Kobo na primer...Aha hvala. Kater reader pa je potem najboljsi za slo knjige? Kupujem za osebo, ki ne zna anglesko.
Še en glas za Kobo, jaz konkretno imam model Clara HD, zelo zadovoljen. Bere vse možno.Ce na hitro vprasam, ker Kindle se najbolj splaca kupit?
gledal sem, da so eni z oglasi drugi brez?
Fino bi bilo, da je vodoodporen (ce to obstaja)
Slovenske knjige obstajajo?
mogoce kaksna alternativa kindlu?
Cena recimo do 300eur.
Hvala za namig. Kako pa to narediš? Si že naložil na ta način kakšno knjigo?
Uspem priti do želene knjige (kar je mukotrpno početje z vgrajenim brskalnikom, ampak ok, da se brskat po spletu), vendar se po kliku na prenos acsm datoteke na bralniku ne zgodi nič.
Prenos na KOBO je mogoč edino po postopku, ki si ga opisal (preko ADE).Doslej zmeraj tako:
- PC => brskalnik => biblos.si,
- prenos acms datoteke na PC,
- odprem acms v ADE ,
- priklopim e-bralnik v PC (USB),
- v ADE izberem prenos v zunanjo napravo Kobo,
- vklopim Kobo, ki prepozna nove knjige in jih doda v knjižnico.
Včeraj sem pa direkt na bralniku poskusil z brskalnikom na strani biblos.si. Neko knjigo sem si izposodil in kliknil na prenos (acsm datoteke). Po kliku prenos pa nisem videl, da bi se kaj zgodilo. V glavnem: knjiga se ni pojavila na bralniku.
novo in sem želel preizkusiti.Kobo ima vgrajen demo brskalnik, s katerim lahko direktno nalagaš knjige brez uporabe računalnika.
Na Kindle lahko pošlješ preko pošiljanja na določen email naslov, ni potrebno nič priključiti.podobno kot KINDLE
Tale komentar je precej izven konteksta. Moja izjava se nanaša na zasnovo sistema, kateri je pri Kindlu čisto zaprt, oz. omejen izključno na knjige iz Amazonove knjigarne, pri Kobotu pa so tudi primarno orientirani na knjige iz svoje knjigarne, čeprav so pustili odprta vrata tudi za knjige iz drugih sistemov, kateri uporabljajo enak DRM. Pri tem imam seveda (v obeh primerih) v mislih izključno zaščitene knjige - o čemer je tudi govora v tej temi.Na Kindle lahko pošlješ preko pošiljanja na določen email naslov, ni potrebno nič priključiti.
Pozdravljeni
Imam kindla mislim da največ 4 generacije, kupljen 2012. Preberem tu in tam kako knjigo, predvsem anglesko, saj za kindle brez čaranja ni neke slovenske ponudbe. Sedaj pa sem po dolgem času spet vzel kindle v roke, pa me pozdravi s tem da je sedaj posodobljen.
Potem ugotovim, da opis knjige ne dela, zgleda prestaro in so nehali podpirati.
Hočem brati, je malo temno, nič ne vidim...
Pa sem malo pobrskal, https://www.bigbang.si/kobo-nia-6-touch-8gb-wifi-e-bralnik-crn-izdelek-191709/#tab1
Je na zalogi.
Ga bi takoj kupil. Je boljši v primerjavi s mojim kindle in vreden teh 200€?
Pa me zanima, če pa bi se dalo potem kako knjigo z Biblosa naložit nanj, brez kakih hudih težav?
Pa še osvetlitev ima, nima pa nastavljanja tona svetlobe?
Kako bi pa lahko obstoječe knjige s kindle spravil na kobo, če kupim? Imam samo telefon, ker smo na počitnicah
Hvala, če si bo kdo vzel čas