo izven uradne SLO mreze) .
Če se ne motim obstaja nek %, koliko delov mora bit is EU in kolikšen % sestavljanja mora bit tukaj, da je poreklo EU.Xpeng se od jeseni sestavlja v Gradcu.
Kaj to dejansko pomeni ne vem.
1. Vse pripeljejo sem v kontejnerjih in sestavljajo?
2.V Gradcu samo znak nakepujo na havbo?
3. Dejansko se ze v Evropi kak kos proizvede in se potem sestavi v Gradcu?
plus da ta ta pocen je made in šanghaiIn? Seveda si pozabil omeniti, da je tukaj subvencija, nje?
In ja, sem že zgoraj napisal, da so cene eu avtomobilov svinjsko drage, tako da ni potrebe po debatiranju na to temo.

mislim da vrata gor šraufajo... epski loop hole.Xpeng se od jeseni sestavlja v Gradcu.
Kaj to dejansko pomeni ne vem.
1. Vse pripeljejo sem v kontejnerjih in sestavljajo?
2.V Gradcu samo znak nakepujo na havbo?
3. Dejansko se ze v Evropi kak kos proizvede in se potem sestavi v Gradcu?
Ki se že kaže:Torej čaka nas še mnogo let šrot kvalitete
Ki se že kaže:
![]()
Stellantis po vsem svetu vpoklical 700.000 vozil | 24ur.com
Evropsko-ameriški avtomobilski velikan Stellantis je po vsem svetu vpoklical 700.000 vozil, med drugim znamk Fiat, Jeep, Citroen in Peugeot. Pri nekaterih hibridnih vozilih sta namreč bencinski in električni motor nameščena preblizu drug drugega, zato obstaja nevarnost požara, je sporočil nemški...www.24ur.com
https://svet24.si/novice/avtomobilizem/stellantis-vpoklic-jeep-1905186
itd.
Po mojem moraš gledati bolj globalno.Stelantis je ekstremni primer racionalizacije in požrešnosti. Ostali pa ne zaostajajo kaj veliko.
Kot rečeno, problemi se ne rešujejo z inovacijami, večjo produktivnostjo, ampak s šparanjem. Da to ne deluje, je že zdaj vidno. Potem pa po nekem čudnem naključju v EU lani prodajo samo 10 mio avtov. Na špici pred korono pa skoraj 15 mio.
| Skupina proizvajalcev | Prodana vozila |
|---|---|
| Evropski proizvajalci (Volkswagen Group, Stellantis, Renault Group, BMW, Mercedes-Benz, Volvo Cars, JLR, Ferrari itd.) | približno 30–35 milijonov |
| Kitajski proizvajalci (BYD, SAIC, Geely, Chery, Changan, GWM, Dongfeng, FAW, BAIC, GAC itd.) | približno 31–33 milijonov |