kitajski Akrapovič

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
ksz

pred par dnevi sem bil slučajno pri Akrapoviču v pisarni in nam je med drugim prinesel pokazati eno izmed kitajskih kopij.

Karbonska je samo nalepka
bonk.gif
Cel lonec je itak poln "vdolbin" (ni lepo narejen, ravni deli so vsi vijugasti). Pravi, da jih precej uničijo, katere carina zaseže.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
Sem prepričan da bodo prodajalcihitro dali slo na Black listo in ne bodo poslali "Akrapoviča" v slo.

Nazadnje urejeno:

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.525
957
113
Citat:
Uporabnik sergio pravi:
ksz

pred par dnevi sem bil slučajno pri Akrapoviču v pisarni in nam je med drugim prinesel pokazati eno izmed kitajskih kopij.

Karbonska je samo nalepka
bonk.gif
Cel lonec je itak poln "vdolbin" (ni lepo narejen, ravni deli so vsi vijugasti). Pravi, da jih precej uničijo, katere carina zaseže.

Verjemi mi, da ima NAMENOMA pripravljen en velik Kitajski Štor za kazat.

Tako naredi pač globji vtis na opazovalca.

Sicer ne podpiram kopiranja in Akrapoviču priznavam dosežke na področju auspuhov, ki so res vrhunski.

Ni pa Akrapovič edini, ki zna delat auspuhe.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Sem prepričan da bodo prodajalcihitro dali slo na Black listo in ne bodo poslali "Akrapoviča" v slo.

Kaj, če jim napisal no sticker :D

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Zanimivi so bili včasih testi izpuhov, v reviji Moto Puls... So vzeli en motor, v spominu imam XJR 1200 ali pa Bandid 1200, ga na valjih izmerili, potem pa natikali razne izpuhe... Pri 120KM je bilo manj kot 2KM razlike med najboljšim in najslabšim... Cenovno pa X2... In ni bil najcenejši najslabši niti najdražji najboljši...

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Saj pridobitev konjev ni edini in poglavitni razlog, zakaj narod nabavlja Akrapoviča in podobne... Malo pretiravam, ampak vseeno...tudi Rolexa ne nabaviš zato, da bo kazal bolj točen čas od H&M ure...

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Pridobitev konjev na dyno je podcenjena, zaradi manjše mase izpuha se spremeni na bolje tudi razmeje moč/teža. Zagotovo pa je predvsem zvok tisti, zaradi katerega kupujemo tovrstne priboljške.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Važno je vse, moč, navor, teža, izgled, zvok... pozerji pač več daste na izgled, nekdo drug na nekaj drugega... vseeno pa je na koncu dupla cena...
Glede zvoka, če hočeš dobrega, ne bo homologacije. In če bo homologacija, bo mnogokrat moč identična originalu itd...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.056
5.660
113
Pozabljate da ima izouh pri 4T motorjih bolj malo učinka....pomembno je samo da ravno prav duši da ne skuri izpušnih ventilov...

2T je pa ravno izpuh 3/4 performans....

Vi se menite kot da vozite MZje
smile-1.gif
in boste poleteli če daste gor drug (resonančni) izpuh...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik SeriousSam pravi:
ksz

Zanimiv način razmišljanja se kaže skozi prispevke.
Jaz sem vedno presenečen nad sposobnostjo folka, da laže samemu sebi in si prilagaja realnost.

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.215
3.622
113
Citat:
Uporabnik afroC pravi:
Pridobitev konjev na dyno je podcenjena, zaradi manjše mase izpuha se spremeni na bolje tudi razmeje moč/teža. Zagotovo pa je predvsem zvok tisti, zaradi katerega kupujemo tovrstne priboljške.

Realno, na cesti je vse to brezveze.
Akrapoviæ izpuh se kupi zaradi imagea in ker gre za tehnično lep izdelek. To je to.
Enako, kot si babe kupujejo torbice ali, kot ste že omenili, desci npr. "Rolex" uro.
Tistih par kg lažje pridobiš, če malo shujšaš
evil.gif
.
Kar pa se zvoka tiče, ja je "boljši" pa še to samo za "opazovalce". Na motorju ga nad 60-70 km, razen v tunelu, voznik zaradi hrupa vetra itak sam skoraj ne sliši.

Kar pa se tiče ponaredkov je pa ponarejen Akrapoviæ enako "vreden", kot ponarejen Rolex.
evil.gif

Nekje sem bral, lahko, da sem kaj tudi narobe razumel, da Akrapoviæ izpuh (samo lonec, brez "krivin") v street legal verziji (z vstavljenim db killerjem) sploh ne poveča moči agregata. Če hočeš dodatne konje moraš db killer vzeti ven, kar je že "legalno problematično".
Je to možno??

Disclaimer:
Me je pred par tedni "žulilo" 750€ in sem si že skoraj naročil Akrapoviæa za mojega R1200R, pa sem se potem vseeno odločil, da si raje kupim nove Rev'it-ove ledr/textil hlače in jakno. Po moje sem se prav odločil.
Ne izključujem pa, da me Akrapoviæ "premami" naslednje leto
grin1.gif
.
Priboljšek pač (dobra definicija
zmaga.gif
)

vuk

Pripravnik
19. nov 2007
499
4
18
Se strinjam s tvojim komentarjem;za cesto je prakticno brezveze. V street legal verziji pa je odvisno od motorja do motorja kolko pridobis z db killerjem;pri enih vec, pri drugih manj, pri enih pa nic. Brez db killerja pa tudi ni kaj vecje razlike.
Mene pac vedno premami nakup izpuha...pri Kawasaki-ju in Yamahi je bila kar lepa razlika v prid Akrapotu - brez in tudi z db killerjem, pri BMWju pa ni neke razlike vec v zvoku.
Pri Kwaku sem se se vozil brez db killerja, pri Yamahi in BMWju pa je db killer kar ostal v loncu.
Kot si napisal - priboljsek pac.
2569721-akrapo.jpg

Priponke

• 2569721-akrapo.jpg
    2569721-akrapo.jpg
    122,4 KB · Ogledi: 621